Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Thailand & Cambodja

RONDREIS THAILAND & CAMBODJA

Thailand en Cambodja: twee gezichten van de Boeddha
16(19) dagen/13(16) nachten

Deze reis combineert het authentieke Thailand met Cambodja. Je start in bruisend Bangkok waarvan je de traditionele en de moderne kanten verkent. Dan ga je naar Chiang Mai, 'Roos van het Noorden', met haar prachtige tempels en levendige markten. Je kan hier een aantal mooie uitstappen doen. Je vliegt dan door naar Siem Reap, waar je het onbeschrijflijke werelderfgoed van Angkor Wat exploreert. Na een bezoek aan het Tonlé Sap-meer trek je verder het traditionele platteland in en maak je kennis met de lokale bevolking. Via Kompong Thom, waar je de pre-Angkoriaanse tempels van Sambor Prei Kuk bezoekt, bereik je dan Phnom Penh, dat zijn oude status van 'parel van Indochina' snel aan het terugverdienen is. Je kan eventueel verlengen aan de Cambodjaanse en/of Thaise kust.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst in de luchthaven van Bangkok word je verwelkomd door je chauffeur en je gids die je naar je hotel zullen brengen.

Onderweg kan je (mits supplement-op aanvraag) een bezoek brengen aan het ‘Jim Thompson House’. Dit huis is eigenlijk een complex van zes traditionele huizen in Thaise stijl. Het zijn structuren uit teakhout die naar hier zijn gebracht vanuit verschillende hoeken van Thailand. In 1959 was het complex af. De Amerikaan Thompson blies de zijdehandel in Thailand nieuw leven in. Je bezoekt deze prachtige woning die ondertussen een museum is geworden. Je vindt er onder andere ook zijn prachtige kunst- en textielcollectie. Jim Thompson verdween in Maleisië tijdens een trektocht in 1967. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden.

Aangekomen in je hotel kan je je wat opfrissen, wat zwemmen, uitrusten en eventueel lunchen (op eigen kosten).

Optioneel, (mits supplement) kan je daarna het Koninklijk Paleis met de tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Keow) bezoeken. Het Boeddhabeeld is uit één stuk Jade gebeiteld en is één van de meest heilige objecten van Thailand. Het Paleis zelf was vroeger de verblijfplaats van de Koningen van Siam. Vooraleer je terugkeert naar je hotel bezoek je ook de amulettenmarkt. De rest van de dag is vrij.

Je kan het koninklijk paleis uiteraard ook op eigen houtje bezoeken en er met een taxi naartoe rijden.

De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 3: Traditioneel Bangkok

Bezoekers zien Bangkok vooral als een enorme moderne metropool, met expresswegen, gigantische shoppingcentra, wolkenkrabbers,… Maar er is een andere, minder zichtbare, kant van deze stad, waar tradities van eeuwen geleden overleven. Je wordt opgehaald door je gids rond 7u om samen met hem deze verborgen kant te ontdekken. Je komt voorbij de grote schommel bij de tempel Wat Suthat. In het gevangenispark, waar mensen massaal aan Tai Chi of lichaamsbeweging doen (mooi om te zien), kan je om 8u het volkslied meezingen samen met de stedelingen die plots allemaal stokstijf staan. Daarna kom je terecht in smalle straatjes, met houten huizen, geesteshuisjes en markten. Bij de stadspilaar zal je meer leren over eeuwenoud bijgeloof.

Je luncht (zeer lokaal en lekker) in een restaurantje aan de rivier (inbegrepen).

Daarna ga je de khlongs in. Dit is een netwerk van kanalen aan de overkant van de Chao Prayarivier (bekeken vanuit het centrum van Bangkok), in de wijk Thonburi die nog niet is verstedelijkt en waar de verplaatsingen nog steeds over het water gebeuren. Je stopt bij een lokale artiestengemeenschap, ‘Khlong Bang Luang’. Je vindt hier in de buurt mooi bewaarde oude houten huizen, historische maar niet-toeristische tempels, kunststudio’s, antiekgalerijen, goeie noedelbars, cafés, winkeltjes, kappers,… De belangrijkste verwezenlijking van de ‘Khlong Bang Luang’-gemeenschap is Baan Silapin (het kunsthuis), in een traditionele houten building van twee verdiepingen bij het kanaal en een chedi (schrijn) van meer dan 300 jaar. Je hebt hier tijdelijke tentoonstellingen, vooral van schilderijen, maar ook prints, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken.

Daarna keer je terug naar de overkant van de rivier en bezoek je de Wat Po tempel, met de gigantische liggende Boeddha. In deze tempel is ook een massageschool. Je kan hier een traditionele Thaise massage krijgen.

Optioneel (mits supplement - op aanvraag) kan je vanavond een fietstocht doen door Bangkok ‘by night’.
Via Rachadamnoen Avenue rij je naar de Thammasat Universiteit. Je steekt de Chao Phraya-rivier over per ferry naar Thonburi. Langs straten en door steegjes rij je naar Wat Arun, de prachtig verlichte tempel op de Thonburi-oever. Vervolgens fiets je naar een andere tempel, Wat Rakang. Je fietst langs het water en rijdt voorbij de oude Portugese Santa-Cruzkerk naar de bloemenmarkt van Pak Khlong Talat, die net op dit uur bijzonder actief en kleurrijk is. Je zet je fiets even aan de kant en geniet van het schouwspel. Je fietst verder naar een quasi verlaten Wat Po. Tenslotte fiets je terug naar het startpunt via Sanam Luang (het grote plein aan het Paleis) en de avondmarkten.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 4: Naar Chiang Mai

Na het ontbijt (inbegrepen) ben je vrij tot je naar de luchthaven gebracht wordt voor je vlucht naar Chiang Mai. Bij aankomst in Chiang Mai wachten je gids en chauffeur je op en brengen ze je naar je hotel. Rest van de dag vrij. Vergeet zeker vandaag of morgen geen bezoek te brengen aan de nachtmarkt!
Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 5: Chiang Mai - markten en tempels

Vroeg in de ochtend (rond 6u30) vertrek je naar de markt aan de Chiang Mai Poort, een traditionele versmarkt waar je groenten, fruit, fruitshakes, kruiden, gekookte kip, vis, snoepjes, koffie en andere producten vindt. Onze gids laat je enkele typisch Thaise snacks proeven. Op dit moment doen de monniken ook hun aalmoezentocht! Je keert dan terug naar je hotel om te ontbijten. Na het ontbijt (inbegrepen) neem je een 'songtaew' (openbaar vervoer) naar de gigantische Warorot Markt in de buurt van de rivier. Je vindt hier alles: kleurrijke bloemen, zijde, hoeden, kralen, traditionele kleren voor de bergvolkeren en alles wat je je kan inbeelden dat eetbaar of niet eetbaar is. Kort samengevat: alle geuren en kleuren! Van de markt gaat het naar de Thapae Poort, één van de oorspronkelijke stadspoorten, waar je verder rijdt per 'Samlor', een soort riksha. Tijdens deze rit kan je stoppen aan de mooie tempels Chiang Man, Chedi Luang en Phra Sing en deze bezoeken. Een lokale lunch is inbegrepen. Bij de laatste tempel, Wat Suandok, kan je een babbeltje slaan met een Engelssprekende monnik. Dan keer je terug naar je hotel om wat te rusten, te zwemmen, of de stad te verkennen op eigen houtje.
Om 17u word je opgehaald aan je hotel en rij je naar de tempel Wat Prathat Doi Suthep. Het is tijd voor je dagelijkse fitnessmoment, want je beklimt de 300 trappen naar de tempel (tenzij je de kabelbaan verkiest). In de tempel nemen we deel aan een ‘blessing’-ceremonie. Je hebt ook nog de tijd om te genieten van het mooie uitzicht.
Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 6: Chiang Mai à la carte

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je vandaag de keuze uit de volgende activiteiten (telkens lunch inbegrepen):

 1. Fietstocht buiten de stad (halve dag)

  Je volgt de Ping Rivier stroomafwaarts naar het zuiden: geniet van een zacht briesje en de mooie uitzichten. Je stopt bij een voormalige leprakolonie, gesticht door ene James McKean in 1908. Hier staan gigantische bomen. Je rijdt verder zuidwaarts, nog verder op het ‘echte platteland'. Je leert het plattelandsleven kennen terwijl je langs de dorpjes fietst. Je luncht in een lokaal huis. Je bezoekt ook de ruïnes van de vroegere hoofdstad van het Lanna-Koninkrijk.

  Je kan er ook voor opteren een volle dag te fietsen. Contacteer ons voor meer informatie.

 2. Een dag bij een Lanna-familie inclusief kookles (mits supplement)

  Je wordt ontvangen in het traditionele huis van een lokale Lanna-familie. Je komt meer te weten over hun cultuur, gewoonten en de architectuur van een Lannahuis. Je gastheer haalt met trots zijn oude foto’s boven en vertelt over familietradities. Je gaat vandaag meekoken met de familie. De nadruk ligt op authentieke Noord-Thaise smaken en recepten, die erg verschillen van de recepten die je aanleert in commerciële kooklessen. Voor het koken ga je ingrediënten selecteren in de immense tuin. Je zal heel veel bijleren over planten en kruiden. Dit is een goede manier om een Thaise familie te leren kennen, vooral omdat je op het einde samen met hen van de zelfgemaakte gerechten geniet.

  Opmerking: je kan ook opteren voor een kookles gegeven door een Thaise chef (zonder meerkost) Op het menu staan klassieke en meer speciale Noord-Thaise schotels.

 3. Een dag in het gezelschap van olifanten ... zonder de olifant te berijden (hele dag, mits supplement )

  De expert-gidsen vertellen je persoonlijke verhalen over hoe zij olifanten hebben gered van de dood. Je leert bij over de problemen waar olifanten mee kampen in Zuidoost-Azië en hoe het park bijdraagt aan oplossingen voor de met uitsterven bedreigde soort. Je kan de olifanten voederen vanaf een platform. Na de lunch ga je de olifanten wassen. Je gaat naar de rivier in het gezelschap van een gids. Deze leert je hoe het baden in zijn werk gaat, en dan begin je er zelf aan. Daarna keer je terug naar Chiang Mai.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Extra: je kan hier nog 3 dagen/3 nachten inlassen in de heel authentiek gebleven bergdorpen Mae Sariang en Mae La Noi, ten westen van Chiang Mai. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 7: Van Chiang Mai naar Cambodja (Siem Reap)

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven. Vlucht van Chiang Mai naar Siem Reap via Bangkok.

Welkom in Cambodja. Bij aankomst in de luchthaven moet je je visa kopen, tenzij je dat al hebt. Dan ga je door naar de aankomsthal. Daar ontmoet je je chauffeur die je naar je hotel zal brengen.

De rest van de dag ben je vrij: je kan relaxen in je hotel, zwemmen, een verkwikkende massage nemen of de stad verkennen.

Optioneel, (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je ook een voorstelling bijwonen van het circus ‘Phare Ponleu Selpak'. 's Avonds om 19u15 word je opgehaald aan je hotel. De voorstelling duurt een uur: van 20 tot 21u. Dit is geen gewoon circus. Het is één van de projecten van een Cambodjaanse NGO die werd gesticht in 1994 door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen bij de Thaise grens. Via de kunst wisten zij hun trauma’s te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen via onderwijs en professionele opleidingen in kunsten zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn heel gepassioneerd en getalenteerd. De show is echt de moeite waard en vermengt traditionele en eigentijdse elementen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 8: Zonsopgang bij Angkor Wat en bezoek van de belangrijkste tempels

Bereid je voor op een lange dag vandaag ,want je zal alle hoogtepunten van Angkor zien! Deze morgen vertrek je rond 5u om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat, de grootste tempel van de Angkor-site. Dit indrukwekkende bouwwerk, gebouwd als mausoleum voor Suryavarman II (die regeerde van 1112 tot 1152), zal geen enkele bezoeker onverschillig laten: niet alleen door de omvang en de elegante architectuur, maar ook door het raffinement van de ontelbare sculpturen. Je ontdekt één van de grootste creaties ooit van de mensheid. Na het bezoek word je naar een dorp in de omgeving gebracht, waar je kan zien hoe verse rijstnoedels worden gemaakt en je zelf een ontbijt met noedelsoep krijgt.

Na het ontbijt bezoek je het Bayon Informatiecentrum, dat deels door de UNESCO en deels door een Japanse NGO wordt gefinancierd en dient om bezoekers meer inzicht te geven in de monumenten van Angkor en de wijze waarop deze worden geconserveerd. Dan ga je naar de zuidelijke poort van het complex Angkor Thom, gebouwd door de grootste koning van Angkor, Jayavarman VII (die regeerde van 1181 tot 1201). Hoogtepunt is hier het majestueuze Bayon met de serene hoofden van de koning ingebouwd in de tempelmuren. In de omgeving daarvan vind je ook het Baphuon (de koninklijke tempel), de olifantenterrassen, de Suor Prat tempel, de Koninklijke omwalling en de Phimeanakas... Daarna neem je een lunch (inbegrepen) op de tempelsite.

Ten slotte bezoek je Ta Phrom. Deze iconische tempel is bekend omdat hij bijna volledig door de jungle in een wurggreep wordt gehouden! Zo moet heel Angkor eruit gezien hebben toen het werd ontdekt door Henri Mouhot. Indien gewenst, kan je nog wachten tot de zon ondergaat of je kan ook al terugkeren naar het hotel.

Opmerking: we kunnen ook gespecialiseerde rondleidingen organiseren met een archeoloog: contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 9: Fietsen en koken op het platteland

Je vertrekt deze morgen om 8u voor een fietstocht op het platteland. Je zal tijdens de rit kennis maken met de Cambodjaanse keuken bij een lokale familie. ‘s Ochtends ga je inkopen doen op de lokale markt, en je gaat daarna naar het huis van de familie. Samen met hen kook je de gerechten en daarna eet je ze op samen met het gastgezin. Dan fiets je verder langs rijstvelden en kleine dorpen. Als het je interesseert kan je een bezoekje brengen aan één van de traditionele huizen of aan de pagode. Na het fietsen kan je wat relaxen. Proef zeker eens van lokale dranken zoals suikerrietsap met ijs, de typische drank van het platteland.

In de namiddag ben je vrij om te genieten van het zwembad of om een wandeling te maken in Siem Reap. We geven voldoende tips in je draaiboek.

Opmerking: voor wie niet graag fietst: er zijn nog andere prachtige tempels en gebieden te bezoeken rondom Siem Reap. Contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 10: Naar Banteay Srei en het landmijnenmuseum

Optioneel (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je deze ochtend vroeg een speciale ervaring opdoen, waarbij je je aansluit bij een groep boeddhistische monniken om te ‘chanten’ en mediteren. Een gift voor de monniken is inbegrepen.

Na het ontbijt ga je vandaag Banteay Srei (de ‘Citadel van de Vrouwen’) bezoeken: een aanrader ! De tempel dateert van de 10de eeuw en is opgedragen aan Shiva. Je vindt er de mooiste bas-reliëfs van heel Angkor en de kleur van de zandsteen geeft de tempel een feeërieke roze kleur. Nadien ga je hier in de buurt het landmijnenmuseum bezoeken. Er zouden in heel de wereld nog 110 miljoen landmijnen verborgen zitten. Daarna keer je terug naar je hotel.

Je kan vandaag (mits supplement van 35 euro p.p.) ook nog naar het Tonlé Sap meer gaan.

Je bezoekt dan het dorp Mechrey op het Tonle Sap meer (‘het Grote Meer’). Het is één uur rijden naar het startpunt. Onderweg stop je bij Ampil Peam, een dorp dat tradities van eeuwen geleden onderhoudt. Daarna gaat het verder naar Mechrey, een kleine gemeenschap op het Tonle Sap meer. Je stapt in een typische lokale boot om de omgeving te verkennen. Je vaart onder andere door een overstroomd woud. Je gids geeft uitleg over de biodiversiteit in dit gebied en het economische belang van het meer voor duizenden bewoners. Tonle Sap is in feite meer en rivier tegelijk. De stroming verandert 2 keer per jaar van richting. Het meer is door de UNESCO uitgeroepen als ‘biosfeer’: een erkenning van het grote belang van het meer voor de omliggende ecosystemen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Extra optie: je kan hier een unieke uitstap inlassen naar de onbekende tempel Banteay Chhmar, met overnachting in een luxe-safaritent (2 extra dagen/nachten)
Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 11: Van Siem Reap naar Kampong Thom via het Cambodjaanse platteland of het Tonlé Sap meer

Vandaag heb je de keuze tussen 2 uitstappen, onderweg naar Kampong Thom.

Optie 1 (inbegrepen) Je rijdt naar het dorp Kampong Kleang, waar veel huizen op palen van wel 10 m staan. In het natte seizoen is het dorp omringd door water en in het droge seizoen ligt het dorp op vlaktes waarvan het water is weggetrokken. Onderweg naar het dorp zie je veel houten huizen en visgerief. De vissers kennen hier veel methodes om vis te vangen. Je wordt door enthousiaste kinderen ingewuifd. Je bezoekt een schooltje en je leert meer over het lokale leven hier.

Optie 2 (mits supplement) Je rijdt vandaag naar een afgelegen plattelandsgebied waar weinig toeristen komen. Je hebt vandaag veel mogelijkheden om met de lokale mensen om te gaan. Je kan kennis maken met lokale kinderen die meedoen aan projecten gesponsord door de Cambodian-Dutch Organization (CDO), een NGO die aan plattelandsontwikkeling doet. In de voormiddag bezoek je een lagere school die de CDO heeft gebouwd en ook een lokaal gezondheidscentrum. De vertegenwoordiger van de CDO zal je introduceren in de klas en er wordt van je verwacht dat je iets over je eigen leven vertelt. Daarna genieten jullie samen van een lunch (inbegrepen).

Indien gewenst kan je (mits supplement) ook nog Beng Mealea, een zelden bezochte ‘jungletempel’ die helemaal ten prooi is gevallen aan de natuur, bezoeken.

Daarna rij je door naar Kampong Thom. Onderweg stop je bij een spectaculaire brug uit de Angkor-tijd: Spean Praptos. Je rijdt verder langs het mooie platteland met mooie rijstvelden en lokale dorpjes tot je aankomt in Kampong Thom.

Overnachting in een lokale homestay op het platteland of in een hotel in Kompong Thom. Als je in een homestay overnacht, is het avondmaal inbegrepen.

Dag 12: Sambor Prei Kuk en door naar Phnom Penh

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je de geasfalteerde wegen en rij je naar de weinig bezochte ruïnes van de pre-Angkoriaanse stad Sambor Prei Kuk. Je kan de tempels, verspreid in een lommerrijk bos, te voet of per fiets ontdekken. Je zal verbaasd zijn over de grootsheid van deze monumenten die er al stonden voor Angkor! Na de lunch (inbegrepen) in een lokaal restaurant begin je aan een 3 uur durende rit naar Phnom Penh. Je stopt even in Skuon waar je de lokale specialiteiten - gefrituurde spinnen, kakkerlakken en andere insecten - kan degusteren (niet verplicht). Bij aankomst in Phnom Penh bezoek je het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Rest van de dag is vrij.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 13: Geschiedenis en eten in Phnom Penh

Deze morgen om 8u start een speciale stadstour die je verschillende kanten van Phnom Penh leert kennen en tegelijk een foodie-tour is. Je start met een ontbijt (inbegrepen) van ‘streetfood’ op de markt ‘Pshar Kandal’, met onder andere gebakken noedels, rundsbarbecue met papayasalade, noedelsoep, snacks op basis van kokosnoot… Daarna wandel je naar de oude Franse buurt waar je nog mooie koloniale gebouwen vindt, met 'Belle Epoque' en 'Art Deco' elementen: het postkantoor, het oude Franse administratieve centrum… Dan gaat het naar de boeddhistische tempel Wat Phnom (uit 1373), het grootste religieuze gebouw van de stad, en vervolgens de Nationale Bibliotheek en het Raffles hotel uit 1929. Dit hotel was de uitvalsbasis voor journalisten in de oorlogsjaren (1970-1975), tot de Khmer Rouge de journalisten verdreef naar de Amerikaanse ambassade. In 1995 werd het opnieuw als hotel in gebruik genomen. Dan bezoek je het treinstation uit de koloniale tijd, dat sinds 1990 niet meer als station dienst doet. Daarna ga je naar de markt Pshar Thmey (‘grote markt’), een overdekt art deco gebouw uit 1937 van Louis Chauchon dat bij opening de grootste markt van Azië was. Hier kan je letterlijk alles vinden. Optioneel (mits opleg van 5 USD) kan je hier een waarzegger raadplegen. Je probeert nog wat snacks en proeft de nationale drank 'Teuk Ampil' (rietsuikersap met ijs). Dan wandel je naar de nieuwe Franse ambassade, gebouwd op dezelfde plaats als de oude, die door de Khmer Rouge was vernield toen ze de stad innamen. Een lunch in een leuk restaurant met een goed doel is inbegrepen.

In de namiddag leer je meer over de verschrikkelijke recente geschiedenis van Cambodja en hoe deze herdacht wordt. Je bezoekt Choeng Ek, de plaats van de 'Killing Fields' 17 km buiten de stad, en de gevangenis van Tuol Sleng. Deze gevangenis, in een school ondergebracht, toont je de terreur die het regime van de Khmer-Rouge zijn eigen bevolking aandeed. Een schokkende ervaring, maar een belangrijk deel van de geschiedenis van het Cambodjaanse volk.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 14: Fietsen naar het zijde-eiland Koh Dach

Phnom Penh ligt aan de oevers van het Tonle Sap meer, de Mekong en de Bassac rivier. Vandaag ga je een minder bekend deel van de Mekong ontdekken. Breng je camera, zonnebril, en zonnecrème mee en doe comfortabele kleren aan. Je verlaat Phnom Penh en gaat naar Koh Dach of het ‘Zijde-eiland ’. Je wordt om 07u30 per Remok opgehaald aan je hotel, van waar je fietst naar de pier, waar je een ferry neemt naar de eilanden van de Mekongrivier. Na het oversteken van de rivier neem je je fiets en rij je langs lokale gemeenschappen en rustige paden waar de mensen je hartelijk ontvangen. Je hebt onderweg de kans om mooie foto’s te maken! Een lokale lunch is inbegrepen. In de namiddag ben je terug in je hotel waar je nog wat vrije tijd hebt en kan genieten aan het zwembad van je hotel. We geven verder nog tips in je draaiboek.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 15: Vertrek naar huis

Transfer naar de luchthaven van Phnom Penh voor je intercontinentale vlucht naar huis.

Dag 16: Aankomst huis

Einde van de reis.

Indien gewenst kan je je vakantie verlengen aan de kust van Cambodja

Je kan ook je reis verlengen aan één van de prachtige Thaise stranden. Contacteer ons voor meer info.

Prijzen op aanvraag

Extra optie: 3 dagen/3 nachten in Mae Sariang en Mae La Noi

Dag 7: van Chiang Mai naar Mae Sariang

Na het ontbijt word je door je chauffeur en gids opgepikt en rij je naar Mae Sariang. De landschappen onderweg zijn bijzonder mooi. Je stopt geregeld onderweg om ervan te genieten en ook om Uthayaan Phra Norn, het park van de slapende Boeddha, te bezoeken. Je picknickt langs de rivier (inbegrepen). Daarna rij je door naar Mae Sariang. In de late namiddag kan je nog een leuke wandeling maken door het dorp. Het licht is dan prachtig. Ga zeker eens langs de oude Birmese tempel, waar je langs de rivier kan wandelen en het leven van alledag kan aanschouwen. Je kan alvast een leuk restaurantje met zicht op de rivier uitkiezen waar je vanavond wil gaan eten (niet inbegrepen). Overnachting in een hotel aan de rivier in Mae Sariang.

Dag 8: Van Mae Sariang naar het prachtige bergdorpje Mae La Noi

Vandaag rij je naar Mae La Noi, het is ongeveer anderhalf uur rijden. Onderweg doe je ook inkopen op de markt. Je kookt en luncht (inbegrepen) samen met een hele lieve gastvrije familie. Daarna kan je een mooie wandeling maken in het vredige dorpje. Je maakt hier op een ongedwongen manier kennis met het dagelijkse leven. Je kan ook nog met de wagen naar nabijgelegen dorpjes rijden. Bespreek dit met je gids. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting bij de familie in een homestay in Mae La Noi

Dag 9: Van Mae La Noi terug naar Chiang Mai

Na het ontbijt rij je terug naar Chiang Mai. Je luncht onderweg in een restaurant in Mae Sariang (niet inbegrepen). Onderweg bezoek je ook nog de rots Ob Luang.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol boutiquehotel, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.


Extra optie: unieke uitstap naar Banteay Chhmar met overnachting in een luxetent
(2 extra dagen/nachten)

Dag 1: Siem Reap – Banteay Chhmar

Je wordt opgehaald aan je hotel en per 4x4 naar het prachtige 12de-eeuwse tempelcomplex van Banteay Chhmar gebracht (2 à 3 uur rijden). Deze site, dicht bij de Thaise grens, is één van de meest bedreigde historische sites in de wereld. Ze is gedurende jaren het voorwerp geweest van plunderingen en kreeg pas recent de nodige bescherming, omwille van de internationale belangstelling. De massieve tempel van Banteay Chhmar, met zijn satellietschrijnen en vijver (‘baray’) is één van de minder bekende archeologische sites van de Angkorperiode. Maar ondanks de plunderingen is het nog altijd een prachtig voorbeeld van Khmer-architectuur en –kunst uit de Jayavarman VII periode.
Wanneer je aankomt word je welkom geheten door de lokale gemeenschap, waarna je de tempels te voet gaat bezoeken. Je geniet van een picknicklunch (inbegrepen) bij een van de mooiste bas-reliefs van de Angkorperiode: de ‘Avalokitesvaran’ die 32 gewapende mannen uitbeeldt. Je zal zien dat men bezig is de ruïnes te restaureren, met steun van het ‘Global Heritage Fund’.
Daarna wandel je naar de andere kant van het dorp, waar nog een mooie tempel is. Nu spelen er kinderen rond de ruïnes en wassen de lokale mensen hun kleren in de ‘baray’. Je keert terug naar je kamp waar je een fris drankje krijgt terwijl je de zon ziet ondergaan boven de tempel. De dorpsbewoners maken een lekkere maaltijd klaar voor jou (inbegrepen). Je geniet van je avondmaal met zicht op de tempel, bij het gezellige licht van toortsen en met traditionele Khmer-muziek, gespeeld (indien het weer het toelaat) door een groep van het dorp.
Als je deze tour doet draag je bij aan een lokaal project, dat inzet op duurzaam lokaal toerisme om zo de bewoners vaardigheden aan te leren en een inkomen te bezorgen. De mensen waar Jalan mee samenwerkt hebben dit project samen met de lokale gemeenschap opgezet.
Overnachting in een luxe-safaritent.

Dag 2: Banteay Chhmar – Siem Reap

Na de douche en het ontbijt (inbegrepen) bezoek je een lokale markt. Met de auto rij je dan naar Banteay Top, op 9 km van Banteay Chhmar. Je rijdt door het typische Cambodjaanse platteland, met ossenkarren, buffels en lokale mensen die de velden bewerken. De tempel van Banteay Top wordt gekenmerkt door drie torens die op instorten lijken te staan. In de nabijgelegen pagode vind je prachtige muurschilderingen. Later keer je terug naar Banteay Chhmar. Onderweg bezoek je de ‘Pol Pot Baray’, gebouwd onder verschrikkelijke omstandigheden in de Pol Pot-periode. Vandaag is het een belangrijke bron van water voor de bevolking.
Daarna rij je door het Khmer-platteland naar Siem Reap, waar je aan je hotel wordt afgezet.
Overnachting in Siem Reap (zie basisprogramma voor hotelopties).


Strandextensie aan de kust van Cambodja

Dag 15: Naar de kust

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je van Phnom Penh naar de kust. Je bezoekt onderweg het Phnom Tamao wildlife rescue center. Hier worden onder andere beren en gibbons opgevangen die mishandeld worden. Je bezoekt ook Phnom Chisor (een pagode op de top van een berg). Je luncht onderweg (niet inbegrepen). Daarna bezoek je Kampot, een rustig stadje met veel koloniale huizen, mooi gelegen aan de rivier met dezelfde naam. Van daar rij je verder naar de kust. In de namiddag kom je aan in je hotel.

Overnachting in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 16: Vrije dag aan de kust

Overnachting (inclusief ontbijt) in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 17: Fietsen in Kampot

Vandaag ga je fietsen in Kampot. Rond 7u30 haalt je chauffeur je af aan je hotel en brengt hij je naar Kampot, waar je fietstocht start. Het slaperige stadje Kampot was vroeger het administratieve centrum van Zuid-Cambodja en je vindt er dan ook veel koloniale gebouwen. Je fietst onder leiding van een Engelssprekende gids. Je rijdt door rijstvelden, langs durian- en rambutanplantages terwijl de Olifantenbergen toekijken. Je stopt in lokale dorpen om een babbeltje te slaan met de mensen (met je gids als tolk). Probeer zelf eens iets in het Khmer te zeggen: je zal overladen worden met lofbetuigingen. Dan fiets je naar de stroomversnellingen van de Kampotrivier. Daar neem je een verfrissende duik in het water en geniet je daarna van een lunch (inbegrepen). Ten slotte word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting (inclusief ontbijt) in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 18: Vertrek uit Cambodja

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar je de luchthaven voor je intercontinentale vlucht naar huis.

Dag 19: Aankomst thuis

Einde van de reis.