Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Thailand, Cambodja & Laos

RONDREIS THAILAND, CAMBODJA & LAOS

Thailand, Laos en Cambodja: waar de Khmer ooit heersten - een gevarieerde reis
20(23)dagen/17(20)nachten

Deze reis combineert het authentieke Thailand met Laos en Cambodja. Je start in bruisend Bangkok waarvan je de traditionele en de moderne kant verkent. Dan ga je naar Chiang Mai, 'Roos van het Noorden', met haar prachtige tempels en levendige markten. In Chiang Khong steek je de Mekong over naar Laos. Je doet er een mooie cruise op de Mekong tot in Luang Prabang, de oude hoofdstad met haar traditionele en koloniale architectuur en gezellige 'laid back' sfeer. Je vliegt dan door naar Siem Reap (Cambodja) om daar het onbeschrijflijke werelderfgoed van Angkor Wat te exploreren, alsook het Tonlé Sap meer. Dan trek je verder naar het traditionele platteland. Via Kompong Thom, met de pre-Angkoriaanse tempels van Sambor Prei Kuk, bereik je dan Phnom Penh, dat zijn oude status van 'parel van Indochina' snel aan het terugverdienen is. Je kan eventueel verlengen aan één van de stranden van Cambodja of Thailand.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst in de luchthaven van Bangkok word je verwelkomd door je chauffeur en je gids die je naar je hotel zullen brengen.

Onderweg kan je (mits supplement-op aanvraag) een bezoek brengen aan het ‘Jim Thompson House’. Dit huis is eigenlijk een complex van zes traditionele huizen in Thaise stijl. Het zijn structuren uit teakhout die naar hier zijn gebracht vanuit verschillende hoeken van Thailand. In 1959 was het complex af. De Amerikaan Thompson blies de zijdehandel in Thailand nieuw leven in. Je bezoekt deze prachtige woning die ondertussen een museum is geworden. Je vindt er onder andere ook zijn prachtige kunst- en textielcollectie. Jim Thompson verdween in Maleisië tijdens een trektocht in 1967. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden.

Aangekomen in je hotel kan je je wat opfrissen, wat zwemmen, uitrusten en eventueel lunchen (op eigen kosten).

Optioneel, (mits supplement) kan je daarna het Koninklijk Paleis met de tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Keow) bezoeken. Het Boeddhabeeld is uit één stuk Jade gebeiteld en is één van de meest heilige objecten van Thailand. Het Paleis zelf was vroeger de verblijfplaats van de Koningen van Siam. Vooraleer je terugkeert naar je hotel bezoek je ook de amulettenmarkt. De rest van de dag is vrij.

Je kan het koninklijk paleis uiteraard ook op eigen houtje bezoeken en er met een taxi naartoe rijden.

De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 3: Traditioneel Bangkok

Bezoekers zien Bangkok vooral als een enorme moderne metropool, met expreswegen, gigantische shoppingcentra, wolkenkrabbers,… Maar er is een andere, minder zichtbare, kant van deze stad, waar tradities van eeuwen geleden overleven. Je wordt opgehaald door je gids rond 7u om samen met hem deze verborgen kant te ontdekken. Je komt voorbij de grote schommel bij de tempel Wat Suthat. In het gevangenispark, waar mensen massaal aan Tai Chi of lichaamsbeweging doen (mooi om te zien), kan je om 8u het volkslied meezingen samen met de stedelingen die plots allemaal stokstijf staan. Daarna kom je terecht in smalle straatjes, met houten huizen, geesteshuisjes en markten. Bij de stadspilaar zal je meer leren over eeuwenoud bijgeloof.

Je luncht (zeer lokaal en lekker) in een restaurantje aan de rivier (inbegrepen).

Daarna ga je de khlongs in. Dit is een netwerk van kanalen aan de overkant van de Chao Prayarivier (bekeken vanuit het centrum van Bangkok), in de wijk Thonburi die nog niet is verstedelijkt en waar de verplaatsingen nog steeds over het water gebeuren. Je stopt bij een lokale artiestengemeenschap, ‘Khlong Bang Luang’. Je vindt hier in de buurt mooi bewaarde oude houten huizen, historische maar niet-toeristische tempels, kunststudio’s, antiekgalerijen, goeie noedelbars, cafés, winkeltjes, kappers,… De belangrijkste verwezenlijking van de ‘Khlong Bang Luang’-gemeenschap is Baan Silapin (het kunsthuis), in een traditionele houten building van twee verdiepingen bij het kanaal en een chedi (schrijn) van meer dan 300 jaar. Je hebt hier tijdelijke tentoonstellingen, vooral van schilderijen, maar ook prints, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken.

Daarna keer je terug naar de overkant van de rivier en bezoek je de Wat Po tempel, met de gigantische liggende Boeddha. In deze tempel is ook een massageschool. Je kan hier een traditionele Thaise massage krijgen.

Optioneel (mits supplement - op aanvraag) kan je vanavond een fietstocht doen door Bangkok ‘by night’.
Via Rachadamnoen Avenue rij je naar de Thammasat Universiteit. Je steekt de Chao Phraya-rivier over per ferry naar Thonburi. Langs straten en door steegjes rij je naar Wat Arun, de prachtig verlichte tempel op de Thonburi-oever. Vervolgens fiets je naar een andere tempel, Wat Rakang. Je fietst langs het water en rijdt voorbij de oude Portugese Santa-Cruzkerk naar de bloemenmarkt van Pak Khlong Talat, die net op dit uur bijzonder actief en kleurrijk is. Je zet je fiets even aan de kant en geniet van het schouwspel. Je fietst verder naar een quasi verlaten Wat Po. Tenslotte fiets je terug naar het startpunt via Sanam Luang (het grote plein aan het Paleis) en de avondmarkten.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 4: Naar Chiang Mai

In de loop van de dag word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Chiang Mai. Bij aankomst in Chiang Mai wachten je gids en chauffeur je op en brengen ze je naar je hotel. Rest van de dag vrij.
Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 5: Chiang Mai - markten en tempels

Vroeg in de ochtend (rond 6u30) vertrek je naar de markt aan de Chiang Mai Poort, een traditionele versmarkt waar je groenten, fruit, fruitshakes, kruiden, gekookte kip, vis, snoepjes, koffie en andere producten vindt. Onze gids laat je enkele typisch Thaise snacks proeven. Op dit moment doen de monniken ook hun aalmoezentocht! Je keert dan terug naar je hotel om te ontbijten.
Na het ontbijt (inbegrepen) neem je een 'songtaew' (openbaar vervoer) naar de gigantische Warorot Markt in de buurt van de rivier. Je vindt hier alles: kleurrijke bloemen, zijde, hoeden, kralen, traditionele kleren voor de bergvolkeren en alles wat je je kan inbeelden dat eetbaar of niet eetbaar is. Kort samengevat: alle geuren en kleuren! Van de markt gaat het naar de Thapae Poort, één van de oorspronkelijke stadspoorten, waar je verder rijdt per 'Samlor', een soort riksha. Tijdens deze rit kan je stoppen aan de mooie tempels Chiang Man, Chedi Luang en Phra Sing en deze bezoeken. Een lokale lunch is inbegrepen. Bij de laatste tempel, Wat Suandok, kan je een babbeltje slaan met een Engelssprekende monnik. Dan keer je terug naar je hotel om wat te rusten, te zwemmen, of de stad te verkennen op eigen houtje.
Om 17u word je opgehaald aan je hotel en rij je naar de tempel Wat Prathat Doi Suthep. Het is tijd voor je dagelijkse fitnessmoment, want je beklimt de 300 trappen naar de tempel (tenzij je de kabelbaan verkiest). In de tempel nemen we deel aan een ‘blessing’-ceremonie. Je hebt ook nog de tijd om te genieten van het mooie uitzicht.
Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 6: Chiang Mai à la carte

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je de keuze uit de volgende activiteiten (telkens lunch inbegrepen):

 1. Fietstocht buiten de stad

  waarbij je kennis maakt met het mooie platteland rond Chiang Mai en de ruïnes van de oude Lanna-hoofdstad bezoekt (halve dag)

  Je kan er ook voor opteren een volle dag te fietsen. Contacteer ons voor meer informatie.

 2. Een dag bij een Lanna-familie inclusief kookles (mits supplement)

  een goede manier om een Thaise familie, hun cultuur en gewoonten te leren kennen. En je leert authentiek Noord-Thais koken!

 3. Kookles met een Thaise chef (halve dag)

  op het menu staan klassieke en meer speciale Noord-Thaise schotels. De tour start op een lokale markt waar je de ingrediënten leert selecteren.

 4. Een dag in het gezelschap van olifanten ... zonder de olifanten te berijden (hele dag) (mits supplement)

  Je leert bij over de problemen waar olifanten mee kampen in Zuidoost-Azië en hoe het park bijdraagt aan oplossingen.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Je kan hier beslissen om meteen van Chiang Mai naar Luang Prabang te gaan. Je slaat dan Chiang Khong en de cruise in Noord-Laos over. In dat geval heb je een korting: Contacteer ons voor meer info.

Dag 7: Van Chiang Mai naar de Mekong

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar de 'Gouden Driehoek', waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Je bezoekt de warmwaterbronnen van Mae Kachan onderweg. In de buurt van Chiang Rai stop je even bij de schitterende ‘Witte Tempel', die totaal anders is dan de meeste Thaise tempels. Je luncht in een lokaal restaurantje (inbegrepen). Daarna rij je verder naar de plek waar Thailand, Laos en Myanmar samenkomen langs de oevers van de Mekong. Je rijdt door naar Chiang Khong. Aankomst in de late namiddag. Overnachting in een comfortabel hotel aan de rivier.

Dag 8: Naar Laos en luxecruise naar Pakbeng

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je vandaag een mooie cruise over de Mekongrivier van Houey Sai naar Pakbeng. Je steekt eerst de rivier over, waarna je in Laos bent. Na de immigratieformaliteiten stap je op de boot. Onderweg wordt gestopt om kennis te maken met de volkeren en het plattelandsleven langs de Mekong. Een buffetlunch (inbegrepen) is voorzien aan boord. Voor zonsondergang arriveer je in Pakbeng. Je dineert (inbegrepen) op een terras aan de Mekong.
Opmerking: van oktober 2017 tot april 2018 gaat de cruise enkel maandag, donderdag, vrijdag en zondag door. Van mei tot september 2018 alleen maandag en vrijdag. In juni zijn er geen cruises.
Overnachting in een prachtig hotel aan de Mekongrivier.

Dag 9: van Pakbeng verder met de boot naar Luang Prabang

Na het ontbijt in je hotel (inbegrepen) kan je eventueel een kijkje gaan nemen op de markt van Pakbeng. Je vertrekt rond 8u voor het tweede deel van de cruise. Onderweg stop je bij een dorp waar je kan zien hoe Laotiaanse whisky wordt gemaakt. Terug op de boot krijg je opnieuw een buffetlunch (inbegrepen). In het dorp Pak Ou, aan de monding van de Nam Ou-rivier, bezoek je de Tam Thing grotten met hun duizend Boeddha’s. Bij aankomst in Luang Prabang word je opgewacht door je gids en chauffeur die je naar je hotel brengen.
Overnachting in Luang Prabang in een kleinschalig hotel in Luang Prabang of - mits supplement - een authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 10: Stadstour in Luang Prabang

Vroeg in de ochtend hoor je de bellen van de kloosters, het moment waarop de lange stoet van de in het oranje geklede monniken begint. Ze lopen blootsvoets door de stad waar ze hun aalmoes (vooral rijst) krijgen van de stedelingen. Een spektakel dat je niet mag missen! (Maar blijf wel op een respectvolle afstand van de monniken en verstoor het ritueel niet door te opzichtig foto’s te nemen). Daarna bezoek je de ochtendmarkt, waarna je ontbijt in je hotel (inbegrepen). Na het ontbijt begint de stadstour door Luang Prabang, dat in 1995 door de UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen. De tour begint met de populairste tempel, Wat Xieng Thong, die 500 jaar oud is en een goed voorbeeld van de stijl van Luang Prabang. Dan exploreer je in alle rust de zijstraten en steegjes en loop je van de ene tempel in de andere. Je zal in de ban geraken van deze charmante stad. Je stopt waar je wil en je gids is er om al je vragen te beantwoorden. Je bezoekt het Nationaal Museum in het vroegere Koninklijke Paleis. Verder kan je de Phousy Berg beklimmen (328 treden) voor een mooi uitzicht over stad en omgeving. Rond de middag keer je terug naar je hotel om je wat op te frissen. Daarna ga je naar het dorpje Ban Khomkhuang waar je een ‘baci’-ceremonie meemaakt. Onder leiding van hun 'Nai Ban' (dorpshoofd) brengen de dorpelingen je geluk door katoenen koordjes rond je pols te binden. Die staan voor vriendschap en gezondheid.
Overnachting in Luang Prabang in een kleinschalig hotel of - mits supplement - in een authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 11: Activiteiten naar keuze in Luang Prabang

Vandaag kan je een dagje vrij nemen (we geven tips mee!) en gaan shoppen, wat rondslenteren in de straatjes of genieten van een spa-behandeling of massage. Of je kan ook volgende activiteiten doen (mits supplement - lunch is inclusief):

 1. Kennismaking met etnische minderheden en de schitterende Kuangsi waterval.
 2. Kookcursus:ontdek de heerlijke Laotiaanse keuken.

Overnachting in Luang Prabang in een een kleinschalig hotel of - mits supplement - authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 12: Van Luang Prabang naar Siem Reap (Cambodja)

Welkom in Cambodja. Bij aankomst in de luchthaven moet je je visa kopen, tenzij je dat al hebt. Dan ga je door naar de aankomsthal. Daar ontmoet je je chauffeur die je naar je hotel zal brengen.

De rest van de dag ben je vrij: je kan relaxen in je hotel, zwemmen, een verkwikkende massage nemen of de stad verkennen.

Optioneel, (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je ook een voorstelling bijwonen van het circus ‘Phare Ponleu Selpak'. 's Avonds om 19u15 word je opgehaald aan je hotel. De voorstelling duurt een uur: van 20 tot 21u. Dit is geen gewoon circus. Het is één van de projecten van een Cambodjaanse NGO die werd gesticht in 1994 door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen bij de Thaise grens. Via de kunst wisten zij hun trauma’s te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen via onderwijs en professionele opleidingen in kunsten zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn heel gepassioneerd en getalenteerd. De show is echt de moeite waard en vermengt traditionele en eigentijdse elementen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 13: Zonsopgang bij Angkor Wat en bezoek van de belangrijkste tempels

Bereid je voor op een lange dag vandaag ,want je zal alle hoogtepunten van Angkor zien! Deze morgen vertrek je rond 5u om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat, de grootste tempel van de Angkor-site. Dit indrukwekkende bouwwerk, gebouwd als mausoleum voor Suryavarman II (die regeerde van 1112 tot 1152), zal geen enkele bezoeker onverschillig laten: niet alleen door de omvang en de elegante architectuur, maar ook door het raffinement van de ontelbare sculpturen. Je ontdekt één van de grootste creaties ooit van de mensheid. Na het bezoek word je naar een dorp in de omgeving gebracht, waar je kan zien hoe verse rijstnoedels worden gemaakt en je zelf een ontbijt met noedelsoep krijgt.

Na het ontbijt bezoek je het Bayon Informatiecentrum, dat deels door de UNESCO en deels door een Japanse NGO wordt gefinancierd en dient om bezoekers meer inzicht te geven in de monumenten van Angkor en de wijze waarop deze worden geconserveerd. Dan ga je naar de zuidelijke poort van het complex Angkor Thom, gebouwd door de grootste koning van Angkor, Jayavarman VII (die regeerde van 1181 tot 1201). Hoogtepunt is hier het majestueuze Bayon met de serene hoofden van de koning ingebouwd in de tempelmuren. In de omgeving daarvan vind je ook het Baphuon (de koninklijke tempel), de olifantenterrassen, de Suor Prat tempel, de Koninklijke omwalling en de Phimeanakas... Daarna neem je een lunch (inbegrepen) op de tempelsite.

Ten slotte bezoek je Ta Phrom. Deze iconische tempel is bekend omdat hij bijna volledig door de jungle in een wurggreep wordt gehouden! Zo moet heel Angkor eruit gezien hebben toen het werd ontdekt door Henri Mouhot. Indien gewenst, kan je nog wachten tot de zon ondergaat of je kan ook al terugkeren naar het hotel.

Opmerking: we kunnen ook gespecialiseerde rondleidingen organiseren met een archeoloog: contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 14: Fietsen en koken op het platteland

Je vertrekt deze morgen om 8u voor een fietstocht op het platteland. Je zal tijdens de rit kennis maken met de Cambodjaanse keuken bij een lokale familie. ‘s Ochtends ga je inkopen doen op de lokale markt, en je gaat daarna naar het huis van de familie. Samen met hen kook je de gerechten en daarna eet je ze op samen met het gastgezin. Dan fiets je verder langs rijstvelden en kleine dorpen. Als het je interesseert kan je een bezoekje brengen aan één van de traditionele huizen of aan de pagode. Na het fietsen kan je wat relaxen. Proef zeker eens van lokale dranken zoals suikerrietsap met ijs, de typische drank van het platteland.

In de namiddag ben je vrij om te genieten van het zwembad of om een wandeling te maken in Siem Reap. We geven voldoende tips in je draaiboek.

Opmerking: voor wie niet graag fietst: er zijn nog andere prachtige tempels en gebieden te bezoeken rondom Siem Reap. Contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 15: Naar Banteay Srei en het landmijnenmuseum

Optioneel (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je deze ochtend vroeg een speciale ervaring opdoen, waarbij je je aansluit bij een groep boeddhistische monniken om te ‘chanten’ en mediteren. Een gift voor de monniken is inbegrepen.

Na het ontbijt ga je vandaag Banteay Srei (de ‘Citadel van de Vrouwen’) bezoeken: een aanrader ! De tempel dateert van de 10de eeuw en is opgedragen aan Shiva. Je vindt er de mooiste bas-reliëfs van heel Angkor en de kleur van de zandsteen geeft de tempel een feeërieke roze kleur. Nadien ga je hier in de buurt het landmijnenmuseum bezoeken. Er zouden in heel de wereld nog 110 miljoen landmijnen verborgen zitten. Daarna keer je terug naar je hotel.

Je kan vandaag (mits supplement van 35 euro p.p.) ook nog naar het Tonlé Sap meer gaan.

Je bezoekt dan het dorp Mechrey op het Tonle Sap meer (‘het Grote Meer’). Het is één uur rijden naar het startpunt. Onderweg stop je bij Ampil Peam, een dorp dat tradities van eeuwen geleden onderhoudt. Daarna gaat het verder naar Mechrey, een kleine gemeenschap op het Tonle Sap meer. Je stapt in een typische lokale boot om de omgeving te verkennen. Je vaart onder andere door een overstroomd woud. Je gids geeft uitleg over de biodiversiteit in dit gebied en het economische belang van het meer voor duizenden bewoners. Tonle Sap is in feite meer en rivier tegelijk. De stroming verandert 2 keer per jaar van richting. Het meer is door de UNESCO uitgeroepen als ‘biosfeer’: een erkenning van het grote belang van het meer voor de omliggende ecosystemen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 16: Van Siem Reap naar Kampong Thom via het Cambodjaanse platteland of het Tonlé Sap meer

Vandaag heb je de keuze tussen 2 uitstappen, onderweg naar Kampong Thom.

Optie 1 (inbegrepen) Je rijdt naar het dorp Kampong Kleang, waar veel huizen op palen van wel 10 m staan. In het natte seizoen is het dorp omringd door water en in het droge seizoen ligt het dorp op vlaktes waarvan het water is weggetrokken. Onderweg naar het dorp zie je veel houten huizen en visgerief. De vissers kennen hier veel methodes om vis te vangen. Je wordt door enthousiaste kinderen ingewuifd. Je bezoekt een schooltje en je leert meer over het lokale leven hier.

Optie 2 (mits supplement) Je rijdt vandaag naar een afgelegen plattelandsgebied waar weinig toeristen komen. Je hebt vandaag veel mogelijkheden om met de lokale mensen om te gaan. Je kan kennis maken met lokale kinderen die meedoen aan projecten gesponsord door de Cambodian-Dutch Organization (CDO), een NGO die aan plattelandsontwikkeling doet. In de voormiddag bezoek je een lagere school die de CDO heeft gebouwd en ook een lokaal gezondheidscentrum. De vertegenwoordiger van de CDO zal je introduceren in de klas en er wordt van je verwacht dat je iets over je eigen leven vertelt. Daarna genieten jullie samen van een lunch (inbegrepen).

Indien gewenst kan je (mits supplement) ook nog Beng Mealea, een zelden bezochte ‘jungletempel’ die helemaal ten prooi is gevallen aan de natuur, bezoeken.

Daarna rij je door naar Kampong Thom. Onderweg stop je bij een spectaculaire brug uit de Angkor-tijd: Spean Praptos. Je rijdt verder langs het mooie platteland met mooie rijstvelden en lokale dorpjes tot je aankomt in Kampong Thom.

Overnachting in een lokale homestay op het platteland of in een hotel in Kompong Thom. Als je in de homestay overnacht, is het avondmaal inbegrepen.

Dag 17: Sambor Prei Kuk en door naar Phnom Penh

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je de geasfalteerde wegen en rij je naar de weinig bezochte ruïnes van de pre-Angkoriaanse stad Sambor Prei Kuk. Je kan de tempels, verspreid in een lommerrijk bos, te voet of per fiets ontdekken. Je zal verbaasd zijn over de grootsheid van deze monumenten die er al stonden voor Angkor! Na de lunch (inbegrepen) in een lokaal restaurant begin je aan een 3 uur durende rit naar Phnom Penh. Je stopt even in Skuon waar je de lokale specialiteiten - gefrituurde spinnen, kakkerlakken en andere insecten - kan degusteren (niet verplicht). Bij aankomst in Phnom Penh bezoek je het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Rest van de dag is vrij.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 18: Geschiedenis en eten in Phnom Penh

Deze morgen om 8u start een speciale stadstour die je verschillende kanten van Phnom Penh leert kennen en tegelijk een foodie-tour is. Je start met een ontbijt van ‘streetfood’ (inbegrepen) op de markt ‘Pshar Kandal’, met onder andere gebakken noedels, rundsbarbecue met papayasalade, noedelsoep, snacks op basis van kokosnoot… Daarna wandel je naar de oude Franse buurt waar je nog mooie koloniale gebouwen vindt, met 'Belle Epoque' en 'Art Deco' elementen: het postkantoor, het oude Franse administratieve centrum… Dan gaat het naar de boeddhistische tempel Wat Phnom (uit 1373), het grootste religieuze gebouw van de stad, en vervolgens de Nationale Bibliotheek en het Raffles hotel uit 1929. Dit hotel was de uitvalsbasis voor journalisten in de oorlogsjaren (1970-1975), tot de Khmer Rouge de journalisten verdreef naar de Amerikaanse ambassade. In 1995 werd het opnieuw als hotel in gebruik genomen. Dan bezoek je het treinstation uit de koloniale tijd, dat sinds 1990 niet meer als station dienst doet. Daarna ga je naar de markt Pshar Thmey (‘grote markt’), een overdekt art deco gebouw uit 1937 van Louis Chauchon dat bij opening de grootste markt van Azië was. Hier kan je letterlijk alles vinden. Optioneel (mits opleg van 5 USD) kan je hier een waarzegger raadplegen. Je probeert nog wat snacks en proeft de nationale drank 'Teuk Ampil' (rietsuikersap met ijs). Dan wandel je naar de nieuwe Franse ambassade, gebouwd op dezelfde plaats als de oude, die door de Khmer Rouge was vernield toen ze de stad innamen. Een lunch in een leuk restaurant met een goed doel is inbegrepen.

In de namiddag leer je meer over de verschrikkelijke recente geschiedenis van Cambodja en hoe deze herdacht wordt. Je bezoekt Choeng Ek, de plaats van de 'Killing Fields' 17 km buiten de stad, en de gevangenis van Tuol Sleng. Deze gevangenis, in een school ondergebracht, toont je de terreur die het regime van de Khmer-Rouge zijn eigen bevolking aandeed. Een schokkende ervaring, maar een belangrijk deel van de geschiedenis van het Cambodjaanse volk.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 19: Vertrek naar huis

Transfer naar de luchthaven van Phnom Penh voor je intercontinentale vlucht naar huis.

Dag 20: Aankomst thuis

Einde van de reis

Je kan er voor kiezen om je reis te verlengen met een strandvakantie aan de Cambodjaanse kust. Kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Prijzen op aanvraag

Strandvakantie aan de Cambodjaanse kust

Dag 19: Naar de kust

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je van Phnom Penh naar de kust. Je bezoekt onderweg het 'Phnom Tamao wildlife rescue center'. Hier worden onder andere beren en gibbons opgevangen die mishandeld werden. Je bezoekt ook Phnom Chisor (een pagode op de top van een berg). Je luncht onderweg (niet inbegrepen). Dan rij je door naar de badplaats Kep.

Overnachting in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 20: Vrije dag aan de kust

Overnachting in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 21: Fietsen in Kampot

Vandaag ga je fietsen in Kampot. Rond 7u30 haalt je chauffeur je af aan je hotel en brengt hij je naar Kampot, waar je fietstocht start. Het slaperige stadje Kampot was vroeger het administratieve centrum van Zuid-Cambodja en je vindt er dan ook veel koloniale gebouwen. Je fietst onder leiding van een Engelssprekende gids. Je rijdt door rijstvelden, langs durian- en rambutanplantages terwijl de Olifantenbergen toekijken. Je stopt in lokale dorpen om een babbeltje te slaan met de mensen (met je gids als tolk). Probeer zelf eens iets in het Khmer te zeggen: je zal overladen worden met lofbetuigingen. Dan fiets je naar de stroomversnellingen van de Kampotrivier. Daar neem je een verfrissende duik in het water en geniet je daarna van een lunch (inbegrepen). Ten slotte word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting (inclusief ontbijt) in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 22: Vertrek uit Cambodja

Ontbijt (inbegrepen). Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven van Phnom Penh voor je intercontinentale vlucht naar huis.

Dag 23: Aankomst thuis

Einde van de reis.

SUGGESTIES:
Je kan ook je vakantie verlengen aan de Thaise stranden. Prijzen op aanvraag. Contacteer ons voor meer info.
Je kan ook al vanuit Siem Reap naar de stranden van Thailand, en Phnom Penh overslaan. Contacteer ons voor meer info.