Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Thailand

RONDREIS THAILAND

Authentiek Thailand: alle hoogtepunten in een gevarieerde reis
14(17)/11(14) nachten

Deze reis start in het bruisende Bangkok. Je zal merken dat de stad niet alleen een moderne megalopolis is, maar ook een 'ziel' heeft, getuige de soms eeuwenoude tradities en rituelen. We nodigen je uit om die andere kant ook te ontdekken, net als het dagelijkse stadsleven. Van Bangkok neem je de trein naar de indrukwekkende historische site van Sukhotai, die je per fiets verkent: een aangename dag ook al vanwege de rust en de schoonheid van de locatie. Via de interessante stad Lampang gaat het verder noordwaarts naar Chiang Mai, de oude stad op de zijderoute, ook wel de 'Roos van het Noorden' genoemd. Je bezoekt er levendige markten en prachtige tempels en geniet van de lekkere keuken. Je verblijft een halve dag bij een lokale familie die je introduceert in de Lanna-cultuur en -gastronomie. Chiang Mai is ook de uitvalsbasis voor de ontdekking van het hoge noorden, met zijn prachtige berglandschappen en grote diversiteit aan culturen. Je belandt in de 'Gouden Driehoek', ooit bekend om de opiumteelt, nu een mooie regio met veel verrassingen. Na een passage in het gezellige Chiang Rai, de noordelijkste stad van Thailand, kan je je reis in schoonheid beëindigen aan één van de stranden van Zuid-Thailand of - dichter bij Bangkok - op Koh Samed of in Hua Hin.

Dag 1: Vertrek thuis

Vertrek voor je intercontinentale vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst in Thailand - Bangkok

Bij aankomst in de luchthaven van Bangkok word je verwelkomd door je chauffeur en je gids die je naar je hotel zullen brengen.

Onderweg kan je (mits supplement-op aanvraag) een bezoek brengen aan het ‘Jim Thompson House’. Dit huis is eigenlijk een complex van zes traditionele huizen in Thaise stijl. Het zijn structuren uit teakhout die naar hier zijn gebracht vanuit verschillende hoeken van Thailand. In 1959 was het complex af. De Amerikaan Thompson blies de zijdehandel in Thailand nieuw leven in. Je bezoekt deze prachtige woning die ondertussen een museum is geworden. Je vindt er onder andere ook zijn prachtige kunst- en textielcollectie. Jim Thompson verdween in Maleisië tijdens een trektocht in 1967. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden.

Aangekomen in je hotel kan je je wat opfrissen, wat zwemmen, uitrusten en eventueel lunchen (op eigen kosten).

Optioneel, (mits supplement) kan je daarna het Koninklijk Paleis met de tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Keow) bezoeken. Het Boeddhabeeld is uit één stuk Jade gebeiteld en is één van de meest heilige objecten van Thailand. Het Paleis zelf was vroeger de verblijfplaats van de Koningen van Siam. Vooraleer je terugkeert naar je hotel bezoek je ook de amulettenmarkt. De rest van de dag is vrij.

Je kan het koninklijk paleis uiteraard ook op eigen houtje bezoeken en er met een taxi naartoe rijden.

De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 3: Traditioneel Bangkok

Bezoekers zien Bangkok vooral als een enorme moderne metropool, met expreswegen, gigantische shoppingcentra, wolkenkrabbers,… Maar er is een andere, minder zichtbare, kant van deze stad, waar tradities van eeuwen geleden overleven. Je wordt opgehaald door je gids rond 7u om samen met hem deze verborgen kant te ontdekken. Je komt voorbij de grote schommel bij de tempel Wat Suthat. In het gevangenispark, waar mensen massaal aan Tai Chi of lichaamsbeweging doen (mooi om te zien), kan je om 8u het volkslied meezingen samen met de stedelingen die plots allemaal stokstijf staan. Daarna kom je terecht in smalle straatjes, met houten huizen, geesteshuisjes en markten. Bij de stadspilaar zal je meer leren over eeuwenoud bijgeloof.

Je luncht (zeer lokaal en lekker) in een restaurantje aan de rivier (inbegrepen).

Daarna ga je de khlongs in. Dit is een netwerk van kanalen aan de overkant van de Chao Prayarivier (bekeken vanuit het centrum van Bangkok), in de wijk Thonburi die nog niet is verstedelijkt en waar de verplaatsingen nog steeds over het water gebeuren. Je stopt bij een lokale artiestengemeenschap, ‘Khlong Bang Luang’. Je vindt hier in de buurt mooi bewaarde oude houten huizen, historische maar niet-toeristische tempels, kunststudio’s, antiekgalerijen, goeie noedelbars, cafés, winkeltjes, kappers,… De belangrijkste verwezenlijking van de ‘Khlong Bang Luang’-gemeenschap is Baan Silapin (het kunsthuis), in een traditionele houten building van twee verdiepingen bij het kanaal en een chedi (schrijn) van meer dan 300 jaar. Je hebt hier tijdelijke tentoonstellingen, vooral van schilderijen, maar ook prints, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken.

Daarna keer je terug naar de overkant van de rivier en bezoek je de Wat Po tempel, met de gigantische liggende Boeddha. In deze tempel is ook een massageschool. Je kan hier een traditionele Thaise massage krijgen.

Optioneel (mits supplement - op aanvraag) kan je vanavond een fietstocht doen door Bangkok ‘by night’.
Via Rachadamnoen Avenue rij je naar de Thammasat Universiteit. Je steekt de Chao Phraya-rivier over per ferry naar Thonburi. Langs straten en door steegjes rij je naar Wat Arun, de prachtig verlichte tempel op de Thonburi-oever. Vervolgens fiets je naar een andere tempel, Wat Rakang. Je fietst langs het water en rijdt voorbij de oude Portugese Santa-Cruzkerk naar de bloemenmarkt van Pak Khlong Talat, die net op dit uur bijzonder actief en kleurrijk is. Je zet je fiets even aan de kant en geniet van het schouwspel. Je fietst verder naar een quasi verlaten Wat Po. Tenslotte fiets je terug naar het startpunt via Sanam Luang (het grote plein aan het Paleis) en de avondmarkten.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 4: Naar Sukhotai

Vrije voormiddag in Bangkok (we geven tips mee in je draaiboek) tot je transfer naar het treinstation voor je trein naar Phitsanulok. De trein zal rond de middag vertrekken en ’s avonds aankomen. Geniet onderweg van het mooie landschap met de vele rijstvelden. In Phitsanulok wachten een chauffeur en een gids je op om je naar Sukhothai te brengen (iets meer dan 1 uur rijden).

Overnachting in een comfortabel hotel in Sukhothai. Mits supplement kan je ook in een boutiquehotel logeren.

Dag 5: Sukhothai per fiets

Vandaag ga je een heel leuke fietstocht maken, dé ideale manier om de pracht van dit tempelrijk te ontdekken. Je wordt opgehaald aan je hotel en naar het startpunt gebracht. Na een korte veiligheidsbriefing en het aanpassen van de fietsen begin je te trappen. Je start in een klein dorp aan de rand van de historische site. Je rijdt langs de irrigatiekanalen, door een ander dorpje en je stopt even bij een meubelfabriek. Dan rij je naar de oostkant van de historische site. Hier zal je een aantal van de prachtige oude bouwwerken van Sukhothai exploreren en bewonderen. Je zal versteld staan van de vaak goed bewaarde en prachtige boeddhistische en hindoe-architectuur uit de periode die vaak de 'gouden tijd' van de Thaise beschaving wordt genoemd. Een lunch is inbegrepen. Dan rij je zuidwaarts om uiteindelijk (na de middag) terug bij het hotel aan te komen.

Opmerking: indien gewenst, kan je mits supplement ook een ganse dag fietsen, contacteer ons voor meer info.

Overnachting in een comfortabel hotel in Sukhothai. Mits supplement kan je ook in een boutiquehotel logeren.

Dag 6: Sukhothai – Lampang - Chiang Mai

Vandaag vertrek je richting Chiang Mai. Normaal duurt de rit 4 uur maar we maken er een dagtrip van met interessante stops onderweg. Eerst hou je halt bij Si Satchanalai, ten noorden van Sukhothai. Dit was oorspronkelijk een Khmer-nederzetting uit de 12de eeuw. In de gouden tijd van Sukhotai werd ‘Si Satch’ een koninklijke residentie en ook een belangrijk centrum van de pottenbakkerij. Je bezoekt de hoogtepunten van deze historische site zoals de tempel Wat Chedi Chet Thaeo - een mausoleum voor de koningen van weleer - en Wat Chang Lom, een van de grootste en best bewaarde tempels van de streek.

De stad Lampang is de volgende stop. Je maakt een leuk ritje met paard en kar door de straten van de stad. Je bezoekt het Birmese klooster Wat Si Rong Muang, de tempel Wat Prakaeo Don Tao en tenslotte Ban Sao Nak, een schitterend historisch huis uit teakhout, waar je ook iets kan drinken. Onderweg kan je lunchen (niet inbegrepen).

Tijdens het laatste deel van de reis naar Chiang Mai stop je ook even bij het olifantenhospitaal. Je kan hier een ontroerend filmpje bekijken over Motala, de olifant die een poot kwijtraakte door een landmijn, en nu een prothese heeft gekregen. Je brengt een bezoekje aan de olifanten die hier wonen en verzorgd worden. Indien gewenst kan je ook kijken hoe papier wordt gemaakt van de uitwerpselen van de olifant. De verkoop hiervan komt ten goede aan de dieren zelf die verzorgd worden. In de late namiddag/avond kom je aan in Chiang Mai, waar je intrekt in je hotel. Vrije avond in Chiang Mai. Ga vanavond of de volgende dagen zeker een naar de nachtmarkt!

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Je kan hier 2 extra dagen/ 2 nachten bij een gastvrije Thaise familie in het dorp Song inlassen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 7: Chiang Mai - markten en tempels

Vroeg in de ochtend (rond 6u30) vertrek je naar de markt aan de Chiang Mai Poort, een traditionele versmarkt waar je groenten, fruit, fruitshakes, kruiden, gekookte kip, vis, snoepjes, koffie en andere producten vindt. Onze gids laat je enkele typisch Thaise snacks proeven. Op dit moment doen de monniken ook hun aalmoezentocht! Je keert dan terug naar je hotel om te ontbijten.
Na het ontbijt neem je een 'songtaew' (openbaar vervoer) naar de gigantische Warorot Markt in de buurt van de rivier. Je vindt hier alles: kleurrijke bloemen, zijde, hoeden, kralen, traditionele kleren voor de bergvolkeren en alles wat je je kan inbeelden dat eetbaar of niet eetbaar is. Kort samengevat: alle geuren en kleuren!
Van de markt gaat het naar de Thapae Poort, één van de oorspronkelijke stadspoorten, waar we verder rijden per 'Samlor', een soort riksha. Tijdens deze rit kan je stoppen aan de mooie tempels Chiang Man, Chedi Luang en Phra Sing en deze bezoeken. Een lokale lunch is inbegrepen. Bij de laatste tempel, Wat Suandok, kan je een babbeltje slaan met een Engelssprekende monnik. Dan keer je terug naar je hotel om wat te rusten, te zwemmen, of de stad te verkennen op eigen houtje.

Om 17u word je opgehaald aan je hotel en rij je naar de tempel Wat Prathat Doi Suthep. Het is tijd voor je dagelijkse fitnessmoment, want je beklimt de 300 trappen naar de tempel (tenzij je de kabelbaan verkiest). In de tempel nemen we deel aan een ‘blessing’-ceremonie. Je hebt ook nog de tijd om te genieten van het mooie uitzicht.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 8: Een dagje bij een Lanna-familie in Chiang Mai, inclusief kookles

Vandaag ga je het lokale leven rond Chiang Mai ontdekken. Je wordt ontvangen in het traditionele huis van een lokale Lanna-familie. Zoals vroegere generaties hebben zij hun huis met teakhout gebouwd. Ze onderhouden hier ook goed de natuurlijke omgeving, wat in de stad veel minder het geval is. Je komt meer te weten over hun cultuur, gewoonten en de architectuur van een Lannahuis en – graanschuur. Je gastheer zal met trots zijn oude foto’s bovenhalen, en zal vertellen over hun familietradities. Je gaat vandaag ook meekoken met de familie. De nadruk ligt op authentieke Noord-Thaise smaken en recepten, die erg verschillen van de recepten die je aanleert in commerciële kooklessen. Voor het koken ga je ingrediënten selecteren in de immense tuin. Je zal heel veel bijleren over planten en kruiden. Dit is een goede manier om een Thaise familie te leren kennen, vooral omdat je op het einde samen met hen van de zelfgemaakte gerechten geniet (inbegrepen). Ook als je niet graag meekookt is deze dag heel plezierig omdat je in een rustgevende en ongedwongen omgeving bent en veel te weten komt over de lokale Lanna-tradities. Nadien word je terug naar je hotel gebracht.

Opmerking: je kan - zonder meerprijs en in plaats van het koken bij de Lanna-familie - ook opteren voor een kookcursus gegeven door een Thaise chef (met de nadruk op de Noord-Thaise keuken). Contacteer ons voor meer informatie.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 9: Chiang Mai à la carte

Na het ontbijt kan je kiezen tussen 2 activiteiten (telkens lunch inbegrepen):

 1. Fietstocht buiten de stad (halve dag)

  Na een korte veiligheidsbriefing begint je fietstocht. Je zal zien dat het verkeer op dit uur best meevalt en je zal in geen tijd de stad uit zijn. Je volgt de Ping Rivier stroomafwaarts naar het zuiden: geniet van een zacht briesje en de mooie uitzichten. Je stopt bij het McKean Rehabilitatiecentrum, een voormalige leprakolonie, gesticht door Dr. James McKean in 1908. Het centrum is omringd door gigantische bomen. Je rijdt verder zuidwaarts, nog dieper in het ‘echte platteland'. Je komt langs verschillende fruitgaarden en leert het plattelandsleven kennen terwijl je langs de dorpjes fietst. Je luncht in een lokaal huis (inbegrepen). Je bezoekt ook de ruïnes van Wiang Kum Kam, de vroegere hoofdstad van het Lanna-Koninkrijk, voor we terugrijden naar Chiang Mai.
  Je kan er ook voor opteren een volle dag te fietsen. Contacteer ons voor meer informatie.

 2. Een dag in het gezelschap van olifanten: zonder de olifanten te berijden (hele dag, mits supplement)

  De expert-gidsen vertellen je persoonlijke verhalen over hoe zij olifanten hebben gered van de dood. Je leert bij over de problemen waar olifanten mee kampen in Zuidoost-Azië en hoe het park bijdraagt aan oplossingen voor de met uitsterven bedreigde soort. Je kan de olifanten voederen vanaf een platform. Na de lunch (inbegrepen) ga je de olifanten wassen. Je gaat naar de rivier in het gezelschap van een gids. Deze leert je hoe het baden in zijn werk gaat, en dan begin je er zelf aan. Daarna keer je terug naar Chiang Mai.
  Opmerking: wie vandaag niet kiest voor optie 2 kan ook morgen nog gedurende 2u op een diervriendelijke manier met een olifant omgaan.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 10: Chiang Mai – Mae Chan

Vandaag rij je naar de bergen ten noorden van Chiang Mai. De volgende dagen verken je een gebied waar verschillende bergvolkeren thuis zijn, zoals de Hmong, de Lisu, de Karen en de Akha.
Optioneel – mits supplement – kan je nog gedurende 2u op een diervriendelijke manier met een olifant omgaan. Na de kennismaking geef je hem een bad. Daarna maak je er een wandelingetje mee. In dit geval vertrek je om 7u in Chiang Mai.
Daarna rij je door naar Thaton. Je luncht in een mooi omgeving (inbegrepen).
Optioneel – ingang zelf te betalen - kan je vandaag ook naar Ban Yapa gaan, één van de dorpen waar je de Padaung-vrouwen met hun lange nekken ontmoet. Zij komen oorspronkelijk uit noord-Birma. De koperen ringen die zij rond hun nek dragen duwen hun schouders omlaag zodat hun nekken schijnbaar langer worden.
Daarna maak je een mooie rit bergopwaarts naar de top van de berg Doi Mae Salong. In deze streek hebben veel bergvolkeren hun stek, zoals de Yao en de Akha. Het stadje Mae Salong, ook bekend als Santikhiri, ligt boven op de berg. Hier kregen in 1949, na de Chinese burgeroorlog, soldaten van de anticommunistische Kuomintang asiel, in ruil voor steun aan het Thaise leger. Ze stichtten hier een Chinees dorp en leefden een tijd van de opiumproductie. Nu is die vervangen door een meer verantwoorde landbouw en theeproductie. Het dorp heeft een duidelijk Chinees cachet. In de omgeving geniet je van prachtige landschappen met theeplantages die je onderweg bezoekt.

Na het bezoek aan Santikhiri rij je naar een mooi verblijf te midden van de rijstvelden in Mae Chan. Overnachting in een prachtig hotel in de rijstvelden in Mae Chan

Dag 11: Mae Chan – Chiang Sean

In de ochtend kan je kiezen tussen twee opties

 1. Langer in het mooie hotel in Mae Chan blijven (relaxen, zwemmen, genieten van het uitzicht en de kamer...).
 2. Een bezoek aan de botanische tuinen van Mae Fah Luang op de Doi Tung berg (entreegelden zelf te betalen), waarbij je ook een mooi project bezoekt van de Koninklijke Familie rond duurzame ontwikkeling voor de bergvolkeren.

Dan rij je verder naar de Gouden Driehoek, waar de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samen komen. Je luncht vlak bij de rivier (inbegrepen). Je bezoekt het heel interessante museum ‘Hall of Opium’ (op maandag gesloten). Alleen al de inkomhal zal je verbazen! Dan rij je door naar je hotel aan de Mekongrivier.

Mits supplement kan je ook even de grens met Myanmar oversteken. Contacteer ons voor meer informatie.

Overnachting in een hotel aan de Mekongrivier.

Dag 12: Chiang Sean – Chiang Rai

Na het ontbijt bezoek je de tempel Wat Phra Dhat Jom Kitti. Je overwint eerst 383 trappen om bij de tempel te geraken. Het uitzicht is de moeite waard. Daarna rij je naar de Mekongrivier, waarover je per speedboot naar de Gouden Driehoek vaart. In Chiang Sean bezoek je achteraf de oude tempel Wat Chedi Luang en een klein museum in de buurt. Dan rij je richting Chiang Rai. Onderweg stop je aan ‘Baan Dam’ of ‘het ‘Zwarte Huis’. Dit is een heel bijzondere plaats, gecreëerd door de lokale kunstenaar Thawan Duchanee. Het is een landgoed met meer dan 40 (deels) zwarte huizen of heiligdommen. Elk bouwsel is uniek en bevat verschillende items zoals schilderijen, beelden, drums, dierenbotten, huiden en hoorns van overal in Zuidoost-Azië.

Je luncht onderweg in een restaurant annex kunstgalerij. Je bezoekt ook de indrukwekkende witte tempel Wat Rong Khun, wat een kunstwerk!

Daarna rij je naar Chiang Rai waar je een bezoek brengt aan het museum van de bergvolkeren. Dit is een openbaar museum dat de aandacht van Thaise burgers en toeristen vestigt op de bergvolkeren en hun bedreigde culturen. Het promoot met name een meer verantwoord toerisme. Nadien ga je naar het hotel in Chiang Rai. Bezoek vanavond of morgen zeker de nachtmarkt, een leuke plek om te eten en wat inkopen te doen!

Overnachting in een hotel in de stad in Chiang Rai of mits supplement in een modern hotel in de stad of een hotel aan de rivier.

Dag 13: Chiang Rai – Bangkok - vlucht naar huis

Na het ontbijt word je opgepikt aan je hotel voor je vlucht (inbegrepen) naar Bangkok en daarna naar huis.

Extra: je kan 4 extra dagen/nachten in het Zuiden van Thailand doorbrengen. Je proeft van Koloniaal Phuket en ontdekt een stukje wilde natuur in Khao Sok.
Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 14: aankomst thuis

Einde van je reis

Tip: je kan ook nog 1 extra nacht in Bangkok doorbrengen (prijs op aanvraag) op het einde van de reis.

Mits supplement kan je je vakantie verlengen aan 1 van de prachtige stranden van Thailand. Kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Prijzen op aanvraag

Extra: 2 extra dagen/ nachten bij een gastvrije Thaise familie in het dorp Song

Dag 6: Sukhotai- Song

Na het ontbijt rijd je met een privéwagen naar het dorpje Song (enkele uren rijden). Daar word je opgewacht door je gastheer/vrouw. Je checkt in in het ecologische guesthouse waar je alle tijd hebt om te relaxen. Je gastheer/vrouw zal met jou een wandeling maken in de grote tuin. Je kan hier ook fietsen of genieten van de mooie groene omgeving. Vergeet na zonsondergang niet naar de prachtige sterrenhemel te kijken!
Overnachting in een ecologisch guesthouse in Song.

Dag 7: Song

Na het ontbijt ga je naar het charmante dorp Song. Volgens het seizoen kan je de verschillende activiteiten van de bewoners zien: planten of oogsten van rijst en tabak, oogsten van rubber, productie van wierook en houtskool. Je zal wellicht door de gastvrije bewoners worden uitgenodigd om thee te drinken bij hen thuis, … Je luncht (inbegrepen) in een lokale school en steunt daarbij meteen de lokale gemeenschap. De leerlingen zullen je leren hoe je een eenvoudige, maar bijzonder lekkere groene papayasalade kan maken met rijstnoedels (als de school niet open is ga je dit doen in een lokaal huis). Je zal daarna nog wat verder het dorp verkennen. Ga zeker eens lang het charmante bejaardenclubje nabij de tempel: de oudjes komen daar samen om te weven en handwerkjes te maken. Dan keer je terug naar je guesthouse waar je kan relaxen of het platteland verder verkennen per fiets (inbegrepen). ‘s Avonds is er kampvuur (als het weer het toelaat) een barbecue (inbegrepen).
Overnachting in een ecologisch guesthouse in Song.

Dag 8: Song – Chiang Mai

Als je wil kan je vroeg opstaan en naar de lokale ochtendmarkt gaan, waarna je de monniken in een rijtje ziet lopen om hun aalmoes te vragen. Je kan ontbijten zoals de lokale mensen op de ochtendmarkt of na terugkeer in het guesthouse (inbegrepen). Koop ook wat snacks en drankjes voor op de trein.
Daarna rij je naar Chiang Mai per trein. Vertrek rond 10u18 en aankomst in Chiang Mai rond 14u47. Bij aankomst in Chiang Mai: transfer naar je hotel. Rest van de dag vrij. Ga vanavond of de volgende dagen zeker eens naar de nachtmarkt!
Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol boutiquehotel, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Als je voor deze optie kiest doe je uiteraard niet de rit van Sukhotai naar Chiang Mai met stops onderweg.


Extra: 4 extra dagen/ nachten: koloniaal Phuket en het natuurpark Khao Sok

Dag 13: Naar het koloniale Phuket

Na het ontbijt word je opgepikt aan je hotel voor je vlucht naar Phuket. Transfer naar je schitterende koloniale hotel. Rest van de dag is vrij. In de namiddag kan je relaxen, een massage nemen enz...
Overnachting in een sfeervol koloniaal hotel in Phuket.

Dag 14 : Koloniale foodie- en snuistertour in Phuket-stad en door naar Khao Sok.

Rond 7u komt je gids je ophalen voor een ontdekkingstour van een halve dag door het oude stadsgedeelte van Phuket. Phuket was ooit een belangrijke handelspost op de route tussen Indië en China, waar Portugese, Franse, Nederlandse en Engelse handelaars neerstreken. In het oude stadsgedeelte zie je veel overblijfselen van deze tijd, tussen de Thaise, Chinese en Islamitische heiligdommen, de markten, de winkels, de cafés en de musea. Je tour begint al in je eigen hotel, het eerste in Phuket, geopend in 1929. Het is recent gerenoveerd met respect voor de Chinees-Portugese architectuur en staat vol met antiquiteiten. Dan bezoek je de versmarkt. Op de boeddhistische amuletmarkt leer je vervolgens meer over de functie van deze voorwerpen als geluksbrengers. Vervolgens bezoek je de tempel van het ‘Serene Licht’ (Sang Tham in het Thais), de oudste Chinese tempel in Phuket en heel drukbezocht. Aan het schrijn betuigen mensen eer aan de geesten. In een kruidenwinkel annex theehuis leer je meer over traditionele medicijnen, waaronder dus bepaalde kruiden. Je probeert het lokale voedsel uit (inbegrepen), zoals de roti (typisch moslim-eten) en natuurlijk Chinese schotels (zoals Dim Sung), meegekomen met de Hokkien immigranten in de 19de eeuw. In een lokaal koffiehuis drink je iets en sla je eventueel een babbeltje met de eigenaar Mr. Nong.

Daarna rij je van Phuket naar het natuurpark Khao Sok. Je doet verschillende stops onderweg en kan ook lunchen (niet inbegrepen). Je zal merken dat het landschap drastisch verandert onderweg, van de kusten van de Andamanzee naar het hoog gelegen regenwoud. In de late namiddag kom je aan bij je verblijf.

Overnachting in een comfortabel verblijf in Khao Sok.

Dag 15: Khao Sok - een volle dag in de prachtige natuur

Je verblijf is prachtig gelegen, helemaal omringd door komkommervormige karstbergen. Het is een ideale plaats om te genieten van de adembenemende natuur van Khao Sok. Alle activiteiten worden hier georganiseerd in samenwerking met de lokale bevolking, waardoor jouw verblijf bijdraagt tot een beter inkomen voor deze gemeenschappen.Vandaag heb je de keuze tussen twee activiteiten van een halve dag. Je kan eventueel ook beide combineren. Je kan ook kiezen of je ze in de voor- of namiddag wil doen.

 1. Kanoën op de Sok Rivier

  De Sokrivier is de levensader van Khao Sok. Ze baant zich een weg tussen karstbergen, kleine dorpen, rubber- en palmolieplantages. De rivier is ook de beste weg om het landschap optimaal te ontdekken. Vroeger was ze zelfs de enige weg om zich te verplaatsen in de regio. In de ochtend of in de namiddag word je naar het startpunt van de trip gebracht, bij een grot waar de lokale mensen aan ‘tamboon’ doen. Letterlijk betekent dit het 'zich verdienstelijk maken'. Het is een belangrijk facet van het boeddhisme. Je wandelt dan door de grot en komt aan bij de rivier. In elke kano kunnen twee mensen, naast de lokale mensen die roeien. Ze spreken niet veel Engels, maar hun vriendelijkheid compenseert hun stilzwijgen. Je kan ook de rivier afzwemmen, maar alleen als het water kalm is en op een plaats die de lokalen als veilig bestempelen. Onderweg kan je ook dieren tegenkomen (zoals bvb. slangen in de bomen), dus kijk goed rond. Deze omgeving is schitterend en bovendien heel stil. Je zal indrukwekkende rotsformaties zien zoals de 'King Kong'-berg of de schildpaddenbrug. Na deze trip word je terug naar je verblijf gebracht.

 2. Fietsen langs valleien en boerderijen in Khao Sok

  In de ochtend of in de namiddag komt je lokale gids je halen. Je probeert je fiets en helm uit en je vertrekt. In de diepe vallei vlakbij je verblijf heb je een unieke kans om de activiteit van de rubbertappers en de producenten van palmolie te zien. Je fietst in de schaduw van de rubberbomen op een smal landwegje tegen de achtergrond van de karstbergen en bij het geluid van een bergriviertje. Je gids geeft de nodige uitleg over de lokale activiteiten en manier van leven. De route is makkelijk en niet te lang (15 km). Zorg dat je voorzien bent van zowel zonnecrème als regenkledij: beide kunnen nodig zijn. Overnachting in een comfortabel verblijf in Khao Sok

Dag 16 : van Khao Sok naar het Cheaw Lan meer

Het hoogtepunt van Khao Sok is zeker het Cheow Lan meer. Het stille meer ligt verborgen tussen indrukwekkende karstbergen en is omringd door tropisch regenwoud. Als je hier aankomt lijk je met een teletijdsmachine naar de oertijd te zijn geflitst, of naar de ‘Verloren wereld’ uit de roman van Sir Arthur Conan Doyle. Het is een beeld dat je nooit zal vergeten. Alleen de dinosaurussen ontbreken. Aan de Rajjapraba dam, stap je in een ‘longtail’-boot voor een prachtige cruise tussen de karstbergen van Guilin. Je checkt in in je nieuwe accommodatie op het meer. Je geniet van een traditionele Thaise lunch (inbegrepen) met lekkere zuiderse curries, smakelijke lokale groenten en mango’s, ananas en watermeloen als dessert. Dan ga je wandelen ofwel langs het Khao Sok natuurpad of naar de Diamantgrot met zijn 10,000 jaar oude rotsformaties waartussen je nachtdieren observeert. Je keert dan terug naar je accommodatie voor een verfrissende duik in het water en om te genieten van de sprookjesachtige omgeving. ’s Avonds krijg je een lekkere en gevarieerde Thaise maaltijd (inbegrepen).
Overnachting in eenvoudige bungalows bij het meer of (mits supplement) in comfortabele vlottende bungalows.

Dag 17 naar het strand of naar huis

Je vertrekt vroeg in de ochtend (voor het ontbijt) voor de zogenaamde ‘Morning Mist’ safari. Dit tijdstip is het beste moment om Gibbons, Makaken, en Langoerapen te zien. Daarna keer je terug voor het ontbijt. Na het ontbijt kan je de omgeving verkennen per kajak. Na de lunch (inbegrepen) keer je terug naar de pier en verlaat je het park en word je naar de luchthaven van Phuket gebracht of naar je volgende strandbestemming.


Strandextensie in Thailand

Dag 13: Naar het strand

Vlucht van Chiang Rai naar je gekozen strandlocatie in Thailand + transfer naar je hotel. Indien je verblijft op Koh Yao Noi, Railay, Koh Tao of Koh Samed, dan is er ook een extra boottransfer voorzien van de luchthaven naar je strandverblijf. Indien je in Hua Hin verblijft is de transfer per auto tussen Bangkok en Hua Hin inbegrepen. Overnachting inclusief ontbijt. Maak je keuze uit volgende bestemmingen en hotels:

Koh Samed: gezellig hotel of mits supplement:
Comfortabel hotel
Luxehotel
Afgelegen topluxehotel.

Hua Hin: Modern hotel aan het strand of mits supplement:
Luxehotel aan het strand.

Khao Lak: Strandhotel in Khao Lak of mits supplement:
Kleinschalig hotel in Khao Lak
Luxe verwenhotel in Khao Lak.

Koh Yao Noi: Boutiquehotel of mits supplement:
Top luxehotel met veel charme.

Phuket: Stijlvol luxehotel aan het strand.

Khanom: Gezellig hotel aan het strand of mits supplement:
Stijlvol hotel aan het strand.

Krabi: Kleinschalig hotel in Krabi of mits supplement:
Luxeboutiquehotel in Krabi.

Krabi - Railay Bay: Comfortabel strandhotel of mits supplement:
Luxehotel in Railay.

Koh Samui (eiland)
Bophut strand: Stijlvol hotel
Maenam strand: Comfortabel hotel aan zee
Maenam strand: Charmant afgelegen hotel
Maenam strand: Afgelegen boutiquehotel
Choeng Mon strand: Prachtig afgelegen hotel
Noorden van Chaweng strand: Rustig gelegen hotel
Noorden van Chaweng strand: Trendy hotel
Centraal Chaweng strand: Kleinschalig hotel Balinese stijl

Koh Tao (eiland): Sfeervol hotel of mits supplement:
Luxehotel.

Dag 14: Vrije dag aan het strand

Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 15: Vrije dag aan het strand

Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 16: Naar huis

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven (of indien van toepassing een stuk per boot) voor je vlucht naar Bangkok + aansluitende vlucht naar huis.

Dag 17: Aankomst thuis

Einde van je reis.