Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania

RONDREIS TANZANIA

Het beste van Noord-Tanzania: een unieke en gevarieerde reis
8 dagen/7 nachten

Jalan wil je een ander gezicht tonen van Tanzania, zonder de hoogtepunten over te slaan. Je bezoekt de mooiste wildparken, slaapt in zorgvuldig uitgekozen accommodaties, vaak gelegen op bijzondere plaatsen. Je krijgt de kans om de Maasai en andere volkeren zoals de Hadzabe bosjesmannen op een unieke wijze te leren kennen. Optioneel in multicultureel Stone Town op Zanzibar hebben we een heel mooie excursie voor je in petto. Uitblazen doe je op de witste stranden en in kleinschalige accommodaties.

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht in de buurt van Arusha. Avondmaal (niet inclusief).
Overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha of (mits supplement) in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Dag 2: Naar Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha richting het Tarangire Nationaal Park (een kleine 2 uur rijden tot aan de ingang), waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook gnoes, giraffen, impala's en wrattenzwijnen. Met veel geluk zie je een cheetah (jachtluipaard). Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met baobabbomen. Je picknickt (inclusief) met uitzicht op een deel van de Tarangire rivier. Rond zonsondergang verlaat je het park en ga je terug naar je verblijf. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een tentenlodge in Tarangire. Mits supplement kan je ook overnachten in een tentenkamp in Tarangire of (mits supplement) in een lodge.

Dag 3: Van Tarangire naar Manyara en door naar Esilalei

's Ochtends, na het ontbijt (inbegrepen), ga je verder op safari bij het Manyarameer. Lunch is inbegrepen. Vervolgens vertrek je naar Esilalei, een Masaï dorp in de riftvallei in de buurt van het Manyarameer. Je geniet er van de traditionele dans en liederen gebracht door de Masaï! Het avondeten (inbegrepen) wordt geserveerd bij het kampvuur. Overnachting in je permanent tentenkamp in Esilalei.

EXTRA: Als je graag wat langer blijft, dan bieden wij je een zeer authentieke ervaring aan in het gebied van de Datoga en de Hadzabe-bosjesmannen (2 extra dagen). Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 4: Van Esilalei naar het Nationaal Park van de Serengeti

Vroeg in de ochtend bezoek je een modderwoning (Boma) en leer je meer over de gebruiken en rituelen van het dorp. Daarna vertrek je voor een lange rit (ongeveer 190 km, 5 à 6 uur rijden) naar de centrale Serengeti. Je rijdt langs het Ngorongoro gebied en door de grote open savannevlaktes. Er wordt gepicknickt onderweg (inbegrepen). Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in de centrale Serengeti een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge, een semi-luxueus tentenkamp of een stijlvol tentenkamp.

Dag 5: Nationaal Park Serengeti

Mits supplement kan je vandaag een ballonvaart doen boven de Serengeti.
Ontbijt (inbegrepen). Vandaag ga je een hele dag op safaririt in het Nationaal Park van de Serengeti. Plan je dag samen met je gids/chauffeur die je zal adviseren welke de beste plaatsen zijn om te bezoeken. Er wordt gepicknickt onderweg (inbegrepen). Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in de centrale Serengeti een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge, een semi-luxueus tentenkamp of een stijlvol tentenkamp.

Dag 6: Naar het Ngorongorogebied

De dag start (na het inbegrepen ontbijt) met een safari. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen. Vervolgens start een lange reis (met safari onderweg) naar  het Ngorongorogebied.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu.  Mits supplement kan je ook kiezen voor een koloniale luxelodge  in Karatu of een stijlvol luxehotel in Karatu.

Dag 7: In de Ngorongokrater

Na het ontbijt (inbegrepen) daal je per 4x4 af tot op de kraterbodem voor een geweldige safari. De Ngorongorokrater is een overblijfsel van een gigantische vulkaan die tot 5 km hoog kan zijn geweest. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen hier voor: buffels, zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Het wordt ook wel 'Tuin van Eden' of 'Paradijs op Aarde' genoemd. Een opvallende afwezige is de giraffe: door zijn lange nek en lange poten kon deze de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Dagelijks dalen de Maasai met hun kuddes koeien af in de krater om deze te laten drinken. De 40.000 Maasai zijn als enigen bevoegd om zich zonder voertuig in de krater te bevinden. Je luncht (inbegrepen) tijdens je safari aan het kratermeer. In de late namiddag verlaat je de krater en ga je naar je hotel.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu.  Mits supplement kan je ook kiezen voor een koloniale luxelodge  in Karatu of een stijlvol luxehotel in Karatu.

Dag 8: Terug naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Je kan ook kiezen voor een verlenging op ZANZIBAR. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

[Prijzen geldig tot 31/12/2021]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]:

 • Vanaf € 3.195 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.595 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 2.395 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen in april en mei: vraag ernaar!

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4x4 terreinwagen met privéchauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma alsook 1.5 liter water p.p. per dag.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Entreegelden voor de wildparken

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Vlucht van Zanzibar naar Dar es Salaam (indien van toepassing, vanaf € 75 p.p.).
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost.

Opgelet! de entreegelden voor wildparken kunnen onverwacht stijgen. Deze toeslag zal in rekening worden gebracht.

Tip: er zijn kortingen in april en mei in Tanzania. Vraag ernaar.

Opgelet! er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Extra: bij de Datoga en Hadzabe Bosjesmannen:

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 625 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 450 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 415 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen in april en mei: vraag ernaar!

Supplement voor verlenging in Zanzibar

Prijzen per persoon incl vlucht van Arusha naar Zanzibar en transfers

 • Vanaf € 695 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 670 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 650 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Tip: Er zijn kortingen in april en mei in bepaalde hotels in Zanzibar. Vraag ernaar.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht.
 • Inenting gele koorts aan te raden, zoniet moet je de inenting ter plekke krijgen tegen betaling.. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen en Pasen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. April en mei worden echter door ons afgeraden. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Verlenging in Zanzibar

Dag 8: Naar Zanzibar - Stone Town

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Zanzibar. Transfer naar je hotel in Stone Town. 's Avonds krijg je een heerlijk diner (inbegrepen) op een dakterras in Stone Town. Overnachting in Stone Town in een charmant hotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een mooi gerestaureerd hotel of een stijlvol boutiquehotel.

Opmerking: optioneel kan je nog een dag in Stone Town bijboeken. Contacteer ons voor meer info.

Dag 9: Vrije voormiddag en door naar het strand

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je nog wat rondlopen in Stone Town. kan je nog lunchen (niet inbegrepen) Daarna brengt de chauffeur je naar de uitgekozen strandaccommodatie. Overnachting in een hotel in Michamvi.

Mits supplement kan je ook overnachten in:
Michamvi: een boutiquehotel in Michamvi
Michamvi een luxehotel in Michamvi
Matemwe: een boutiquehotel in Matemwe
Pongwe : een hotel in Pongwe
Fumba: een luxehotel in Fumba
Pwani Michangani: een boutiquehotel in Pwani Michangani
Kizimkazi: een luxehotel in Kizimkazi
Noordwest-Zanzibar: een luxehotel in noordwest-Zanzibar

Dag 10-11: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) in een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 12: Naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Dar es Salaam of voor je vlucht naar huis.

Opmerking: Je kan je verblijf aan het strand uiteraard verlengen/inkorten, per nacht. Contacteer ons voor meer info.


EXTRA: 2 extra dagen/2 extra nachten bij de Datoga en de Hadzabe bosjesmannen

Dag 4: Ngorongorokrater en reis naar het Eyasimeer

Na het ontbijt (inbegrepen). rij je naar het Eyasi Meer (ongeveer 2 uur rijden) om kennis te maken met de Datoga en de Hadzabe bosjesmannen, de laatste van de jagers-verzamelaars. Je komt voor de middag aan bij het Eyasi Meer. Je bezoekt eerst de Datoga. Deze hebben een cultuur en gewoontes die nauw aansluiten bij die van de Maasai. Ze zijn sedentair en leven vooral van de veehouderij, alhoewel ze ook wat aan landbouw doen. Misschien zie je één van de vrouwen met de typische littekens in het gezicht, alhoewel dit gebruik gelukkig stilaan verdwijnt. Je gaat op bezoek bij de lokale smid. Daarna rij je verder naar je luxe tentenkamp waar je luncht (inbegrepen) en de rest van de namiddag kan relaxen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een Lodge aan het Eyasi meer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasi meer.

Dag 5: Een dag vol authenticiteit

Je staat op bij zonsopgang om de Hadzabe bosjesmannen hun dag te zien beginnen. Probeer zelf eens vuur te maken met alleen maar een stok! Vertrek met enkele mannen en jongens op een jachttrip. Je zal merken dat de Hadzabe bedreven boogschutters zijn: alles wat beweegt, krijgen ze te pakken. Met wat geluk kan je genieten van een lokaal brousse-ontbijt, vel en veren inclusief. Terugkeer naar het kamp voor een echt ontbijt (inbegrepen) en wat verfrissing. Na het middagmaal (inbegrepen) rij je naar Karatu, waar je de rest van de namiddag kan relaxen. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een Lodge aan het Eyasi meer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasi meer.