Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Vietnam

RONDREIS VIETNAM

Grote rondreis Vietnam: hoogtepunten en verrassende ontdekkingen
20(22)(23) dagen/17(19)(20) nachten

Deze meer avontuurlijke reis laat je een heel gevarieerd Vietnam zien en beleven. Af en toe zal je de begane paden verlaten voor een unieke belevenis. Je start in de bruisende hoofdstad Hanoi, gezegend met prachtig erfgoed en een gastvrije, enthousiaste bevolking die je meteen zal charmeren. Je zal verrast zijn door de gevarieerde en gezonde lokale keuken. Je verkent dan het uiterste noorden van Vietnam. Je bezoekt het weinig toeristische maar schitterende Ba Be meer dat kronkelt tussen indrukwekkende karstbergen. Bij het hoog gelegen Sapa met zijn helgroene berglandschappen, rijstterrassen en bergvolkeren verlaat je de begane paden. Ook de adembenemende baai van Ha Long, waar je minstens 1 nacht op het water leeft, zal je beleven op een originele manier. Vervolgens ga je naar Midden-Vietnam, naar de vroegere keizerlijke hoofdstad Hue met zijn 'Verboden stad' en de indrukwekkende mausolea van de keizers. In Da Nang krijg je een introductie tot de eeuwenoude Cham-hindoecultuur van Midden- en Zuid-Vietnam. Via de 'Hai Van' bergpas bereik je Hoi an, een pitoresk en multicultureel stadje dat tot het werelderfgoed behoort. Dan vlieg je naar Ho Chi Minhstad (Saigon), de grootste metropool van het land. Je verkent er de stad en haar gastronomie (deels per motorfiets) en bezoekt er de Cu Chi tunnels, waar de Vietcong tijdens de Amerikaanse oorlog ondergronds leefden. Tenslotte beland je in de dicht bevolkte Mekongdelta, de 'rijstschuur' van Vietnam. Je kan op verschillende plaatsen een strandextensie inlassen

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Hanoi.

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Na de grensformaliteiten word je opgewacht door je gids die je naar je hotel brengt. De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel

Dag 3: Een gevarieerde dag in Hanoi

’s Ochtends vroeg word je naar het Hoan Kiem meer gebracht. Het is de gewoonte in Vietnam om vroeg op te staan en buiten aan lichaamsbeweging te doen. Sommigen doen aan tai chi, anderen aan aerobics. Doe gerust mee! Je bezoekt de Ngoc Son Tempel die midden in het meer ligt. Je krijgt dan een lokaal ontbijt met een typische ijskoffie en een lekkere gevulde baguette (‘bánh mì’). Je kan de beroemde ‘eikoffie’ uitproberen in een traditioneel café. Daarna ga je naar de Oude Wijk, waar je nog veel gebouwen vindt uit de Franse tijd, zoals de Sint-Jozef kathedraal uit 1886 en de Hoa Lo gevangenis, eerst bedoeld voor tegenstanders van het Franse bewind, nadien van de noordelijke communistische regering. Om de ochtend af te sluiten ga je naar het Huu Tiep meer, beter bekend als ‘B-52 meer’, omdat je er het wrak van een US B-52 bommenwerper kan zien. Op de middag keer je terug naar de Oude Wijk. Vietnam is bekend om zijn lekker eten. Als lunch krijg je een aantal lokale specialiteiten (inbegrepen). Daarna bezoek je de mooie en interessante Tempel van de Literatuur uit 1076. Hierin bevond zich vroeger de eerste universiteit van het land, die vooral mensen uit de elite opleidde. Je stadstour eindigt op de spoorwegen die je nog midden in de stad vindt. Je sluit de dag af met een biertje in een ‘bia hoi’, een lokaal biercafé met 'bier van het vat'.

Optioneel - mits supplement - kan je een waterpoppenvoorstelling bijwonen. Waterpoppenshows zijn nauw verbonden met de Vietnamese cultuur. Ze bestaan al meer dan 1000 jaar! De verhalen gaan over het dagelijks leven van de Vietnamezen, nationale helden, legendes. De show wordt begeleid door fluitmuziek, drums en andere instrumenten.
Je hebt de keuze tussen:

 • een private voorstelling : je gaat naar een klein huis in de oude stad, waar Mr. Liem woont. Hij zal zijn zelfgemaakte minitheater opzetten en beginnen spelen. Hij vertelt je over zijn kunsten, maar ook over de tradities van zijn familie. Je mag zelf ook eens proberen de waterpoppen aan de praat te krijgen!
 • een publieke voorstelling in een openbaar theater incl transferts heen en terug.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 4: Naar de ongerepte natuur van het Ba Be meer

Na het ontbijt (inbegrepen) brengt je gids je naar Thai Nguyen. Daar bezoek je het Etnologische Museum, een goede inleiding in de culturen van de bergvolkeren van Noord-Vietnam. Je luncht (inbegrepen) in een lokaal restaurant. De weg wordt smaller als je tussen de karstbergen en theeplantages terecht komt. Uiteindelijk arriveer je in het ongerepte Tay-dorp Pac Ngoi, waar je overnacht. Je gastheer zal je hartelijk welkom heten. Relax en geniet van het avondmaal (inbegrepen).

Overnachting in een eenvoudig gastenverblijf aan het Ba Be meer.

Dag 5: Aan het Ba Be meer

Na het ontbijt (inbegrepen) stap je in een boot, waarmee je de hele lengte van de 3 meren ('Ba Be' betekent 'drie meren') en ook de Nang rivier afvaart. Je vaart naar Dong Phuong, een enorme tunnel (300 m lang en 30 m hoog) die door de rivier uit de kalkrotsen is gesleten. Je bezoekt het heel authentieke dorpje Hua Tang en luncht er (inbegrepen) bij de rivier. Daarna wandel je naar de Thac Dau Dang watervallen. Dan keer je terug naar je verblijf. waar je nog wat kan relaxen of een wandeling kan maken in het dorp. Het avondmaal is inbegrepen.

Overnachting in een eenvoudig gastenverblijf aan het Ba Be meer.

Dag 6: naar Sapa

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je noordwaarts naar Sapa. Het is een lange rijdag maar de landschappen zijn spectaculair en wie weet kom je een lokale markt tegen. Je komt er aan in de late namiddag. Je hebt nog tijd om het stadje te verkennen en iets te eten. Overnachting in een hotel in Sapa of - mits supplement - in een modern hotel in Sapa of een stijlvol luxehotel in Sapa.

Dag 7: Naar het Nationaal Park Hoang Lien: weg van de begane paden!

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het mooie Nationale Park Hoang Lien. Hier verlaat je de begane paden. Onderweg kan je mooie rijstterrassen zien en met wat geluk ook hoge bergtoppen. De gids leert je meer over de cultuur van het 'Zwarte Hmong'-volk, bekend om hun indigo kleren en zilveren halsbanden. Je maakt dan een wandeling van enkele uren over een redelijk goed pad. Je steekt de Muong Bo rivier over en komt dan in het dorp Thanh Phu waar het Tay-volk leeft, dat eerder zijden kleren met lichte kleuren draagt. Je luncht (inbegrepen) in een restaurantje bij de rijstvelden. Na de lunch ga je naar het dorpje My Son. De mensen hier zijn 'Xa Pho', dat is de kleinste minderheid van de regio. Tenslotte kom je aan in een afgelegen en rustig dorp van de 'Rode Dao'. Hier ben je echt ver van de rest van de wereld. Via een brug bereik je je verblijf. Je kan relaxen op je terras, zwemmen in de rivier, of een wandeling maken in het dorp. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig gastenverblijf aan de rivier.

Dag 8: Bij de 'Rode Dao'

Na het ontbijt (inbegrepen) maak je nader kennis met het 'Rode Dao'-volk, de dominerende groep in deze omgeving. De vrouwen dragen heel kleurrijke kostuums. De 'Rode Dao' zijn heel bedreven in kruidenbaden, natuurlijke geneeskunde en weven. Ze maken ook papier, juwelen en borduurwerk. Je kan ook de cardemonvelden bezoeken (steile wandeling) of gaan zwemmen in het frisse water van de rivier. In de late namiddag word je naar een heuveltop gebracht waar je volgende (prachtige) verblijf gelegen is, ver weg van alle toerisme. Van hier heb je een prachtig zicht over de omringende natuur en de nabije bergtoppen. Overnachting in een luxelodge in de natuur.

Dag 9: Terug naar Hanoi

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je een fietstocht langs een mooie vallei naar het oude dorp Lech (van de 'Rode Dao'). Je bezoekt een 'Rode Dao'-familie en komt er meer te weten over hun gebruiken en cultuur. In het nieuwe dorp Lech, een beetje verder, kan je een initiatie krijgen in het borduren. Daarna keer je terug naar de lodge, waar een voertuig klaar staat om je terug naar Hanoi te brengen.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement- in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 10: Naar de baai van Ha Long

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je voor een tweedaagse reis naar de baai van Ha Long, voor velen hét hoogtepunt van een reis in Vietnam. Je wordt aan je hotel opgehaald om 8u. Een rit van 3,5 uur brengt je langs de delta van de Rode Rivier naar de Baai. Daar ga je aan boord van een kleinschalige, comfortabele boot met restaurant en veel ruimte op het dek om te genieten van het voorbijglijdende landschap. De lunch (inbegrepen) wordt opgediend in het restaurant van zodra de boot vertrokken is. We nemen bewust andere routes dan de klassieke om niet omringd te zijn door veel andere boten. Op een rustige plaats wordt het anker geworpen en ga je de omgeving per kayak verkennen: een heel aangenaam tochtje tussen karstbergen en zelfs door de grotten heen. Je kan daarna nog wat gaan zwemmen. Tegen de avond is het aperitieftijd. Wie wil kan aan een korte kookles deelnemen, waarbij je bvb. Vietnamese loempiaatjes leert maken. Daarna wordt het diner (inbegrepen) opgediend. Bij zonsondergang moet je op het dek zijn, want dan is de baai op zijn mooist.

Opmerking: weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat bepaalde activiteiten (bvb. kayakken) niet kunnen doorgaan.

Overnachting in Ha long Bay op een kleinschalige, comfortabele boot.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook twee nachten doorbrengen in de baai van Ha Long. Contacteer ons voor meer informatie.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook kiezen voor een luxueuzere boot of een privéboot. Contacteer ons voor meer informatie.

Dag 11: Van de baai van Ha Long naar Hue

Deze ochtend staan koffie, thee en cakes klaar vanaf 6u30. Geniet van het uitzicht en de stilte in de mistige baai. Je kan daarna deelnemen aan een tai chi sessie op het dek: de ideale manier om de dag aan te vatten. Dan stap je in een traditionele bamboeboot om een drijvend dorp te gaan bezoeken: een leuk boottochtje in een schitterend landschap. Nadien begint de terugvaart naar het vasteland. Onderweg geniet je van een lekkere brunch (inbegrepen). Daarna kan je verder genieten van het prachtige landschap van de baai, tot je de kust bereikt, van waar je met een shuttlebus naar Hanoi wordt gebracht. Daar wachten een gids en chauffeur je op om je naar de luchthaven te brengen voor je avondvlucht naar Hue. Je komt laat in de avond aan in Hue. Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 12: Hue

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) brengt je gids je naar de ‘verboden purperen stad’, die werd gebouwd onder de Keizer Gia Long in het begin van de 19de eeuw. In 1802 werd Hue de hoofdstad van het herenigde Vietnam. De stad werd toen – onder de Nguyen dynastie - niet alleen het politieke maar ook het culturele en godsdienstige centrum van het land, dit tot in 1945. Eveneens vanaf de 19de eeuw zou de stad, net als de rest van Vietnam, door de Fransen gekoloniseerd worden. De verboden stad ligt in de Citadel van Hue, die tijdens het Tet offensief in 1968 (tijdens de Vietnamoorlog) zwaar beschadigd werd. In 1993 werd de hele stad Hue gelukkig als werelderfgoed geklasseerd, waardoor veel van de schade ondertussen hersteld is. Je bezoekt de schitterende 'verboden stad', waar het aangenaam kuieren is.

Op de middag lunch je (inbegrepen) in een lokaal restaurant. Daarna stap je in een ‘Drakenboot’ voor een leuke boottocht op de Parfumrivier. Je bezoekt de bekende Thien Mu Pagode. Daarna bezoek je de indrukwekkende mausolea van de keizers Tu Duc en Khai Dinh. Tu Duc was de vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883. Het is tijdens zijn bewind dat Vietnam door Frankrijk werd gekoloniseerd. Men zegt dat hij 104 concubines had. Khai Dinh was keizer van 1916 tot 1925. Zijn 'gotische' mausoleum vertoont een mengeling van klassiek Vietnamese en moderne architectuur. Zo is het monument grotendeels uit beton gemaakt en bevat het Europese architecturale details.

Overnachting in een hotel in Hue of - mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 13: Hue - Da Nang - Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Hoi An, via de kustweg. Het is een adembenemende rit, vooral als je de 20 km lange 'Hai Van' bergpas oversteekt, de hoogste en langste van het land. Onderweg stop je voor foto’s, bijvoorbeeld van het Lang Co strand en de activiteiten van de vissers. Als de bergpas achter de rug is kom je aan in Da Nang. Je bezoekt er het museum van de Cham-hindoecultuur, met veel mooie beeldhouwwerken, dat al bestaat van in 1915. Bij aankomst in Hoi An doe je een wandeltour door dit charmante stadje met zijn honderden historische huizen, congregatiehallen, pagodes en andere bouwwerken, die het multiculturele karakter van Hoi An illustreren. Je bezoekt de Japanse overdekte brug, het pottenbakkersmuseum, het 200 jaar oude 'Tan Ky' huis, de 'Chua Ong' Pagode en de lokale markt.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Dag 14: Vrije dag in Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je een dag vrij in (of nabij) Hoi An.

Optioneel (mits supplement) kan je volgende activiteiten doen:

 • De tempels van My son en fietsen op het platteland (mits supplement )

  Na het ontbijt stap je op de fiets, waarmee je naar My Son vertrekt. Het is twee uur rijden langs de vredige Thu Bo rivier. Onderweg passeer je rijstvelden, tabaksvelden, chiliplantages en veel ‘American’ Football ballen die lijken op watermeloenen. Na ongeveer 2 uur ben je in My Son. Tijd om af te koelen in de berglucht met een koel drankje en een ijsje. Dan ga je te voet verder, in een vallei. Je zal verrast zijn als je plots geconfronteerd wordt met de overblijfselen van een voor jou onbekende maar meer eeuwenoude Hindoe-beschaving. Vul je camera met de indrukwekkende beelden! Je luncht bij de rivier en de lokale mensen die je maaltijd hebben klaargemaakt zullen gegarandeerd willen horen dat Vietnamees eten het beste in de wereld is. Dan rij je terug richting Hanoi. Onderweg bezoek je de An Hoa pagode, mooi gelegen bij een meer. Je stapt in een boot om nog meer te genieten van het landschap. Na de korte cruise word je met de wagen naar Hanoi gebracht.

 • De Hindoetempels van My Son (mits supplement)

  Om 8u30 vertrek je naar de tempelsite van ‘My Son’. Je gids toont je Hindoetempels die eeuwen geleden zijn gebouwd door het Cham-volk. Deze tempels zijn tussen de 4de en de 14de eeuw gebouwd. Ze zijn gewijd aan de godheid Shiva, die ook veel andere namen heeft. In 1937 zijn Franse studenten begonnen met de restauratie. In 1938 was een groot deel gerestaureerd, maar door de Vietnamese oorlog zijn een aantal gebouwen verloren gegaan.

 • Fietsen en koken in een ‘groentendorp’ (mits supplement )

  Na het ontbijt ontmoet je je gids en ga je fietsen naar de kleurrijke markt van Hoi An. Op de markt zal je een praatje slaan met de verkopers en meer te weten komen over de typische ingrediënten van de Vietnamese keuken. Dan fiets je naar het ‘organische’ dorp’ Tra Que. Verken de groentetuin en leer meer over de landbouw in en om Hoi An. Dan ontmoet je de chef die je zal leren hoe je traditionele Centraal-Vietnamese gerechten maakt, zoals ‘tam huu’ (lokale loempia’s) en ‘Banh xeo’ (een Vietnamese pannenkoek). Je geniet van de zelf bereide gerechten en gaat dan terug naar je hotel.

 • Koken in Hoi An (met andere mensen samen) (mits supplement)

  Je chauffeur brengt je van je hotel naar Restaurant The Market. Dan bezoek je de drukke en kleurrijke centrale markt, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Deze geeft je de nodige uitleg over de verschillende soorten noedels, hoe je verse vis moet uitkiezen, over verse en droge kruiden en hun gebruik in recepten en als medicijn. Je kan ook verschillende soorten fruit proeven . Dan keer je per boot terug naar ‘The Market’. Daar aangekomen krijg je een gidsbeurt langs de verschillende voedselstalletjes van dit eerste ‘interactieve’ eethuis van Vietnam. Je kan hier verschillende kook- processen zien, ruiken, horen, en proeven en proeven van de uiteenlopende gerechten op meer dan 10 stands. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Na de kookles eet je op wat je zelf hebt klaar gemaakt. Je mag de recepten mee naar huis nemen en krijgt ook nog een Vietnamees kookwerktuig. Daarna word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Je kan hier 2 extra dagen/nachten strandvakantie in de buurt van Hoi An inlassen. Voor meer info: Kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Je kan hier ook 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen in de badplaats Nha Trang. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 15: Van Hoi An naar Ho Chi Minhstad - Cu Chi Tunnels en 'street food tour'

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Da Nang gebracht voor je vlucht naar Ho Chi Minhstad. Na aankomst rij je direct door naar de legendarische Cu Chi Tunnels, op ongeveer 75 km ten noordwesten van Ho Chi Minhstad, in een gebied dat belangrijk was tijdens de Vietnamese Onafhankelijkheids- en Herenigingsoorlogen. Meer dan 200 km tunnels werden gebouwd door de Vietnamese guerillabeweging. Je daalt af in deze tunnels en ziet er slaapkamers, vergaderzalen, schuilkelders, rookvrije keukens... Probeer je in te beelden hoe men hier moest overleven.

Daarna word je naar je hotel in Ho Chi Minhstad gebracht. In de late namiddag word je opgehaald voor een 'street food tour' per motorfiets (je zit achterop) door de bruisende stad. Het doel van deze tour is je zoveel mogelijk verschillende gerechten te leren kennen die je op straat kan kopen en eten. Je bezoekt verschillende straatverkopers, waarbij je enkele van de vele straatgerechten kan proeven en ook uitleg krijgt over elke schotel. De tour eindigt met de belangrijkste culinaire traditie: de straatbarbecue! Hier staat geen limiet op de hoeveelheid die je bestelt. Zo lang je verder eet, blijft de gids bestellen. Je kan ook rijstwijn uitproberen, slangenwijn, ginsengwijn en geitenwijn. Als je geen pap meer kan zeggen brengt je chauffeur je terug naar je hotel.

Opmerking: je kan deze tour ook met de auto doen maar achterop de bromfiets is het echt een fijne belevenis. De gidsen rijden veilig en zijn zeer goed opgeleid voor het verkeer.

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minhstad of - mits supplement - in een historisch luxehotel aan de rivier, een eigentijds luxehotel in de stad of een stijlvolle luxevilla.

Dag 16: Ho Chi Minhstad - citytour

Tijdens deze tour zal je het economische hart van Vietnam beter leren kennen. Saigon, zoals de stad vroeger heette, verzoent Amerikaanse en Chinese invloeden zonder zijn authentieke Vietnamese cultuur te verliezen. Moderne wolkenkrabbers rijzen op naast oude Chinese pagodes. Mensen verzamelen rond straatverkopers en eetstalletjes. Na het ontbijt (inbegrepen) ga je naar Chinatown en bezoek je de grote 'Binh Tay' markt. Je bezoekt een 150 jaar oude Chinese tempel en een boeiend museum gewijd aan natuurlijke geneesmiddelen, een echte traditie in Vietnam. Je luncht (inbegrepen) in een goed restaurant. Na de lunch bezoek je het interessante Herenigingspaleis, tot 1975 het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam, nu een museum. De tijd van de Amerikaanse oorlog lijkt hier terug tot leven te komen. Verder bezoek je de Notre-Dame Kathedraal en het mooie koloniale Postgebouw. Op het einde kan je gaan shoppen op de Ben Thanh markt.

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minhstad of - mits supplement - in een historisch luxehotel aan de rivier, een eigentijds luxehotel in de stad of een stijlvolle luxevilla.

Dag 17: Van Ho Chi Minhstad naar Ben tre in de Mekongdelta

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de stad Ben Tre in de Mekongdelta. Direct na aankomst stap je in een boot voor een cruise door een zijrivier van de Mekong. Je stapt onderweg af aan een bakstenenfabriekje, een groot atelier waar kokosnoten worden verwerkt, en een huis waar ze matten en bezems maken. Je wandelt naar een klein dorpje waar je het lokale leven leert kennen. Met een 'xe loi' (een soort riksha aan een motorfiets) rij je naar een lokaal restaurant voor de lunch (inbegrepen). Daarna stap je in een sampan (rivierbootje) voor een aangenaam boottochtje door smalle kanalen. Vervolgens ga je fietsen, langs de fruitgaarden, naar het huis van een gepassioneerde antiekverzamelaar. Zijn huis staat dus vol antiek. Je kan bij hem ook oude fotoalbums uit de Franse tijd bewonderen. Je fietst dan terug naar je boot en vaart naar de aanlegsteiger. Van daar rij je naar je hotel.

Overnachting in een eenvoudig gastenverblijf in Ben Tre of - mits supplement - in een comfortabel gastenverblijf.

Dag 18: Van Ben Tre naar het weinig gekende Soc Trang

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je een fietstocht op het platteland. Je bezoekt de markt en rijdt langs fruitgaarden. Je geniet van een lunch (inbegrepen) in een lokaal huis. In de namiddag stap je in de auto voor een excursie naar Soc Trang. In dit stadje leven Vietnamezen, Khmer en Chinezen samen. Je bezoekt de mooie Kh’leang pagode, met zijn goudgeverfde pilaren. Binnen zie je mooie wandschilderingen over het leven van de Boeddha. Je bezoekt ook de 'vleermuizentempel', die die naam dankt aan de grote vleermuizen die hier in de bomen vertoeven. Verder bezoek je de '4 gezichten' pagode en de dorpen errond die bekend staan om hun glasschilderkunst en de koloniale huizen. In één van de huizen krijg je meer uitleg over de glasschilderkunst. Overnachting in een hotel in Soc Trang.

Dag 19: Soc Trang - Ho Chi Minhstad - Vertrek

Heel vroeg in de ochtend (rond 4u30) word je opgehaald van je hotel om de drijvende markt van Nga Nam te bezoeken. Dit is één van de minst toeristische drijvende markten van de delta. Deze vindt plaats ligt op het kruispunt van 5 rivieren. Het is een prachtig, kleurrijk schouwspel waar je middenin terechtkomt met je eigen boot. Daarna rij je terug naar de luchthaven van Ho Chi Minhstad voor je vlucht terug naar huis.

Je kan hier 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen op het eiland Phu Quoc. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op extra.

Dag 20: Aankomst in België

Einde van de reis.

Prijzen op aanvraag

Strandvakantie Hoi an

Dag 15-16: Hoi An (2 extra nachten)

Vrije dag in Hoi An (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een hotel in Hoi an Of mits supplement:

Dag 17: transfer naar Ho Chi Minhstad via de luchthaven van Da Nang


Strandvakantie in Nha Trang

Dag 15-17: Nha Trang (3 extra nachten)

Dag 15, na het ontbijt (inbegrepen): transfer van Hoi an naar Da Nang.
Vlucht van Da Nang naar Nha Trang.
Vrije dag (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een afgelegen hotel op een eilandje
Of mits supplement:

Dag 18: transfer naar Ho Chi Minhstad via de luchthaven van Nha Trang


Strandvakantie in Phu Quoc

Dag 19-21: Phu Quoc (3 extra nachten)

Na bezoek aan de drijvende markt van Soc Trang: transfer naar de pier van Ha Tien, waar je de boot neemt naar Phu Quoc.

Vrije dag (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een ecologisch verblijf Of mits supplement:

Dag 22: Vlucht naar Ho Chi Minhstad of andere bestemming

Transfer naar de luchthaven van Phu Quoc voor de vlucht naar Ho Chi Minhstad of andere bestemming. Eventueel aansluitende vlucht naar huis.