Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Thailand & Laos

RONDREIS THAILAND & LAOS

Thailand en Laos: de volkeren van de Mekong
15(18)dagen/12(15)nachten

Deze reis start in het bruisende Bangkok. Je zal merken dat de stad niet alleen een moderne megalopolis is, maar ook een 'ziel' heeft, getuige de soms eeuwenoude tradities en rituelen. We nodigen je uit om die andere kant ook te ontdekken, net als het dagelijkse stadsleven. Je neemt dan een vlucht naar Chiang Mai, de 'Roos Van het Noorden', een stad die traditioneler is dan Bangkok maar daarom niet minder bruisend. Je bezoekt er levendige markten en prachtige tempels en leert de verfijnde Lannacultuur en -gastronomie kennen. Chiang Mai is ook de uitvalsbasis voor de ontdekking van het hoge noorden, met zijn prachtige berglandschappen en grote diversiteit aan culturen. Je belandt in de 'Gouden Driehoek', ooit bekend om de opiumteelt, nu een mooie regio met veel verrassingen. In Chiang Kong steek je de grens over naar Laos. Je doet een cruise over de Mekong naar Luang Prabang, de oude hoofdstad met haar traditionele en koloniale architectuur en gezellige 'laid back' sfeer. Je doet er boeiende uitstappen en geniet van deze unieke plaats. Dan keer je terug naar Bangkok. Je kan eventueel de reis verlengen aan één van de prachtige Thaise stranden.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst in de luchthaven van Bangkok word je verwelkomd door je chauffeur en je gids die je naar je hotel zullen brengen.

Onderweg kan je (mits supplement-op aanvraag) een bezoek brengen aan het ‘Jim Thompson House’. Dit huis is eigenlijk een complex van zes traditionele huizen in Thaise stijl. Het zijn structuren uit teakhout die naar hier zijn gebracht vanuit verschillende hoeken van Thailand. In 1959 was het complex af. De Amerikaan Thompson blies de zijdehandel in Thailand nieuw leven in. Je bezoekt deze prachtige woning die ondertussen een museum is geworden. Je vindt er onder andere ook zijn prachtige kunst- en textielcollectie. Jim Thompson verdween in Maleisië tijdens een trektocht in 1967. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden.

Aangekomen in je hotel kan je je wat opfrissen, wat zwemmen, uitrusten en eventueel lunchen (op eigen kosten).

Optioneel, (mits supplement) kan je daarna het Koninklijk Paleis met de tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Keow) bezoeken. Het Boeddhabeeld is uit één stuk Jade gebeiteld en is één van de meest heilige objecten van Thailand. Het Paleis zelf was vroeger de verblijfplaats van de Koningen van Siam. Vooraleer je terugkeert naar je hotel bezoek je ook de amulettenmarkt. De rest van de dag is vrij.

Je kan het koninklijk paleis uiteraard ook op eigen houtje bezoeken en er met een taxi naartoe rijden.

De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 3: Traditioneel Bangkok

Bezoekers zien Bangkok vooral als een enorme moderne metropool, met expreswegen, gigantische shoppingcentra, wolkenkrabbers,… Maar er is een andere, minder zichtbare, kant van deze stad, waar tradities van eeuwen geleden overleven. Je wordt opgehaald door je gids rond 7u om samen met hem deze verborgen kant te ontdekken. Je komt voorbij de grote schommel bij de tempel Wat Suthat. In het gevangenispark, waar mensen massaal aan Tai Chi of lichaamsbeweging doen (mooi om te zien), kan je om 8u het volkslied meezingen samen met de stedelingen die plots allemaal stokstijf staan. Daarna kom je terecht in smalle straatjes, met houten huizen, geesteshuisjes en markten. Bij de stadspilaar zal je meer leren over eeuwenoud bijgeloof.

Je luncht (zeer lokaal en lekker) in een restaurantje aan de rivier (inbegrepen).

Daarna ga je de khlongs in. Dit is een netwerk van kanalen aan de overkant van de Chao Prayarivier (bekeken vanuit het centrum van Bangkok), in de wijk Thonburi die nog niet is verstedelijkt en waar de verplaatsingen nog steeds over het water gebeuren. Je stopt bij een lokale artiestengemeenschap, ‘Khlong Bang Luang’. Je vindt hier in de buurt mooi bewaarde oude houten huizen, historische maar niet-toeristische tempels, kunststudio’s, antiekgalerijen, goeie noedelbars, cafés, winkeltjes, kappers,… De belangrijkste verwezenlijking van de ‘Khlong Bang Luang’-gemeenschap is Baan Silapin (het kunsthuis), in een traditionele houten building van twee verdiepingen bij het kanaal en een chedi (schrijn) van meer dan 300 jaar. Je hebt hier tijdelijke tentoonstellingen, vooral van schilderijen, maar ook prints, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken.

Daarna keer je terug naar de overkant van de rivier en bezoek je de Wat Po tempel, met de gigantische liggende Boeddha. In deze tempel is ook een massageschool. Je kan hier een traditionele Thaise massage krijgen.

Optioneel (mits supplement - op aanvraag) kan je vanavond een fietstocht doen door Bangkok ‘by night’.
Via Rachadamnoen Avenue rij je naar de Thammasat Universiteit. Je steekt de Chao Phraya-rivier over per ferry naar Thonburi. Langs straten en door steegjes rij je naar Wat Arun, de prachtig verlichte tempel op de Thonburi-oever. Vervolgens fiets je naar een andere tempel, Wat Rakang. Je fietst langs het water en rijdt voorbij de oude Portugese Santa-Cruzkerk naar de bloemenmarkt van Pak Khlong Talat, die net op dit uur bijzonder actief en kleurrijk is. Je zet je fiets even aan de kant en geniet van het schouwspel. Je fietst verder naar een quasi verlaten Wat Po. Tenslotte fiets je terug naar het startpunt via Sanam Luang (het grote plein aan het Paleis) en de avondmarkten.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Indien je graag de prachtige oude tempelsite van Sukhotai bezoekt alvorens naar Chiang Mai te gaan, dan kan dat. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 4: Naar Chiang Mai

In de loop van de dag word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Chiang Mai. Bij aankomst in Chiang Mai wachten je gids en chauffeur je op en brengen ze je naar je hotel. Rest van de dag vrij.
Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 5: Chiang Mai - markten en tempels

Vroeg in de ochtend (rond 6u30) vertrek je naar de markt aan de Chiang Mai Poort, een traditionele versmarkt waar je groenten, fruit, fruitshakes, kruiden, gekookte kip, vis, snoepjes, koffie en andere producten vindt. Onze gids laat je enkele typisch Thaise snacks proeven. Op dit moment doen de monniken ook hun aalmoezentocht! Je keert dan terug naar je hotel om te ontbijten.
Na het ontbijt neem je een 'songtaew' (openbaar vervoer) naar de gigantische Warorot Markt in de buurt van de rivier. Je vindt hier alles: kleurrijke bloemen, zijde, hoeden, kralen, traditionele kleren voor de bergvolkeren en alles wat je je kan inbeelden dat eetbaar of niet eetbaar is. Kort samengevat: alle geuren en kleuren! Van de markt gaat het naar de Thapae Poort, één van de oorspronkelijke stadspoorten, waar je verder rijdt per 'Samlor', een soort riksha. Tijdens deze rit kan je stoppen aan de mooie tempels Chiang Man, Chedi Luang en Phra Sing en deze bezoeken. Een lokale lunch is inbegrepen. Bij de laatste tempel, Wat Suandok, kan je een babbeltje slaan met een Engelssprekende monnik. Dan keer je terug naar je hotel om wat te rusten, te zwemmen, of de stad te verkennen op eigen houtje.
Om 17u word je opgehaald aan je hotel en rij je naar de tempel Wat Prathat Doi Suthep. Het is tijd voor je dagelijkse fitnessmoment, want je beklimt de 300 trappen naar de tempel (tenzij je de kabelbaan verkiest). In de tempel nemen we deel aan een ‘blessing’-ceremonie. Je hebt ook nog de tijd om te genieten van het mooie uitzicht.
Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 6: Chiang Mai à la carte

Na het ontbijt heb je de keuze uit de volgende activiteiten (telkens lunch inbegrepen):

 1. Fietstocht buiten de stad (halve dag)

  Je volgt de Ping Rivier stroomafwaarts naar het zuiden: geniet van een zacht briesje en de mooie uitzichten. Je stopt bij een voormalige leprakolonie, gesticht door Dr. James McKean in 1908. Het centrum is omringd door gigantische bomen. Je rijdt verder zuidwaarts, nog dieper in het ‘echte platteland'. Je komt langs verschillende fruitgaarden en leert het plattelandsleven kennen terwijl je langs de dorpjes fietst. Je luncht in een lokaal huis. Je bezoekt ook de ruïnes van Wiang Kum Kam, de vroegere hoofdstad van het Lanna-Koninkrijk, voor we terugrijden naar Chiang Mai.
  Je kan er ook voor opteren een volle dag te fietsen. Contacteer ons voor meer informatie.

 2. Een dag bij een Lanna-familie inclusief kookles (mits supplement)

  Je wordt ontvangen in het traditionele huis van een lokale Lanna-familie. Zoals vroegere generaties hebben zij hun huis met teakhout gebouwd. Je komt meer te weten over hun cultuur, gewoonten en de architectuur van een Lannahuis. Je gastheer zal met trots zijn oude foto’s bovenhalen, en zal vertellen over hun familietradities. Je gaat vandaag ook meekoken met de familie. De nadruk ligt op authentieke Noord-Thaise smaken en recepten, die erg verschillen van de recepten die je aanleert in commerciële kooklessen. Voor het koken ga je ingrediënten selecteren in de immense tuin. Je zal heel veel bijleren over planten en kruiden. Dit is een goede manier om een Thaise familie te leren kennen, vooral omdat je op het einde samen met hen van de zelfgemaakte gerechten geniet.

  Opmerking: je kan - zonder meerprijs en in plaats van het koken bij de Lanna-familie - ook opteren voor een kookcursus gegeven door een Thaise chef (met de nadruk op de Noord-Thaise keuken). Contacteer ons voor meer informatie.

 3. Een dag in het gezelschap van olifanten ... zonder de dieren te berijden (hele dag, mits supplement).

  De expert-gidsen vertellen je persoonlijke verhalen over hoe zij olifanten hebben gered van de dood. Je leert bij over de problemen waar olifanten mee kampen in Zuidoost-Azië en hoe het park bijdraagt aan oplossingen voor de met uitsterven bedreigde soort. Je kan de olifanten voederen vanaf een platform. Na de lunch ga je de olifanten wassen. Je gaat naar de rivier in het gezelschap van een gids. Deze leert je hoe het baden in zijn werk gaat, en dan begin je er zelf aan. Daarna keer je terug naar Chiang Mai.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 7: Van Chiang Mai via Chiang Rai naar Chiang Khong

Rond 7u30 word je opgehaald aan je hotel. Je vertrekt richting 'Gouden Driehoek', waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Je bezoekt de warmwaterbronnen van Mae Kachan onderweg. Voor je in Chiang Rai aankomt, stop je even bij de schitterende Witte Tempel, die totaal anders is dan de meeste Thaise tempels. Je luncht in een lokaal restaurantje (inbegrepen). Daarna rij je verder naar de plek waar Thailand, Laos en Myanmar samenkomen langs de oevers van de Mekong. Je rijdt door naar Chiang Khong. Aankomst in de late namiddag. Je kan de 'Hall of Opium' bezoeken, een uitstekend museum (maandag gesloten, entree zelf te betalen).
Overnachting in een comfortabel hotel aan de rivier.

Dag 8: Van Chiang Khong naar Laos en luxecruise naar Pakbeng

Je doet vandaag een mooie cruise over de Mekongrivier van Houey Sai naar Pakbeng. Je steekt eerst de rivier over, waarna je in Laos bent. Na de immigratieformaliteiten stap je op de boot. Onderweg wordt gestopt om kennis te maken met de volkeren en het plattelandsleven langs de Mekong. Een buffetlunch (inbegrepen) is voorzien aan boord. Voor zonsondergang arriveer je in Pakbeng. Je dineert (inbegrepen) op een terras aan de Mekong.

Opmerking: van oktober 2017 tot april 2018 gaat de cruise enkel maandag, donderdag, vrijdag en zondag door. Van mei tot september 2018 alleen maandag en vrijdag. In juni zijn er geen cruises.

Overnachting in een prachtig hotel aan de Mekongrivier.

Dag 9: van Pakbeng verder met de boot naar Luang Prabang

Na het ontbijt in je hotel kan je eventueel een kijkje gaan nemen op de markt van Pakbeng. Je vertrekt rond 8u voor het tweede deel van de cruise. Onderweg stop je bij een dorp waar je kan zien hoe Laotiaanse whisky wordt gemaakt. Terug op de boot krijg je opnieuw een buffetlunch (inbegrepen). In het dorp Pak Ou, aan de monding van de Nam Ou-rivier, bezoek je de Tam Thing grotten met hun duizend Boeddha’s.
Bij aankomst in Luang Prabang word je opgewacht door je gids en chauffeur die je naar je hotel brengen.
Overnachting in Luang Prabang in een kleinschalig hotel in Luang Prabang of - mits supplement - een authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 10: Stadstour in Luang Prabang

Vroeg in de ochtend hoor je de bellen van de kloosters, het moment waarop de lange stoet van de in het oranje geklede monniken begint. Ze lopen blootsvoets door de stad waar ze hun aalmoes (vooral rijst) krijgen van de stedelingen. Een spektakel dat je niet mag missen! (Maar blijf wel op een respectvolle afstand van de monniken en verstoor het ritueel niet door te opzichtig foto’s te nemen). Daarna bezoek je de ochtendmarkt, waarna je ontbijt in je hotel. Na het ontbijt begint de stadstour door Luang Prabang, dat in 1995 door de UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen. De tour begint met de populairste tempel, Wat Xieng Thong, die 500 jaar oud is en een goed voorbeeld van de stijl van Luang Prabang. Dan exploreer je in alle rust de zijstraten en steegjes en loop je van de ene tempel in de andere. Je zal in de ban geraken van deze charmante stad. Je stopt waar je wil en je gids is er om al je vragen te beantwoorden. Je bezoekt het Nationaal Museum in het vroegere Koninklijke Paleis. Verder kan je de Phousy Berg beklimmen (328 treden) voor een mooi uitzicht over stad en omgeving.
Rond de middag keer je terug naar je hotel om je wat op te frissen. Daarna ga je naar het dorpje Ban Khomkhuang waar je een ‘baci’-ceremonie meemaakt. Onder leiding van hun 'Nai Ban' (dorpshoofd) brengen de dorpelingen je geluk door katoenen koordjes rond je pols te binden. Die staan voor vriendschap en gezondheid.

Overnachting in Luang Prabang in een kleinschalig hotel of - mits supplement - in een authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 11: Luang Prabang - rijstervaring en watervallen

Na het ontbijt neemt je gids je mee op een 'rijsttrip'. Je leert hoe de traditionele rijstteelt in zijn werk gaat, in 13 heel interactieve stappen! Alle stappen worden uitgelegd en gedemonstreerd door de rijstboeren zelf. Ze vragen jouw medewerking, waardoor je een echte en plezierige internationale uitwisseling krijgt. Het spectaculairste deel is het ploegen van het rijstveld met buffel Susan! Nadat je zo veel hebt geleerd over de rijstteelt is het tijd om ook eens te proeven van de eindproducten: kleefrijst met een traditionele dipsaus, rijstcrackers en andere. Er zijn trouwens ook nog andere activiteiten rond je aan de gang. Je ziet een smid de messen smeden die worden gebruikt bij het oogsten. Draagmanden worden uit natuurlijk materiaal geweven. Een wandeling langs de organische groentetuinen sluit deze ervaring af. In de namiddag rij je naar de Watervallen van Kuang Si. Onderweg stop je bij het ‘Living Crafts Centre’, waar je kan leren over de productie van textiel. De waterval van Kuang Si stort zich als kristal in turquoise vijvers. Vergeet je badpak niet als je wil zwemmen! Je bezoekt ook het lokale sun bear-reservaat. Deze reeds bedreigde diersoort heeft erg te lijden onder het stropen.

Rest van de dag vrij.

Overnachting in Luang Prabang in een kleinschalig hotel of - mits supplement - in een authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 12: Activiteiten naar keuze in Luang Prabang

Vandaag kan je een dagje vrij nemen (we geven tips mee!) en gaan shoppen, wat rondslenteren in de straatjes of genieten van een spa-behandeling of massage. Of je kan ook volgende activiteiten doen (mits supplement - lunch is inclusief):

 1. Excursie naar de schitterende Kuangsi waterval (met introductie in de lokale keuken)
 2. Kookcursus: maak kennis met de heerlijke Laotiaanse keuken.

We kunnen nog veel andere leuke excursies aanbieden. Contacteer ons voor meer informatie.

Overnachting in Luang Prabang in een een kleinschalig hotel of - mits supplement - authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 13: Van Luang Prabang naar Bangkok

Ontbijt (inbegrepen). Vlucht naar Bangkok. Transfer naar je hotel. Rest van de dag is vrij. Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 14: Naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Vrije dag in Bangkok. Transfer naar de luchthaven voor je intercontinentale vlucht.

Dag 15: Aankomst thuis

Einde van de reis

Mits supplement kan je je vakantie verlengen aan één van de prachtige stranden van Thailand

Prijzen op aanvraag

Extra optie: Sukhothai (2 dagen/2 nachten extra)

Dag 1: Per trein van Bangkok naar Sukhothai

Vrije voormiddag in Bangkok tot je transfer naar het treinstation voor je trein naar Phitsanulok. De trein zal rond de middag vertrekken en ’s avonds aankomen. Geniet onderweg van het mooie landschap met de vele rijstvelden. In Phitsanulok wachten een chauffeur en een gids je op om je naar Sukhothai te brengen (iets meer dan 1 uur rijden). Overnachting in een comfortabel hotel in Sukhothai.  Mits supplement kan je ook in een boutiquehotel logeren.

Dag 2: Sukhothai per fiets

Vandaag ga je een heel leuke fietstocht maken, dé ideale manier om de pracht van dit tempelrijk te ontdekken. Je wordt opgehaald aan je hotel en naar het startpunt gebracht. Na een korte veiligheidsbriefing en het aanpassen van de fietsen begin je te trappen. Je start in een klein dorp aan de rand van de historische site. Je rijdt langs de irrigatiekanalen, door een ander dorpje en je stopt even bij een meubelfabriek. Dan rij je naar de oostkant van de historische site. Hier zal je een aantal van de prachtige oude bouwwerken van Sukhothai exploreren en bewonderen. Je zal versteld staan van de vaak goed bewaarde en prachtige boeddhistische en hindoe-architectuur uit de periode die vaak de 'gouden tijd' van de Thaise beschaving wordt genoemd. Een lunch is inbegrepen. Dan rij je zuidwaarts om uiteindelijk (na de middag) terug bij het hotel aan te komen.
Opmerking: indien gewenst, kan je mits supplement ook een ganse dag fietsen, contacteer ons voor meer info.
Overnachting in een comfortabel hotel in Sukhothai. Mits supplement kan je ook in een boutiquehotel logeren.

Dag 3: Van Sukhotai naar Chiang Mai met interessante stops

Vandaag vertrek je richting Chiang Mai. Normaal duurt de rit 4 uur maar we maken er een dagtrip van met interessante stops onderweg. Eerst hou je halt bij Si Satchanalai, ten noorden van Sukhothai. Dit was oorspronkelijk een Khmer-nederzetting uit de 12de eeuw. In de gouden tijd van Sukhotai werd ‘Si Satch’ een koninklijke residentie en ook een belangrijk centrum van de pottenbakkerij. Je bezoekt de hoogtepunten van deze historische site zoals de tempel Wat Chedi Chet Thaeo - een mausoleum voor de koningen van weleer - en Wat Chang Lom, een van de grootste en best bewaarde tempels van de streek.
De stad Lampang is de volgende stop. Je maakt een leuk ritje met paard en kar door de straten van de stad. Je bezoekt het Birmese klooster Wat Si Rong Muang, de tempel Wat Prakaeo Don Tao en tenslotte Ban Sao Nak, een schitterend historisch huis uit teakhout, waar je ook iets kan drinken. Onderweg kan je lunchen (niet inbegrepen).
Tijdens het laatste deel van de reis naar Chiang Mai stop je ook even bij het olifantenhospitaal. Je kan hier een ontroerend filmpje bekijken over Motala, de olifant die een been kwijtraakte door een landmijn, en nu een prothese heeft gekregen. Je brengt een bezoekje aan de olifanten die hier wonen en verzorgd worden. Indien gewenst kan je ook kijken hoe papier wordt gemaakt van de uitwerpselen van de olifant. De verkoop hiervan komt ten goede aan de dieren zelf die verzorgd worden. In de late namiddag/avond kom je aan in  Chiang Mai, waar je intrekt in je hotel. Vrije avond in Chiang Mai. Ga vanavond of de volgende dagen zeker een naar de nachtmarkt!
Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol boutiquehotel, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Je knoopt dan weer aan bij het basisprogramma op dag 5


Strandextensie Thailand

Dag 14: Naar het strand

Vlucht (of - voor Hua Hin - transfer per wagen) van Bangkok naar je gekozen strandlocatie in Thailand + transfer naar je hotel. Indien je verblijft op Koh Samed, Koh Yao Noi, Railay of Koh Tao, dan is er ook een extra boottransfer voorzien van de luchthaven naar je strandverblijf. Indien je in Hua Hin verblijft is de transfer per wagen tussen Bangkok en Hua Hin inbegrepen. Overnachting inclusief ontbijt. Maak je keuze uit volgende bestemmingen en hotels:

Koh Samed: eenvoudig hotel of mits supplement:
Comfortabel hotel
Luxehotel
Afgelegen topluxehotel.

Hua Hin: Modern hotel aan het strand of mits supplement:
Luxehotel aan het strand.

Khao Lak: Strandhotel in Khao Lak of mits supplement:
Kleinschalig hotel in Khao Lak
Luxe verwenhotel in Khao Lak.

Koh Yao Noi: Boutiquehotel of mits supplement:
Top luxehotel met veel charme.

Phuket: Stijlvol luxehotel aan het strand.

Khanom: Gezellig hotel aan het strand of mits supplement:
Stijlvol hotel aan het strand.

Krabi: Kleinschalig hotel in Krabi of mits supplement:
Luxe boutiquehotel in Krabi.

Krabi - Railay Bay: Comfortabel strandhotel of mits supplement:
Luxehotel in Railay.

Koh Samui (eiland)
Bophut strand: Stijlvol hotel
Maenam strand: Comfortabel hotel aan zee
Maenam strand: Charmant afgelegen hotel
Maenam strand: Afgelegen boutiquehotel
Choeng Mon strand: Prachtig afgelegen hotel
Noorden van Chaweng strand: Rustig gelegen hotel
Noorden van Chaweng strand: Trendy hotel
Centraal Chaweng strand: Kleinschalig hotel Balinese stijl

Koh Tao (eiland): Sfeervol hotel of mits supplement:
Luxehotel

Dag 15: Vrije dag aan het strand

Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 16: Vrije dag aan het strand

Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 17: Naar huis

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven (per wagen en indien van toepassing ook per boot) voor je vlucht naar huis.

Dag 18: Aankomst thuis