Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania

RONDREIS TANZANIA

Wildparken van Noord-Tanzania en de grote migratie in Noord Serengeti
10 dagen/9 nachten

Je bezoekt de wereldberoemde wildparken van de Ngorongoro en de Serengeti in het Noorden van Tanzania. In de Serengeti tracht je bovendien getuige te zijn van de ‘grote migratie' van de grazers. Maar verwacht geen klassieke safari ‘tout court'. In het programma stellen we ook een aantal unieke plaatsen voor die in weinig safariprogramma's voorkomen. We geven je tevens de gelegenheid om, naast de grandioze natuur, ook de bijzondere mensen te leren kennen die deze regio bevolken. Je wisselt cultuur, ervaringen en levenswijsheden met hen uit. Jambo! Na dit avontuur kan je indien gewenst in schoonheid afsluiten op het prachtige Zanzibar, eerst in het multiculturele Stonetown en dan aan een parelwit strand naar keuze. Overal besteden we zoals steeds speciale aandacht aan de accommodatie (ligging, uitzicht, ontvangst, eten en dat tikkeltje extra charme dat een verblijf onvergetelijk maakt).

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht in Arusha.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook verblijven in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Opmerking: optioneel, voor mensen die laat aankomen, kan je ook overnachten in het hotel nabij de luchthaven, voor je aanvangt met je programma. Contacteer ons voor meer info.

Dag 2: Arusha en omgeving

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen een bezoek aan het Nationaal Park van Arusha en een bezoek aan de Agapevrouwen.

 1. Arusha National Park

  Je rijdt naar het (nabijgelegen) Nationaal Park van Arusha waar je een gemakkelijke wandelsafari doet in het gezelschap van een bewapende ranger. Je wandelt door open vlaktes en aan de voet van de Meruberg tot je aankomt bij watervallen. De fauna observeren al wandelend: het is een heel andere ervaring dan vanuit een auto! De kans is groot dat je de witzwarte Colobusapen zal zien. Je krijgt een stijlvolle picknicklunch in het park (inbegrepen).
  Optioneel (mits supplement) kan je deze namiddag een kanosafari doen op het kleine Momelameer. Je komt dicht bij het wild dat drinkt en waadt door het ondiepe water.
  Daarna ga je verder op safari vooraleer je terugkeert naar je hotel.

 2. Op bezoek bij de Agapevrouwen

  Je wordt 's ochtends opgehaald en naar Mulala gebracht. Het dorp Mulala ligt op de zuidelijke flanken van de Meruberg, niet ver van Arusha. Door de hoge ligging (1600 m boven de zeespiegel) is het uitzicht hier grandioos. Om er te geraken klim je een eindje langs de dichtbegroeide, groene berghelling. 5 vrouwen van het dorp hebben zich verenigd als de Agape-vrouwen. De doelstelling is elkaar te helpen om een inkomen te vergaren en de algemene ontwikkeling van het dorp. De vrouwen laten je kennismaken met hun cultuur en activiteiten. Ze zullen je met veel gastvrijheid ontvangen en je hun economische activiteiten tonen, zoals de kaasproductie van Mama Anna. Je maakt daarna een mooie wandeling in deze prachtige omgeving, door koffie- en bananenplantages, door het beschermde woud, langs de Marisharivier... Je zal mooie uitzichten hebben op de Meruberg en de Kilimanjaro. Je bezoekt ook de boerderijen van de vrouwen en krijgt een lekkere lokale lunch voorgeschoteld (inbegrepen). Halverwege de namiddag keer je terug naar je hotel.

Relaxen, avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook verblijven in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Dag 3: Naar Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha richting het Tarangire Nationaal Park, waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook leeuwen, elanden, impala's, gazelles, buffels, gnoes, zebra's, luipaarden, neushoorns, giraffes, wrattenzwijnen en heel veel verschillende vogelsoorten. Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met acacia- en baobabbomen. Je picknickt (inbegrepen) met uitzicht op een deel van de Tarangire rivier (of - indien je kiest voor de lodge in Tarangire - warme lunch in de lodge). De safari gaat verder tot valavond. Rond zonsondergang keer je terug naar je verblijf.

Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in een tentenlodge in Tarangire. Mits supplement kan je ook overnachten in een tentenkamp in Tarangire of in een lodge.

Dag 4: Esilalei

‘s Ochtends, na het ontbijt (inbegrepen), maak je nog een safaririt in Tarangire Park. Daarna rij je naar een permanent tentenkamp in Esilalei, waar je een warme lunch (inbegrepen) krijgt. Na de lunch kan je relaxen op deze leuke plaats. Je mooie verblijf ligt naast een Maasaidorp. Als je hier logeert, kom je op een natuurlijke manier in contact met de Maasai. Onze partner ter plaatse zet bovendien projecten op voor de lokale bevolking, die je als je wil ook kan bezoeken en steunen. In de late namiddag ga je naar een uitzichtpunt - een wandeling van 45 min. - waar je een drankje krijgt bij zonsondergang (inbegrepen) terwijl je geniet van prachtige uitzichten over het Manyarameer en de riftvallei.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 5: Nationaal park van het Manyarameer of fietstocht in Mto wa Mbu

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen twee ochtendactiviteiten:

 1. Een ochtendsafari in het Nationaal Park van het Manyarameer.

  Dit minder bekende park herbergt net als Tarangire veel olifanten. Bijzonder zijn de boomklimmende leeuwen. In het droge seizoen is het park heel interessant voor vogelliefhebbers. Verder vind je er ook giraffes, buffels, bavianen, 'blauwe apen' en verschillende soorten antilopes. De zichten over het meer (met de vele flamingo's) zijn ook de moeite waard. Je picknickt onderweg (inbegrepen).

 2. Een fietstocht en culturele ontmoetingen in Mto wa Mbu

  Het gebied van Mto wa Mbu ligt ten noorden van het Manyara-meer. In deze omgeving maak je een fietstocht in gezelschap van een gids: een bijzondere ervaring! Je fietst door de dorpen, langs rijstvelden en bananenplantages en langs het meer met zijn roze flamingo's. Je rijdt tussen zebra's en ander (ongevaarlijk) wild dat het water opzoekt. Na de fietstocht kan je de culturele diversiteit van Mto wa Mbu ontdekken. Omdat hier een omvangrijk irrigatieproject is gerealiseerd zijn stammen van uiteenlopende oorsprong zich hier komen vestigen. De Chagga kwamen van het Kilimanjarogebied en zijn bekend om hun bananenteelt en -bier (dat je kan proeven). Boeren uit Kigoma produceren palmolie. De Sandawe jagen nog met pijl en boog. De Rangi van Kondoa weven matten en manden van papyrus. De Mbugwe van het Manyara-gebied tonen hoe ze granen tot meel vermalen. Je ziet de oorspronkelijke bewoners van Mto Mwa Mbu hutten bouwen, potten bakken, speren, messen en pijlen maken... Zeg aan je gids wat je het meest interesseert. Je krijgt een lekkere lokale lunch (inbegrepen).

In de vroege namiddag keer je terug naar Esilalei waar je je lokale Maasai gids ontmoet, die je zal laten kennis maken met zijn dorp. Je zal tijdens een wandeling meer leren over de medicijnen die de Maasai in de natuur vinden. Je bezoekt dan een boma (modderhut) en krijgt een introductie tot de tradities, rituelen en gebruiken van de Maasai. Daarna fris je je op en geniet van een cultureel spektakel bij het kampvuur met zang en dans.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Je kan hier ook twee dagen inlassen aan het Eyasimeer, een prachtige omgeving waar je kennis maakt met de Datoga en de Hadzabe-Bosjesmannen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 6: Naar de Ngorongorokrater

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de Ngorongorokrater en daal je af tot op de kraterbodem voor een safari. De Ngorongorokrater is een overblijfsel van een gigantische vulkaan die tot 5 km hoog kan zijn geweest. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen hier voor: buffels, zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Het wordt ook wel 'Tuin van Eden' of 'Paradijs op Aarde' genoemd. Een opvallende afwezige is de giraffe: door zijn lange nek en lange poten kon deze de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Dagelijks dalen de Maasai met hun kuddes koeien af in de krater om deze te laten drinken. De 40.000 Maasai zijn als enigen bevoegd om zich zonder voertuig in de krater te bevinden. Je luncht tijdens je safari aan het kratermeer. In de late namiddag verlaat je de krater en ga je naar je hotel. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand.

Je kan hier een excursie inlassen naar de Empakaai-krater. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 7: Naar de Serengeti

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) rij je door de ‘Ngorongoro Conservation Area' naar de Serengeti. Onderweg start je safari al. Je exploreert onder andere de zogenaamde ‘Rock Kopjes', granietrotsen verspreid over de vlakte, die door jachtluipaarden en leeuwen worden gebruikt als observatieposten. Het Serengeti Nationaal Park is waarschijnlijk het beroemdste wildpark ter wereld. In de taal van de Maasai betekent Serengeti 'eindeloze vlaktes'. Het is inderdaad een uitgestrekt gebied van savannes en kleine bosjes, dat doorloopt in Kenia. Het is de woonplaats van miljoenen wilde dieren, waaronder de zogenoemde 'Big Five': olifanten, neushoorns, leeuwen (ca. 1500), luipaarden en buffels. Meer dan 500 verschillende vogelsoorten spreiden hier hun vleugels. Het park is beroemd door de migratie die hier elk jaar plaatsvindt, waarbij ongeveer anderhalf miljoen planteneters (vooral gnoes en zebra's) zich omwille van de droogte verplaatsen vanuit de richting van Kenia naar de zuidoostelijke vlaktes van de Serengeti, op zoek naar plekken met vers gras en water. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in de centrale Serengeti in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge, een semi-luxueus tentenkamp of een stijlvol tentenkamp.

Dag 8: Naar Noord-Serengeti

Na het ontbijt (inbegrepen) rijd je naar de Noordelijke Serengeti. Daar aangekomen verken je de rivieroevers en probeer je zo mogelijk getuige te zijn van de migratie van de gnoes. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen.

Avondmaal (inbegrepen) in Noord-Serengeti in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook kiezen voor een niet-permanent luxueus tentenkamp.

Dag 9: Volle dag safari in de Serengeti

Mits supplement kan je vandaag een ballonvaart doen boven de Serengeti.
Na het ontbijt (inbegrepen) verken je de rivieroevers en probeer je zo mogelijk getuige te zijn van de migratie van de gnoes. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen of indien je wenst kan je ook terugkeren naar je verblijf om er eerst te lunchen en nadien verder op exploratie te gaan.

Avondmaal (inbegrepen) in Noord-Serengeti in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook kiezen voor een niet-permanent luxueus tentenkamp.

Dag 10: Naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je nog een ochtendlijke safari. Lunch onderweg inbegrepen. Daarna rij je naar de dichtstbijzijnde airstrip vanwaar je naar de luchthaven doorvliegt en aansluitend je vlucht naar huis neemt.

Periode 1 juli - 31 oktober 2021

[Prijzen geldig tot 31/10/2021]

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 4.795 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 3.995 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 3.795 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4X4 terreinwagen met privéchauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Maaltijden aangegeven in het programma alsook 1.5 liter water p.p. per dag.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Binnenlandse vlucht van Serengeti naar Arusha.
 • Entreegelden voor wildparken.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost.

Opgelet! Entreegelden voor wildparken kunnen onverwacht stijgen. Dit zal in rekening worden gebracht.

Extra: bij de Datoga en de Hadzabe Bosjesmannen

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 625 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 450 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 415 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen in april en mei: vraag ernaar!

Extra: naar de Empakaai-krater

Prijzen per persoon

 •  Vanaf € 460 p.p. met 2 personen
 •  Vanaf € 400 p.p. met 4 personen
 •  Vanaf € 390 p.p. met 6 personen
 •  Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Supplement voor verlenging in Zanzibar

Prijzen per persoon inclusief vlucht van Arusha naar Zanzibar en transfers

 • Vanaf € 695 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 670 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 650 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet: Er zijn kortingen in april en mei in bepaalde hotels in Zanzibar. Vraag ernaar.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht.
 • Inenting gele koorts aan te randen, zoniet moet je de inenting ter plekke krijgen tegen betaling.. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen en Pasen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

EXTRA: bij de Datoga en de Hadzabe Bosjesmannen (2 extra dagen/2 extra nachten)

Dag 6: Kennismaking met de Datoga

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het Eyasi Meer (ong. 2u30 rijden) om kennis te maken met het lokale Datogavolk en de Hadzabe, verwant met de Bosjesmannen, de laatste van de jagers-verzamelaars. Je komt voor de middag aan bij het meer. Je bezoekt eerst de Datoga. Deze hebben een cultuur en gewoontes die nauw aansluiten bij die van de Maasai. Ze zijn sedentair en leven vooral van de veehouderij, alhoewel ze ook wat aan landbouw doen. Misschien zie je één van de vrouwen met de typische littekens in het gezicht, alhoewel dit gebruik gelukkig stilaan verdwijnt. Je gaat op bezoek bij de lokale smid. Daarna rij je verder naar je luxe tentenkamp waar je luncht (inbegrepen) en de rest van de namiddag kan relaxen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een lodge aan het Eyasimeer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasimeer.

Dag 7: Een dag vol authenticiteit bij de Hadzabe

Je staat op bij zonsopgang om de Hadzabe hun dag te zien beginnen. Probeer zelf eens vuur te maken met alleen maar een stok! Vertrek met enkele mannen en jongens op een jachttrip. Je zal merken dat de Hadzabe bedreven boogschutters zijn: alles wat beweegt, krijgen ze te pakken. Met wat geluk kan je genieten van een lokaal brousse-ontbijt, vel en veren inclusief. Je keert terug naar het kamp voor een echt ontbijt (inbegrepen) en om je te verfrissen.
Na het middagmaal (inbegrepen) rij je naar je verblijf, waar je de rest van de namiddag kan relaxen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een lodge aan het Eyasimeer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasimeer.

Je gaat dan op dag 8 naar de Ngorongoro.


EXTRA: 1 extra dag/1 extra nacht naar de Empakaai-krater

Na het ontbijt (inbegrepen) krijg je het gezelschap van een ranger van het Ngorongorogebied. Je rijdt naar de Embulbul Depressie, met mooie uitzichten op de berg Loolmalasin. Met zijn 3648 meter is dit de derde hoogste berg van Tanzania. Je rijdt door open grasland bezaaid met Maasaidorpen. Je zal veel vee zien en een aantal wilde dieren zoals zebra's. Na ongeveer anderhalf uur kom je aan bij de oostelijke rand van de Empakaaikrater. Met een diameter van 6 km is die kleiner dan de Ngorongoro, maar wel heel mooi. Dit gebied is niet zo toeristisch, waardoor de enige manier om de krater in te gaan te voet is. De kraterranden zijn steil en dichtbegroeid. Je daalt 300m diep af, gedeeltelijk door regenwoud. Bij het naderen van de kraterbodem zie je twee gigantische vijgenbomen. De kraterbodem is grotendeels ingenomen door een sodameer, dat 85 meter diep is. Na hiervan genoten te hebben klim je terug uit de krater en rij je verder naar je verblijf. Lunch is inbegrepen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand.

Dag 7 wordt dan dag 8.


Verlenging in Zanzibar

Dag 10: Naar Zanzibar 

Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Zanzibar en daarna naar je hotel in Stone Town. Overnachting in Stone Town in een charmant hotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een mooi gerestaureerd hotel of in een stijlvol boutiquehotel. 's Avonds krijg je een heerlijk diner (inbegrepen) op een dakterras in Stone Town.

Opmerking: optioneel kan je nog een dag in Stone Town bijboeken. Contacteer ons voor meer info.

Dag 11: Vrije voormiddag en door naar het strand

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je nog wat rondlopen in Stone Town, kan je nog lunchen (niet inbegrepen). Daarna brengt de chauffeur je naar de uitgekozen strandaccommodatie. Overnachting in een hotel in Michamvi.
Mits supplement kan je ook overnachten in:
Michamvi: een boutiquehotel in Michamvi
Michamvi een luxehotel in Michamvi
Matemwe: een boutiquehotel in Matemwe
Pongwe : een hotel in Pongwe
Fumba: een luxehotel in Fumba
Pwani Michangani: een boutiquehotel in Pwani Michangani
Kizimkazi: een luxehotel in Kizimkazi
Noordwest-Zanzibar: een luxehotel in noordwest-Zanzibar

Dag 12-13: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) in een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 14: Naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Opmerking: optioneel kan je je verblijf aan het strand uiteraard verlengen/inkorten. Contacteer ons voor meer info.