Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Thailand

RONDREIS THAILAND

Zuid-Thailand: een ongerept oerwoud, historische juweeltjes en exotische stranden
11(12) dagen/8(9) nachten

Zuid-Thailand is vooral bekend om zijn prachtige stranden, maar de regio heeft heel wat meer te bieden. Je zal verrast zijn door de authenticiteit en de historische juweeltjes die je vindt in het koloniale deel van Phuket-stad. In het natuurpark Khao Sok breng je enkele dagen door op en bij het water, in een verbluffend ongerept oerlandschap met gigantische karstbergen en meer wilde dieren dan je hier zou verwachten. Het doet denken aan de 'Lost World' van Conan Doyle, alleen de dinosaurussen zijn er niet meer. Je sluit af aan één of enkele van de mooiste stranden ter wereld. Afhankelijk van het seizoen kan je ook roze dolfijnen gaan spotten aan de oostkust.

Dag 1: Vertrek thuis

Vertrek voor je intercontinentale vlucht naar Phuket.

Optie: je kan ervoor kiezen 2 nachten in Bangkok te verblijven vooraleer je naar Phuket vliegt voor je reis in Zuid-Thailand. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 2: naar het koloniale Phuket - Phuket 'by night'

Welkom in Thailand! Na aankomst word je naar een charmant hotel in de oude stad van Phuket gebracht. De rest van de namiddag is vrij. Het eiland Phuket draagt de sporen van een lange en rijke geschiedenis: de diversiteit aan etnische groepen, de cultuur, de architectuur, de gastronomie... Hierdoor is het een boeiende en complete reisbestemming die meer te bieden heeft dan alleen maar stranden. De mooie Chinees-Portugese architectuur verwondert menig bezoeker, net als de legendarische gastvrijheid van het eiland. Qua stranden heb je een brede keuze: je kan de drukte dus ontlopen. Terwijl Patong (waar Jalan niet naartoe gaat) één van de grootste feeststeden van Azië is, zijn er bijna geen toeristen die de oude koloniale stad Phuket bezoeken.

Rond 18u30 komt een gids je halen in het hotel voor een avondwandeling door de historische straten van de Phuket-stad. Vrachtwagens brengen al goederen aan die bestemd zijn voor de versmarkt van de volgende ochtend. ’s Nachts zijn de straten heel rustig en kan je mooie foto’s nemen van de verlichte historische gebouwen. Je gids brengt je naar een eethuis waar je proeft van een aantal lokale delicatessen (inbegrepen). De gastronomie van Phuket is in belangrijke mate beïnvloed door Chinese immigranten, en daarvoor door Arabische handelaars. Je zal gegarandeerd een aantal compleet nieuwe smaken ontdekken.

Overnachting in een sfeervol koloniaal hotel in Phuket.

Dag 3: Ontdekking van Phuket-stad: een originele koloniale foodie en snuistertour.

Rond 7u komt je gids je ophalen voor een ontdekkingstour van een halve dag door het oude stadsgedeelte van Phuket. Phuket was ooit een belangrijke handelspost op de route tussen Indië en China, waar Portugese, Franse, Nederlandse en Engelse handelaars neerstreken. In het oude stadsgedeelte zie je veel overblijfselen van deze tijd, tussen de Thaise, Chinese en Islamitische heiligdommen, de markten, de winkels, de cafés en de musea. Je tour begint al in je eigen hotel, het eerste in Phuket, geopend in 1929. Het is recent gerenoveerd met respect voor de Chinees-Portugese architectuur en staat vol met antiquiteiten. Een lust voor het oog en voor je camera !

Dan bezoek je de versmarkt die je gisteren hebt zien opzetten. Die is nu veranderd in een kleurrijk en geurig spektakel! Op de boeddhistische amuletmarkt leer je meer over de functie van deze voorwerpen als geluksbrengers. Vervolgens bezoek je de tempel van het ‘Serene Licht’ (Sang Tham in het Thais), de oudste Chinese tempel in Phuket en heel druk bezocht. Aan het schrijn betuigen mensen eer aan de geesten. In een kruidenwinkel annex theehuis leer je meer over traditionele medicijnen, waaronder dus bepaalde kruiden. Je probeert het lokale voedsel uit (inbegrepen), zoals de roti (typisch moslim-eten) en natuurlijk Chinese schotels (zoals Dim Sung), meegekomen met de Hokkien immigranten in de 19de eeuw. In een lokaal koffiehuis drink je iets en sla je eventueel een babbeltje met de eigenaar Mr. Nong. In de namiddag kan je relaxen, een massage nemen enz...

Overnachting een sfeervol koloniaal hotel in Phuket.

Dag 4: Phuket- Khao Sok met schitterende stops onderweg

Na het ontbijt komen je chauffeur en gids je ophalen aan de lobby van je hotel . Vandaag rij je van Phuket naar het natuurpark Khao Sok. Je doet verschillende interessante stops onderweg (eventuele kleine entreegelden zijn niet inbegrepen) en kan ook lunchen (niet inbegrepen). Je zal merken dat het landschap drastisch verandert onderweg, van de kusten van de Andamanzee naar het hoog gelegen regenwoud.

Je stopt eerst aan het strand van het Nationaal park Thai Muang, een beschermd maritiem landschap. In Thap Lamu bezoek je indien gewenst een schildpaddencentrum. De reptielen worden hier grootgebracht voor ze terug in zee worden gelaten. Verder noordwaarts rijden we langs het strand van Khao Lak, in 2004 nog zwaar getroffen door de grote tsunami. Je houdt even halt aan de gedenkplaats. Het mijnstadje Takua Pa is de volgende stop. Dit is een plaats waar de tijd is stil blijven staan en een toplocatie voor Jalan. Het is grotendeels verlaten, wat de plaats een speciale charme geeft. Oudjes zitten vredig op de stoep te keuvelen en zullen je met de glimlach begroeten. Daarna rij je bergop naar Khao Sok. Eventueel kan je nog stoppen aan de warmwaterbronnen van Romanee, waarin je een bad kan nemen: goed voor je spieren! In de late namiddag kom je aan bij je mooie verblijf, midden in de natuur.

Overnachting in een comfortabel verblijf in Khao Sok.

Dag 5: Khao Sok : een volle dag in de prachtige natuur

Je verblijf is prachtig gelegen, helemaal omringd door karstbergen. Het is een ideale plaats om te genieten van de adembenemende natuur van Khao Sok. Alle activiteiten worden hier georganiseerd in samenwerking met de lokale bevolking, waardoor jouw verblijf bijdraagt tot een beter inkomen voor deze gemeenschappen.

Vandaag heb je de keuze tussen twee activiteiten van een halve dag. Je kan eventueel ook beide combineren (mits supplement). Je kan ook kiezen of je ze in de voor- of namiddag wil doen.

 1. Kanoën op de Sok Rivier

  De Sokrivier is de levensader van Khao Sok. Ze baant zich een weg tussen karstbergen, kleine dorpen, rubber- en palmolieplantages. Ze is ook de beste weg om het landschap optimaal te ontdekken. Vroeger was ze zelfs de enige weg om zich te verplaatsen in de regio. In de ochtend of in de namiddag word je naar het startpunt van de trip gebracht, bij een grot waar de lokale mensen aan ‘tamboon’ doen. Letterlijk betekent dit het “zich verdienstelijk maken”. Het is een belangrijk facet van het boeddhisme. Je wandelt dan door de grot en komt aan bij de rivier. In elke kano kunnen twee mensen, naast de lokale mensen die roeien. Ze spreken niet veel Engels, maar hun vriendelijkheid compenseert hun stilzwijgen. Je kan ook de rivier af zwemmen, maar alleen als het water kalm is en op een plaats die de lokalen als veilig bestempelen. Onderweg kan je ook dieren tegenkomen (zoals bvb. slangen in de bomen), dus kijk goed rond. Deze omgeving is schitterend en bovendien heel stil. Je zal indrukwekkende rotsformaties zien zoals de King 'Kong'-berg of de schildpaddenbrug. Na deze fantastische trip word je terug naar je verblijf gebracht.

 2. Fietsen langs valleien en boerderijen in Khao Sok

  In de ochtend of in de namiddag komt je lokale gids je halen. Je probeert je fiets en helm uit en je vertrekt. In de diepe vallei vlakbij je verblijf heb je een unieke kans om de activiteit van de rubbertappers en de producenten van palmolie te zien. Je fietst in de schaduw van de rubberbomen op een smal landwegje tegen de achtergrond van de karstbergen en bij het geluid van een bergriviertje. Je gids geeft de nodige uitleg over de lokale activiteiten en manier van leven. De route is makkelijk en niet te lang (15 km). Zorg dat je voorzien bent van zowel zonnecrème als regenkledij: beide kunnen nodig zijn.

Overnachting in een comfortabel verblijf in Khao Sok.

Dag 6: De ‘verloren wereld’ van het Cheow Lan meer

Het hoogtepunt van Khao Sok is zeker het Cheow Lan meer. Het stille meer ligt verborgen tussen indrukwekkende karstbergen en is omringd door tropisch regenwoud. Als je hier aankomt lijk je met een teletijdsmachine naar de oertijd te zijn geflitst, of naar de ‘Verloren wereld’ uit de roman van Sir Arthur Conan Doyle. Het is een beeld dat je nooit zal vergeten. Alleen de dinosaurussen ontbreken.

Transfer van je vorige verblijf in Khao Sok naar het Cheow Lan meer. Aan de Rajjapraba dam, stap je in een ‘longtail’-boot voor een prachtige cruise tussen de karstbergen. Je checkt in in je volgende accommodatie op het meer. Je geniet van een traditionele Thaise lunch (inbegrepen) met lekkere zuiderse curries, smakelijke lokale groenten en exotisch fruit. Dan ga je wandelen ofwel langs het Khao Sok natuurpad of naar de Diamantgrot met zijn 10,000 jaar oude rotsformaties waartussen je nachtdieren observeert.

Je keert dan terug naar je accommodatie voor een verfrissende duik in het water en om te genieten van de sprookjesachtige omgeving. ’s Avonds krijg je een lekkere en gevarieerde Thaise maaltijd (inbegrepen).

Overnachting in eenvoudige bungalows bij het meer of (mits supplement) in comfortabele vlottende bungalows.

Optioneel (ideale periode: van 15 november tot 1 mei) kan je ook een dag langer in aan het Cheaw Lan Meer doorbrengen. Je programma in Khao Sok ziet er dan wat anders uit. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 7: Naar de exotische stranden van Zuid-Thailand!

Je vertrekt vroeg in de ochtend (voor het ontbijt) voor de zogenaamde ‘Morning Mist’ safari. Dit tijdstip is het beste moment om Gibbons, Makaken, en Langoerapen te zien. Daarna keer je terug voor het ontbijt. Na het ontbijt kan je de omgeving verkennen per kayak. Daarna keer je terug naar de pier en verlaat je het park richting Khanom, Ko Yao Noi of Phuket. Een picknicklunch is inbegrepen.

Optioneel (mits supplement) kan je ook 3 dagen/2 nachten doorbrengen in de schitterende natuur bij Ao Luek vooraleer je reis af te sluiten. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Voor het afsluiten van je reis zijn er 3 opties, in functie van de seizoenen:

Optie 1: ideale periode 1 februari tot 31 oktober

Dag 7: Van het Cheow Lan-meer in Khao Sok naar Khanom

Aan de aanlegsteiger van het Cheow Lan-meer wacht een chauffeur op jou. Die zal je naar Khanom aan de oostkust van Zuid-Thailand brengen. Dit kleine stadje is bij de Thais al lang bekend als een mooie strandbestemming, en is voor vele Europeanen een goed bewaard geheim… In tegenstelling tot het drukke eiland Samui dat voor de kust ligt is Khanom nog heel weinig bezocht. Je vindt er quasi verlaten, mooie en grote stranden met palmbomen en helder, kalm water. Bovendien vind je hier het lekkerste zeevoedsel van Thailand.

Overnachting in een gezellig hotel aan het strand of - mits supplement - een stijlvol hotel op het strand.

Dag 8: Roze dolfijnen spotten bij Khanom

Eén van de weinig gekende attracties van Khanom zijn de zeldzame roze dolfijnen. Vandaag tracht je deze unieke wezens te spotten tijdens een heel aangename boottrip. Je vaart eerst naar het kleine eilandje Koh Nui York (niet te verwarren met Manhattan), bekend voor zijn natuurlijke fontein en het standbeeld in groen marmer van Luang Por Tuad, een belangrijke boeddhistische monnik. Terug op het vasteland geniet je van een overheerlijke lunch met verse vis (inbegrepen) op een verlaten strand. Er is in deze buurt ook een natuurlijke ‘vis spa’ en een chedi uit koraal op een heuvel. Als je voldoende tijd hebt kan je ook nog een indrukwekkende grot bezoeken. Daarna keer je terug naar je hotel.

Overnachting in een gezellig hotel aan het strand of – mits supplement - een stijlvol hotel op het strand.

Dag 9: Relaxen aan het strand van Khanom

Vrije dag in Khanom.

Geniet volop van je hotel, het strand en het rustgevende landschap. Vergeet ook niet eens langs te gaan in het restaurant aan het einde van de baai, waar je de beste visgerechten van Thailand kan vinden.

Overnachting in een gezellig hotel aan het strand of – mits supplement - een stijlvol hotel op het strand.

Dag 10: Van Khanom naar de luchthaven van Phuket

Na het ontbijt, en in functie van het vertrekuur word je naar de luchthaven van Phuket gebracht (of eventueel een andere bestemming). Deze rit duurt ongeveer 3 uur, inclusief wat stops.

Dag 11: Aankomst thuis

Einde van de reis.

Optie 2: ideale periode 1 november – 30 april

Opmerking! Juli en augustus zijn ook goede periodes. Er is af en toe regen maar ook veel zon.

Dag 7: Naar het exotische Koh Yao Noi

Aan de aanlegsteiger van het Cheow Lan-meer wacht een chauffeur op jou. Die zal je naar Koh Yao Noi brengen. Van het Cheow Lan-meer rij je naar de pier bij Tha Len, waar je binnen het half uur een boot kan instappen om de baai van Phang Nga over te steken. In afwachting kan je de activiteit aan de pier gadeslaan. Bij aankomst aan je verblijf op het eiland Yao Noi zal je versteld staan van de pracht van deze plaats: je kijkt vanuit het overloopzwembad uit op de baai van Phang Nga en een reeks karstbergen die zich boven het water verheffen. Prachtig bij zonsondergang! Je verblijf zelf heeft een mooi strand en een mooie tuin. Op het eiland zelf zijn er bijna geen auto’s, en er heerst een erg ontspannen sfeer. De ideale plaats om te relaxen!

Overnachting in Koh Yao Noi in een boutiquehotel of (mits supplement) in een topluxehotel met veel charme.

Dag 8: Ko Yao Noi

Vrije dag op Koh Yao Noi.

Optioneel - mits supplement - kan je een begeleide fietstocht van een volle dag (per mountainbike) maken op het eiland. Dit is de beste manier om Yao Noi te verkennen. Lunch is inbegrepen. Je zal merken dat dit eiland nog heel traditioneel is. De mensen leven hier van landbouw en vissen. Je rijdt eerst 8 km door verschillende landschappen: rijstvelden met waterbuffels, rubber- en kokosplantages, mangroves en tropische jungle. Net voor de middag stap je in een ‘long tail’-boot en vaar je naar de uiterst noordelijke tip van het eiland. Hier doe je een korte wandeling en bewonder je een gigantische ficusboom, de hoogste van het eiland. Dan terug op de boot naar het mysterieuze en onbewoonde eiland Koh Kudu, waar je luncht (inbegrepen). Je kan er daarna relaxen op het strand of zwemmen. In de namiddag doe je nog 10 km per fiets langs de oostkust van het eiland, waar je prachtige uitzichten hebt op de baai van Phang Nga.

Optioneel - mits supplement - kan je een halve dag doorbrengen in het huis van Khun Mina, niet ver van de markt. Ze is een begenadigd kokkin en een charmante vrouw. Ze leert ons klassieke Thaise schotels maken zoals Thaise curry, geroerbakte of gefrituurde gerechten, lokale pikante salade (alles natuurlijk op basis van seizoensingrediënten). Als je liever relaxt dan kookt, ga gerust wat rondhangen in de tuin. Je hebt hier ook schitterende uitzichten op de zee en de rijstvelden rond het huis. Rond lunchtijd (of 's avonds als je in de namiddag komt) eet je de gerechten waaraan je zelf hebt bijgedragen, waarna je nog wat kan relaxen. Daarna brengt een chauffeur je terug naar je hotel.

Overnachting in Koh Yao Noi in een boutiquehotel of (mits supplement) in een topluxehotel met veel charme.

Dag 9: Ko Yao Noi

Vrije dag op Koh Yao Noi. Overnachting in Koh Yao Noi in een boutiquehotel of (mits supplement) in een topluxehotel met veel charme.

Dag 10: Van Ko Yao Noi naar Phuket

In functie van je vertrekuur neem je vandaag eerst de boot en dan de auto naar de luchthaven van Phuket of eventueel een volgend verblijf.

Dag 11: Aankomst thuis

Einde van de reis.

Optie 3: ideale periode 1 november - 30 april

Dag 7: Naar je hotel op Phuket

Aan de aanlegsteiger van het Cheow Lan-meer wacht een chauffeur op jou. Die zal je naar je stijlvolle luxehotel in Phuket brengen. Dit hotel ligt ver weg van het massatoerisme van Patong en andere stranden op Phuket. Rest van de dag vrij.

Overnachting in een stijlvol luxehotel in Phuket.

Dag 8: Vrije dag op Phuket

Vrije dag op Phuket.

Optioneel (mits supplement) kan je een excursie maken naar het eiland Koh Yao Noi, waar je één van twee optionele activiteiten kan doen. Transfer per boot naar Koh Yao Noi is inbegrepen. Je gids komt je ophalen aan je hotel. Je rijdt eerst naar het slaperige moslimdorp Bang Rong. Bij de pier aan de mangroves stap je in een ‘long tail’ boot die je veilig naar Koh Yao Noi zal brengen. Onderweg naar Koh Yao Noi stop je even bij het eiland Koh Naka (als het weer het toelaat). Je kan hier even afkoelen in zee. Op weg naar Koh Yao Noi zal je steeds meer karstbergen uit het water zien oprijzen. Een prachtig zeelandschap dat reikt tot aan de horizon! Dit zijn de twee activiteiten waarvoor je kan kiezen:

 1. Kookles met Khun Mina (mits supplement)

  Je gaat naar het mooie huis van Khun Mina, niet alleen een charmante dame maar ook een geweldige kokkin! Ze leert je klassieke Thaise schotels maken zoals Thaise curry, geroerbakte of gefrituurde gerechten, lokale pikante salade (alles natuurlijk op basis van seizoensingrediënten). Als je liever relaxt dan kookt, ga gerust wat rondhangen in de tuin. Rond lunchtijd eet je de gerechten waaraan je zelf hebt bijgedragen.

 2. Fietstocht op Koh Yao Noi (mits supplement)

  De beste manier om het rustige eiland Koh Yao Noi te ontdekken is per mountainbike. Je zal merken dat dit eiland nog heel traditioneel is, in tegenstelling tot Phuket. De mensen leven hier van landbouw en vissen. Na de transfer per boot naar het eiland rij je eerst 8 km door verschillende landschappen: rijstvelden met waterbuffels, rubber- en kokosplantages, mangroves en tropische jungle. Net voor de middag stap je in een ‘long tail’-boot en vaar je naar de uiterst noordelijke tip van het eiland. Hier doe je een korte wandeling en bewonder je een gigantische ficusboom. Dan terug op de boot naar het mysterieuze en onbewoonde eiland Koh Kudu, waar je luncht (inbegrepen). Je kan er daarna relaxen op het strand of zwemmen. In de namiddag doe je nog 10 km langs de oostkust van het eiland, waar je prachtige uitzichten hebt op de baai van Phang Nga. Daarna vaar je terug naar Phuket.

Overnachting in een stijlvol luxehotel in Phuket.

Dag 9: Vrije dag op Phuket

Vrije dag op Phuket. Overnachting in je stijlvol luxehotel in Phuket.

Dag 10: Van Ko Yao Noi naar Phuket

In functie van je vertrekuur neem je vandaag eerst de boot en dan de auto naar de luchthaven van Phuket of eventueel een volgend verblijf.

Dag 11: Aankomst thuis

Einde van de reis

Prijzen op aanvraag

2 nachten in Bangkok voor je vlucht naar Phuket

Dag 2: Aankomst in Thailand - Bangkok

Bij aankomst in de luchthaven van Bangkok word je verwelkomd door je chauffeur en je gids die je naar je hotel zullen brengen.

Onderweg kan je (mits supplement-op aanvraag) een bezoek brengen aan het ‘Jim Thompson House’. Dit huis is eigenlijk een complex van zes traditionele huizen in Thaise stijl. Het zijn structuren uit teakhout die naar hier zijn gebracht vanuit verschillende hoeken van Thailand. In 1959 was het complex af. De Amerikaan Thompson blies de zijdehandel in Thailand nieuw leven in. Je bezoekt deze prachtige woning die ondertussen een museum is geworden. Je vindt er onder andere ook zijn prachtige kunst- en textielcollectie. Jim Thompson verdween in Maleisië tijdens een trektocht in 1967. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden.

Aangekomen in je hotel kan je je wat opfrissen, wat zwemmen, uitrusten en eventueel lunchen (op eigen kosten).

Optioneel, (mits supplement) kan je daarna het Koninklijk Paleis met de tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Keow) bezoeken. Het Boeddhabeeld is uit één stuk Jade gebeiteld en is één van de meest heilige objecten van Thailand. Het Paleis zelf was vroeger de verblijfplaats van de Koningen van Siam. Vooraleer je terugkeert naar je hotel bezoek je ook de amulettenmarkt. De rest van de dag is vrij.

Je kan het koninklijk paleis uiteraard ook op eigen houtje bezoeken en er met een taxi naartoe rijden.

De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 3: Traditioneel Bangkok

Bezoekers zien Bangkok vooral als een enorme moderne metropool, met expresswegen, gigantische shoppingcentra, wolkenkrabbers,… Maar er is een andere, minder zichtbare, kant van deze stad, waar tradities van eeuwen geleden overleven. Je wordt opgehaald door je gids rond 7u om samen met hem deze verborgen kant te ontdekken. Je komt voorbij de grote schommel bij de tempel Wat Suthat. In het gevangenispark, waar mensen massaal aan Tai Chi of lichaamsbeweging doen (mooi om te zien), kan je om 8u het volkslied meezingen samen met de stedelingen die plots allemaal stokstijf staan. Daarna kom je terecht in smalle straatjes, met houten huizen, geesteshuisjes en markten. Bij de stadspilaar zal je meer leren over eeuwenoud bijgeloof.

Je luncht (zeer lokaal en lekker) in een restaurantje aan de rivier (inbegrepen).

Daarna ga je de khlongs in. Dit is een netwerk van kanalen aan de overkant van de Chao Prayarivier (bekeken vanuit het centrum van Bangkok), in de wijk Thonburi die nog niet is verstedelijkt en waar de verplaatsingen nog steeds over het water gebeuren. Je stopt bij een lokale artiestengemeenschap, ‘Khlong Bang Luang’. Je vindt hier in de buurt mooi bewaarde oude houten huizen, historische maar niet-toeristische tempels, kunststudio’s, antiekgalerijen, goeie noedelbars, cafés, winkeltjes, kappers,… De belangrijkste verwezenlijking van de ‘Khlong Bang Luang’-gemeenschap is Baan Silapin (het kunsthuis), in een traditionele houten building van twee verdiepingen bij het kanaal en een chedi (schrijn) van meer dan 300 jaar. Je hebt hier tijdelijke tentoonstellingen, vooral van schilderijen, maar ook prints, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken.

Daarna keer je terug naar de overkant van de rivier en bezoek je de Wat Po tempel, met de gigantische liggende Boeddha. In deze tempel is ook een massageschool. Je kan hier een traditionele Thaise massage krijgen.

Optioneel (mits supplement - op aanvraag) kan je vanavond een fietstocht doen door Bangkok ‘by night’.
Via Rachadamnoen Avenue rij je naar de Thammasat Universiteit. Je steekt de Chao Phraya-rivier over per ferry naar Thonburi. Langs straten en door steegjes rij je naar Wat Arun, de prachtig verlichte tempel op de Thonburi-oever. Vervolgens fiets je naar een andere tempel, Wat Rakang. Je fietst langs het water en rijdt voorbij de oude Portugese Santa-Cruzkerk naar de bloemenmarkt van Pak Khlong Talat, die net op dit uur bijzonder actief en kleurrijk is. Je zet je fiets even aan de kant en geniet van het schouwspel. Je fietst verder naar een quasi verlaten Wat Po. Tenslotte fiets je terug naar het startpunt via Sanam Luang (het grote plein aan het Paleis) en de avondmarkten.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende 6 hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Je vertrekt dan op dag 4 naar Phuket.


Extra: 1 extra nacht in Khao Sok

Dag 7: Aan het Cheow Lan meer

Na het ontbijt heb je vrije tijd om te relaxen, te zwemmen, een douche te nemen… tot je inscheept op een ‘longtail’-boot voor een begeleid bezoek aan het ‘Klong Saeng Wildlife sanctuary’. In het droge seizoen is dit de beste plaats om Gaurs, waterbuffels, en zelfs wilde olifanten te zien. Je lunch reist met je mee. Een Thais avondmaal is inbegrepen.

Overnachting in eenvoudige bungalows bij het meer of (mits supplement) in comfortabele vlottende bungalows.

Dag 8: 'Morning Mist' safari en door naar je strandverblijf

Je vertrekt vroeg in de ochtend (voor het ontbijt) voor de zogenaamde ‘Morning Mist’ safari. Dit tijdstip is het beste moment om Gibbons, Makaken, en Langoerapen te zien. Daarna keer je terug naar de pier en verlaat je het park richting Khanom, Ko Yao Noi of Phuket. Een picknicklunch is inbegrepen.


Extra: de schitterende natuur bij Ao Luek

Dag 7: Naar Ao Luek

Ao Luek is een stadje in het noorden van de provincie Krabi. Het is gelegen aan een prachtig deel van de baai van Phang Nga. Het is een goede uitvalsbasis om het nationaal park Thanbook Khoranee te bezoeken, met onder andere mooie grotten en prachtige karstbergen voor de kust. Je wordt hartelijk ontvangen in je guesthouse op het nabijgelegen schiereiland Laem Sak. Als avondmaal (inbegrepen) staan authentieke Zuid-Thaise schotels op het menu. Als je niet houdt van pikant wordt je eten aangepast, laat het gewoon weten.

Overnachting in een guesthouse bij Ao Luek.

Dag 8: Verkenning van de schitterende natuur bij Ao Luek

's Morgens word je wakker met het getsjilp van de vogels. Je krijgt een traditioneel ontbijt voorgeschoteld. Heel lekker, maar geef gerust aan als je liever een westers ontbijt wil, of geen pikant lust. Vandaag ga je de grotten en de rivieren in deze streek exploreren, deels per kano en deels te voet. Het programma is ook doenbaa met kleine kinderen: het water is rustig. Neem je zwemgerief mee, want er zijn verschillende natuurlijke zwembaden onderweg. Bij terugkeer naar het guesthouse kan je lekker relaxen en je ervaringen delen met de vriendelijke uitbaters.

Overnachting in een guesthouse bij Ao Luek.

Dag 9: Cruise door de baai en door naar je strandverblijf

Na het ontbijt op het terras van het guesthouse ga je per boot de baai verkennen. Je zal snel omringd zijn door prachtige karstbergen. Onderweg hou je halt op een eiland en er is gelegenheid om te zwemmen in het turquoise en kalme water van de Andamanzee. Je keert op tijd terug naar het guesthouse om te vertrekken naar je strandverblijf in Khanom, Koh Yao Noi of Phuket.

Je knoopt opnieuw aan bij dag 7 van het basisprogramma.