Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Cambodja & Laos

RONDREIS CAMBODJA & LAOS

Laos en Cambodja: verborgen juwelen en vergane rijken
20(23) dagen/17(20) nachten

Deze reis combineert twee bestemmingen waar nog veel te ontdekken valt: het schitterende Noord-Laos en het verrassende Cambodja. Na je vlucht via Bangkok en Chiang Rai (Thailand) steek je in Chiang Khong de Mekong over naar Laos. Je geniet er van de prachtige natuur en leert de cultuur van de verschillende bergvolkeren kennen. Deels per boot, langs prachtige karstbergen en de Pak Ou grotten, zak je af naar Luang Prabang, de oude hoofdstad met zijn traditionele en koloniale architectuur en gezellige 'laid back' sfeer. Je vliegt dan door naar Siem Reap om daar het onbeschrijflijke werelderfgoed van Angkor Wat te exploreren, alsook het Tonlé Sap meer. Dan trek je naar het traditionele platteland. Via Kompong Thom, met de pre-Angkoriaanse tempels van Sambor Prei Kuk, bereik je dan Phnom Penh, dat zijn oude status van 'parel van Indochina' snel aan het terugverdienen is. Je kan eventueel verlengen aan de Cambodjaanse kust.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst in Bangkok en door naar Chiang Rai en Chiang Khong

Daarna vlieg je door naar Chiang Rai en rij je naar Chiang Khong aan de Mekong, tevens de grens met Laos. Overnachting in een comfortabel hotel aan de rivier.

Dag 3: Van Chiang Khong de grens over naar Laos!

Na het ontbijt (inbegrepen) steek je de grens over naar Laos. Je moet eerst langs de Thaise douane. Daarna steek je de Mekongrivier over en ben je in Laos. Daar staat iemand je op te wachten. Je rijdt door naar Luang Namtha (ongeveer 2u30 rijden, het kan langer zijn). Luang Namtha ligt vlakbij het natuurpark Nam Ha (National Biodiversity Conservation Area). Een picknicklunch voor onderweg is inbegrepen. Overnachting in een guesthouse aan de rivier.

VARIANT: Voor mensen die nog verder weg willen van onze beschaving is Muang Sing een aanrader, maar opgelet: de accommodatie is er zeer rudimentair en de daguitstap is zwaarder. In dat geval rij je nog door naar Muang Sing: je bent anderhalf uur langer onderweg, maar de weg is wondermooi. Overnachting in een guesthouse in Muang Sing.

Dag 4: Uitstap bij de bergvolkeren indien men overnacht en vertrekt uit Luang Namtha

Je kan kiezen tussen een trekking of een fietstocht (inbegrepen in de prijs).

 • Trekking

  Keuze 1: 15 minuten rijden en 6 uur trekking
  Vandaag verken je de bergen en bergvolkeren bij Luang Namtha. Je start in het Lanten-dorp Ban Nam Dee. Je krijgt wat uitleg over het dorp en het leven hier en trekt daarna verder de bergen in. Je wandelt door wouden, velden, rijstterrassen en langs rivieren. Voor de lunch kan je picknicken ofwel eten in een lokaal huis. Na de lunch bezoek je het dorp Ban Sida, waar je kennismaakt met een kleine etnische minderheid. Je komt meer te weten over deze kleine stam als je luistert naar de soms spectaculaire verhalen van de dorpelingen.
  Daarna kan je kiezen om via dezelfde weg terug te keren of nog wat verder te klimmen tot aan een bergtop van waar je een schitterend uitzicht hebt. Daarna zak je terug af, door het woud, naar Ban Nam Dee. Je kan hier wat relaxen bij de lokale waterval. Als je graag in de waterval wil afkoelen, zorg dat je kleren bij hebt die mogen nat worden.

  Keuze 2: 1 uur rijden en 4 uur trekking

  Van Luang Namtha rij je 30 minuten zuidwaarts naar Ban Jaluensouk (een Khmu dorp), het startpunt van de wandeling. Onderweg sluit een lokale gids bij je aan. De wandeling (8-10 km) is niet moeilijk. Eerst gaat het bergop, tot je aan een plateau komt. In het regenseizoen kan het hier wat glad zijn hier. Je wandelt verder in de schaduw van de woudreuzen, die je beschutting geven tegen de zon. Je stopt op elke plaats die je interessant vindt en de gids geeft uitleg. Op de middag geniet je van een Laotiaanse picknick. Na de lunch word je opgehaald door een chauffeur. Onderweg naar het hotel kan je nog stoppen in enkele lokale dorpen, zoals een Lanten dorp, gekend om het maken van papier uit bamboepulp en Ban Pieng Ngam gekend voor katoen en zijde. Geniet ook van de mooi zichten op de rijstvelden.

 • Fietstocht langs de bergvolkeren bij Luang Namtha

  Ontbijt (inbegrepen). Vandaag doe je een fietstocht (ongeveer 6u) in de omgeving. Je rijdt naar Ban Poung , een dorp van de ‘Black Tai’-minderheid, dan naar Nam Thoung (‘Tai Leu’ volk) en tenslotte Ban Nam Dee (‘Lanten’-volk). Je kan mensen aan het werk zien die op traditionele wijze zijde weven en kleuren, alsook een alcoholfabriekje. Je geniet van mooie uitzichten over het berglandschap en de rijstvelden en bezoekt een waterval. Je krijgt een lunch aangeboden door de Tai Leu mensen (inbegrepen). Onderweg terug naar je hotel bezoek je markt. Je bezoekt nog de That Phoum stupa voor je terug aankomt in je hotel.
  Overnachting in een guesthouse aan de rivier.

  Mensen die liever minder zware tochten maken kunnen ook kajakken of per tuktuk vervoerd worden.

 • Variant: Uitstap bij de bergvolkeren indien men overnacht en vertrekt uit Muang Sing.

  Je wordt opgehaald per Tuk Tuk en rijdt ongeveer 20 minuten naar het startpunt. Dan volg je een pad dat de bergen van het Nationaal Park ‘Nam Ha’ op- en afloopt. Je loopt langs bamboe- en wilde bananenbossen naar een verborgen waterval. Op de top van de berg kan je de verschillende niveaus leren kennen van het Nationaal Park. Je zal tijdens je trekking verschillende vogelsoorten zien. Je gids zal ze naar je toe lokken. Hij kan ook andere dieren lokken door hun geluiden na te bootsen. Je picknickt bij de waterval. Na de lunch loop je door het ongerepte woud naar het dorp Ban Nam Daet Mai (Akha volk), waar je meer leert over de lokale manier van leven.
  Overnachting in een guesthouse in Muang Sing.

Dag 5: Van Muang Sing of Luang Namtha naar Muang La

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Muang La. Het is ongeveer 2u30 rijden (indien je van Muang Sing komt, is het 4u rijden). Je picknickt onderweg (inbegrepen). Rest van de dag is vrij. Geniet van de schitterende groene omgeving, de klaterende bergrivier en het gezellige hotel. Als er tijd over is, kan je vandaag nog naar Wat Chiao Pha Kham Sing wandelen, een tempel met een heilig Boeddhabeeld vlakbij het resort. Veel mensen komen hier op bedevaart. Een échte aanrader voor de avond is de 'hot tub' van het hotel. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een luxueus hotel aan de rivier.

Tip! Jullie kunnen vandaag ook logeren in een comfortabel hotel op een andere plek, dan is er een aanzienlijke korting. Contacteer ons voor meer info.

Dag 6: Muang La

Ontbijt (inbegrepen). Vandaag heb je de keuze uit volgende activiteiten:

 1. Vrije dag, je kan genieten van de omgeving en zelf wat rondwandelen
 2. Fietstocht van een halve dag naar de dorpjes in de omgeving (mits supplement, inclusief lunch)
 3. Tocht per 4X4 naar etnische minderheden (mits supplement, inclusief lunch)

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een luxueus hotel aan de rivier.
SUG

 • Tip! voor mensen met wat meer tijd is een extra vrije dag in Muang La zeker aan te raden. Er is voldoende te doen in de omgeving en het hotel zelf biedt ook nog excursies aan.

Tip! Jullie kunnen vandaag ook logeren in een comfortabel hotel op een andere plek, dan is er een aanzienlijke korting. Contacteer ons voor meer info.

Dag 7: Van Muang La naar Nong Khiaw met de wagen en de boot

Na het ontbijt rij je in ongeveer 2u30 (kan langer zijn) naar Muang Khua waar je overstapt op een privé-rivierboot om de rest van de dag de Nam Ou Rivier op te varen naar Nong Khiaw. De tocht duurt ongeveer 5 uur maar je vaart langs de meest adembenemende landschappen van Noord-Laos. Onderweg bezoek je een aantal dorpjes en wordt er gepicknickt (inclusief) op een afgelegen strandje. Een héérlijke dag! Overnachting in een kleinschalig hotel in Nong Khiaw.

Dag 8: Van Nong Khiaw naar Luang Prabang via de Pak Ou grotten

Ontbijt (inbegrepen). Daarna rij je richting Luang Prabang. Onderweg bezoek je de Pak Ou grotten, gelegen op de Mekongrivier. Als je de grotten betreedt, zullen je ogen zich eerst wat moeten aanpassen, waarna je ineens de meer dan 3000 serene gezichten ontdekt van evenveel boeddhabeelden en -beeldjes, sommige belegd met kostbare edelstenen. Het feit dat deze onaangeraakt blijven op deze afgelegen plaats, in één van de armste landen van de wereld, getuigt van de devotie van het volk. Een picknick onderweg is inbegrepen. Daarna vaar je naar Luang Prabang, via de Mekong, terwijl je het leven op de oevers aanschouwt. Overnachting in Luang Prabang in een kleinschalig hotel of - mits supplement - een authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 9: Stadstour in Luang Prabang

Vroeg in de ochtend hoor je de bellen van de kloosters, het moment waarop de lange stoet van de in het oranje geklede monniken begint. Ze lopen blootsvoets door de stad waar ze hun aalmoes (vooral rijst) krijgen van de stedelingen. Een spektakel dat je niet mag missen! (Maar blijf wel op een respectvolle afstand van de monniken en verstoor het ritueel niet door te opzichtig foto’s te nemen). Daarna bezoek je de ochtendmarkt, waarna je ontbijt in je hotel. Na het ontbijt begint de stadstour door Luang Prabang, dat in 1995 door de UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen. De tour begint met de populairste tempel, Wat Xieng Thong, die 500 jaar oud is en een goed voorbeeld van de stijl van Luang Prabang. Dan exploreer je in alle rust de zijstraten en steegjes en loop je van de ene tempel in de andere. Je zal in de ban geraken van deze charmante stad. Je stopt waar je wil en je gids is er om al je vragen te beantwoorden. Je bezoekt het Nationaal Museum in het vroegere Koninklijke Paleis. Verder kan je de Phousy Berg beklimmen (328 treden) voor een mooi uitzicht over stad en omgeving. Rond de middag keer je terug naar je hotel.
Daarna ga je naar het dorpje Ban Khomkhuang waar je een ‘baci’-ceremonie meemaakt. Onder leiding van hun 'Nai Ban' (dorpshoofd) brengen de dorpelingen je geluk door katoenen koordjes rond je pols te binden. Die staan voor vriendschap en gezondheid.

Overnachting in Luang Prabang in een kleinschalig hotel of - mits supplement- in een authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 10: Luang Prabang

Ontbijt (inbegrepen). Vandaag kan je een dagje vrij nemen (we geven tips mee!) en gaan shoppen, wat rondslenteren in de straatjes, genieten van een spa-behandeling of massage. Je kan ook volgende activiteiten doen (mits supplement - lunch is inclusief):

 1. Kennismaking met de etnische minderheden en de schitterende Kuangsi waterval
 2. Kookcursus: introductie tot de heerlijke Laotiaanse keuken.

We kunnen nog veel andere leuke excursies aanbieden. Contacteer ons voor meer informatie.

Overnachting in Luang Prabang in een kleinschalig hotel of - mits supplement - een authentiek hotel in de hoofdstraat, een stijlvol boutiquehotel of een schitterend luxehotel.

Dag 11: Van Luang Prabang naar Siem Reap (Cambodja)

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Siem Reap.

Welkom in Cambodja. Bij aankomst in de luchthaven moet je je visa kopen, tenzij je dat al hebt. Dan ga je door naar de aankomsthal. Daar ontmoet je je chauffeur die je naar je hotel zal brengen.

De rest van de dag ben je vrij: je kan relaxen in je hotel, zwemmen, een verkwikkende massage nemen of de stad verkennen.

Optioneel, (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je ook een voorstelling bijwonen van het circus ‘Phare Ponleu Selpak'. 's Avonds om 19u15 word je opgehaald aan je hotel. De voorstelling duurt een uur: van 20 tot 21u. Dit is geen gewoon circus. Het is één van de projecten van een Cambodjaanse NGO die werd gesticht in 1994 door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen bij de Thaise grens. Via de kunst wisten zij hun trauma’s te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen via onderwijs en professionele opleidingen in kunsten zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn heel gepassioneerd en getalenteerd. De show is echt de moeite waard en vermengt traditionele en eigentijdse elementen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 12: Zonsopgang bij Angkor Wat en bezoek van de belangrijkste tempels

Bereid je voor op een lange dag vandaag ,want je zal alle hoogtepunten van Angkor zien! Deze morgen vertrek je rond 5u om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat, de grootste tempel van de Angkor-site. Dit indrukwekkende bouwwerk, gebouwd als mausoleum voor Suryavarman II (die regeerde van 1112 tot 1152), zal geen enkele bezoeker onverschillig laten: niet alleen door de omvang en de elegante architectuur, maar ook door het raffinement van de ontelbare sculpturen. Je ontdekt één van de grootste creaties ooit van de mensheid. Na het bezoek word je naar een dorp in de omgeving gebracht, waar je kan zien hoe verse rijstnoedels worden gemaakt en je zelf een ontbijt met noedelsoep krijgt.

Na het ontbijt bezoek je het Bayon Informatiecentrum, dat deels door de UNESCO en deels door een Japanse NGO wordt gefinancierd en dient om bezoekers meer inzicht te geven in de monumenten van Angkor en de wijze waarop deze worden geconserveerd. Dan ga je naar de zuidelijke poort van het complex Angkor Thom, gebouwd door de grootste koning van Angkor, Jayavarman VII (die regeerde van 1181 tot 1201). Hoogtepunt is hier het majestueuze Bayon met de serene hoofden van de koning ingebouwd in de tempelmuren. In de omgeving daarvan vind je ook het Baphuon (de koninklijke tempel), de olifantenterrassen, de Suor Prat tempel, de Koninklijke omwalling en de Phimeanakas... Daarna neem je een lunch (inbegrepen) op de tempelsite.

Ten slotte bezoek je Ta Phrom. Deze iconische tempel is bekend omdat hij bijna volledig door de jungle in een wurggreep wordt gehouden! Zo moet heel Angkor eruit gezien hebben toen het werd ontdekt door Henri Mouhot. Indien gewenst, kan je nog wachten tot de zon ondergaat of je kan ook al terugkeren naar het hotel.

Opmerking: we kunnen ook gespecialiseerde rondleidingen organiseren met een archeoloog: contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 13: Fietsen en koken op het platteland

Je vertrekt deze morgen om 8u voor een fietstocht op het platteland. Je zal tijdens de rit kennismaken met de Cambodjaanse keuken bij een lokale familie. ‘s Ochtends ga je inkopen doen op de lokale markt, en je gaat daarna naar het huis van de familie. Samen met hen kook je de gerechten en daarna eet je ze op samen met het gastgezin. Dan fiets je verder langs rijstvelden en kleine dorpen. Als het je interesseert kan je een bezoekje brengen aan één van de traditionele huizen of aan de pagode. Na het fietsen kan je wat relaxen. Proef zeker eens van lokale dranken zoals suikerrietsap met ijs, de typische drank van het platteland.

In de namiddag ben je vrij om te genieten van het zwembad of om een wandeling te maken in Siem Reap. We geven voldoende tips in je draaiboek.

Opmerking: voor wie niet graag fietst: er zijn nog andere prachtige tempels en gebieden te bezoeken rondom Siem Reap. Contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 14: Naar Banteay Srei en het landmijnenmuseum

Optioneel (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je deze ochtend vroeg een speciale ervaring opdoen, waarbij je je aansluit bij een groep boeddhistische monniken om te ‘chanten’ en mediteren. Een gift voor de monniken is inbegrepen.

Na het ontbijt ga je vandaag Banteay Srei (de ‘Citadel van de Vrouwen’) bezoeken: een aanrader ! De tempel dateert van de 10de eeuw en is opgedragen aan Shiva. Je vindt er de mooiste bas-reliëfs van heel Angkor en de kleur van de zandsteen geeft de tempel een feeërieke roze kleur. Nadien ga je hier in de buurt het landmijnenmuseum bezoeken. Er zouden in heel de wereld nog 110 miljoen landmijnen verborgen zitten. Daarna keer je terug naar je hotel.

Je kan vandaag (mits supplement van 35 euro p.p.) ook nog naar het Tonlé Sap meer gaan.

Je bezoekt dan het dorp Mechrey op het Tonle Sap meer (‘het Grote Meer’). Het is één uur rijden naar het startpunt. Onderweg stop je bij Ampil Peam, een dorp dat tradities van eeuwen geleden onderhoudt. Daarna gaat het verder naar Mechrey, een kleine gemeenschap op het Tonle Sap meer. Je stapt in een typische lokale boot om de omgeving te verkennen. Je vaart onder andere door een overstroomd woud. Je gids geeft uitleg over de biodiversiteit in dit gebied en het economische belang van het meer voor duizenden bewoners. Tonle Sap is in feite meer en rivier tegelijk. De stroming verandert 2 keer per jaar van richting. Het meer is door de UNESCO uitgeroepen als ‘biosfeer’: een erkenning van het grote belang van het meer voor de omliggende ecosystemen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 15: Van Siem Reap naar Kampong Thom via het Cambodjaanse platteland of het Tonlé Sap meer

Vandaag heb je de keuze tussen 2 uitstappen, onderweg naar Kampong Thom.

Optie 1 (inbegrepen) Je rijdt naar het dorp Kampong Kleang, waar veel huizen op palen van wel 10 m staan. In het natte seizoen is het dorp omringd door water en in het droge seizoen ligt het dorp op vlaktes waarvan het water is weggetrokken. Onderweg naar het dorp zie je veel houten huizen en visgerief. De vissers kennen hier veel methodes om vis te vangen. Je wordt door enthousiaste kinderen ingewuifd. Je bezoekt een schooltje en je leert meer over het lokale leven hier.

Optie 2 (mits supplement) Je rijdt vandaag naar een afgelegen plattelandsgebied waar weinig toeristen komen. Je hebt vandaag veel mogelijkheden om met de lokale mensen om te gaan. Je kan kennismaken met lokale kinderen die meedoen aan projecten gesponsord door de Cambodian-Dutch Organization (CDO), een NGO die aan plattelandsontwikkeling doet. In de voormiddag bezoek je een lagere school die de CDO heeft gebouwd en ook een lokaal gezondheidscentrum. De vertegenwoordiger van de CDO zal je introduceren in de klas en er wordt van je verwacht dat je iets over je eigen leven vertelt. Daarna genieten jullie samen van een lunch (inbegrepen).

Indien gewenst kan je (mits supplement) ook nog Beng Mealea, een zelden bezochte ‘jungletempel’ die helemaal ten prooi is gevallen aan de natuur, bezoeken.

Daarna rij je door naar Kampong Thom. Onderweg stop je bij een spectaculaire brug uit de Angkor-tijd: Spean Praptos. Je rijdt verder langs het mooie platteland met mooie rijstvelden en lokale dorpjes tot je aankomt in Kampong Thom.

Overnachting in een lokale homestay op het platteland of in een hotel in Kompong Thom. Als je in de homestay overnacht is het avondmaal inbegrepen.

Dag 16: Sambor Prei Kuk en door naar Phnom Penh

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je de geasfalteerde wegen en rij je naar de weinig bezochte ruïnes van de pre-Angkoriaanse stad Sambor Prei Kuk. Je kan de tempels, verspreid in een lommerrijk bos, te voet of per fiets ontdekken. Je zal verbaasd zijn over de grootsheid van deze monumenten die er al stonden voor Angkor! Na de lunch (inbegrepen) in een lokaal restaurant begin je aan een 3 uur durende rit naar Phnom Penh. Je stopt even in Skuon waar je de lokale specialiteiten - gefrituurde spinnen, kakkerlakken en andere insecten - kan degusteren (niet verplicht). Bij aankomst in Phnom Penh bezoek je het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Rest van de dag vrij.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 17: Geschiedenis en eten in Phnom Penh

Deze morgen om 8u, na het ontbijt (inbegrepen) start een speciale stadstour die je verschillende kanten van Phnom Penh leert kennen en tegelijk een foodie-tour is. Je start met een ontbijt van ‘streetfood’ op de markt ‘Pshar Kandal’, met onder andere gebakken noedels, rundsbarbecue met papayasalade, noedelsoep, snacks op basis van kokosnoot… Daarna wandel je naar de oude Franse buurt waar je nog mooie koloniale gebouwen vindt, met 'Belle Epoque' en 'Art Deco' elementen: het postkantoor, het oude Franse administratieve centrum… Dan gaat het naar de boeddhistische tempel Wat Phnom (uit 1373), het grootste religieuze gebouw van de stad, en vervolgens de Nationale Bibliotheek en het Raffles hotel uit 1929. Dit hotel was de uitvalsbasis voor journalisten in de oorlogsjaren (1970-1975), tot de Khmer Rouge de journalisten verdreef naar de Amerikaanse ambassade. In 1995 werd het opnieuw als hotel in gebruik genomen. Dan bezoek je het treinstation uit de koloniale tijd, dat sinds 1990 niet meer als station dienstdoet. Daarna ga je naar de markt Pshar Thmey (‘grote markt’), een overdekt art deco gebouw uit 1937 van Louis Chauchon dat bij opening de grootste markt van Azië was. Hier kan je letterlijk alles vinden. Optioneel (mits opleg van 5 USD) kan je hier een waarzegger raadplegen. Je probeert nog wat snacks en proeft de nationale drank 'Teuk Ampil' (rietsuikersap met ijs). Dan wandel je naar de nieuwe Franse ambassade, gebouwd op dezelfde plaats als de oude, die door de Khmer Rouge was vernield toen ze de stad innamen. Een lunch in een leuk restaurant met een goed doel is inbegrepen.

In de namiddag leer je meer over de verschrikkelijke recente geschiedenis van Cambodja en hoe deze herdacht wordt. Je bezoekt Choeng Ek, de plaats van de 'Killing Fields' 17 km buiten de stad, en de gevangenis van Tuol Sleng. Deze gevangenis, in een school ondergebracht, toont je de terreur die het regime van de Khmer-Rouge zijn eigen bevolking aandeed. Een schokkende ervaring, maar een belangrijk deel van de geschiedenis van het Cambodjaanse volk.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 18: Fietsen naar het zijde-eiland Koh Dach

Phnom Penh ligt aan de oevers van het Tonle Sap meer, de Mekong en de Bassac rivier. Vandaag ga je een minder bekend deel van de Mekong ontdekken. Breng je camera, zonnebril, en zonnecrème mee en doe comfortabele kleren aan. Je verlaat Phnom Penh en gaat naar Koh Dach of het ‘Zijde-eiland ’. Je wordt om 07u30 per Remok opgehaald aan je hotel, van waar je fietst naar de pier, waar je een ferry neemt naar de eilanden van de Mekongrivier. Na het oversteken van de rivier neem je je fiets en rij je langs lokale gemeenschappen en rustige paden waar de mensen je hartelijk ontvangen. Je hebt onderweg de kans om mooie foto’s te maken! Een lokale lunch is inbegrepen. In de namiddag ben je terug in je hotel waar je nog wat vrije tijd hebt en kan genieten aan het zwembad van je hotel. We geven verder nog tips in je draaiboek.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 19: Vertrek uit Cambodja

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor je intercontinentale vlucht.

Dag 20: Aankomst huis

Einde van de reis.

Je kan er voor kiezen je reis te verlengen met een strandvakantie aan de kust van Cambodja. Kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Prijzen op aanvraag

Strandextensie aan de Cambodjaanse kust

Dag 19: Naar de kust

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je van Phnom Penh naar de kust. Je bezoekt onderweg het 'Phnom Tamao wildlife rescue center'. Hier worden onder andere beren en gibbons opgevangen die mishandeld werden. Je bezoekt ook Phnom Chisor (een pagode op de top van een berg). Je luncht onderweg (niet inbegrepen). Dan rij je door naar de badplaats Kep. Overnachting in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 20: Vrije dag aan de kust

Overnachting (inclusief ontbijt) in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 21: Fietsen in Kampot

Vandaag ga je fietsen in Kampot. Rond 7u30 haalt je chauffeur je af aan je hotel en brengt hij je naar Kampot, waar je fietstocht start. Het slaperige stadje Kampot was vroeger het administratieve centrum van Zuid-Cambodja en je vindt er dan ook veel koloniale gebouwen. Je fietst onder leiding van een Engelssprekende gids. Je rijdt door rijstvelden, langs durian- en rambutanplantages terwijl de Olifantenbergen toekijken. Je stopt in lokale dorpen om een babbeltje te slaan met de mensen (met je gids als tolk). Probeer zelf eens iets in het Khmer te zeggen: je zal overladen worden met lofbetuigingen. Dan fiets je naar de stroomversnellingen van de Kampotrivier. Daar neem je een verfrissende duik in het water en geniet je daarna van een lunch (inbegrepen). Ten slotte word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting (inclusief ontbijt) in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 22: Vertrek uit Cambodja

Ontbijt (inbegrepen). Vrije voormiddag. Terugrit naar Phnom Penh en aansluitend intercontinentale vlucht naar huis.

Dag 23: Aankomst thuis

Einde van de reis.