Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Thailand & Myanmar

RONDREIS THAILAND & MYANMAR

Thailand en Myanmar: metropolen, tempels en boeiende culturen
18 dagen/15 nachten

Deze reis start in het bruisende Bangkok. Je zal merken dat de stad niet alleen een moderne megalopolis is, maar ook een 'ziel' heeft, getuige de soms eeuwenoude tradities en rituelen. We nodigen je uit om die andere kant ook te ontdekken, net als het dagelijkse stadsleven. Je neemt hierna een vlucht naar Chiang Mai, de 'Roos Van het Noorden', een stad die traditioneler is dan Bangkok maar daarom niet minder bruisend. Je bezoekt er levendige markten en prachtige tempels. Je maakt kennis met de Lanna-cultuur en -gastronomie. Chiang Mai is ook de uitvalsbasis voor de ontdekking van het hoge noorden, met zijn prachtige berglandschappen en grote diversiteit aan culturen. Je belandt in de 'Gouden Driehoek', ooit bekend om de opiumteelt, nu een mooie regio met veel verrassingen.

Dan steek je de grens over met Myanmar. Je neemt een vlucht naar de unieke waterwereld van het Inlemeer in de Shan-staat. Rond het meer kijk je je ogen uit: de dorpen en pagodes op palen, de drijvende tuinen, de verschillende etnische groepen met hun kleurrijke markten. Daarna ontdek je het verbluffende tempelrijk van Bagan. Je maakt er een fascinerende ontdekkingstocht door het onvoorstelbare woud van oude tempels dat deze regio aan de Irrawaddy rivier domineert. Tenslotte kom je aan in Yangon, de groeiende en boeiende metropool van Myanmar. Je bezoekt er een fascinerend klooster en de gouden Shwedagon Pagode, waar je een unieke 'blessing' krijgt en naar een waarzegster gaat. Je doet er ook een boeiende tour in het oude koloniale centrum. Je kan eindigen aan één van de mooie stranden van Thailand of Myanmar.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst in de luchthaven van Bangkok word je verwelkomd door je chauffeur en je gids die je naar je hotel zullen brengen.
Onderweg kan je (mits supplement-op aanvraag) een bezoek brengen aan het ‘Jim Thompson House’. Dit huis is eigenlijk een complex van zes traditionele huizen in Thaise stijl. Het zijn structuren uit teakhout die naar hier zijn gebracht vanuit verschillende hoeken van Thailand. In 1959 was het complex af. De Amerikaan Jim Thompson blies de zijdehandel in Thailand nieuw leven in, in deze prachtige woning die ondertussen een museum is geworden, vind je onder andere ook zijn prachtige kunst- en textielcollectie terug. Thompson verdween in Maleisië tijdens een trektocht in 1967. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden.
Aangekomen in je hotel kan je je wat opfrissen, wat zwemmen, uitrusten en eventueel lunchen (op eigen kosten).

Rond de middag neem je een ‘longtail’-boot en vaar je de khlongs in. Dit is een netwerk van kanalen aan de overkant van de Chao Prayarivier (bekeken vanuit het centrum van Bangkok), in de wijk Thonburi die nog niet is verstedelijkt en waar de verplaatsingen nog steeds over het water gebeuren. Je stopt bij een lokale artiestengemeenschap, ‘Khlong Bang Luang’. Je vindt hier in de buurt mooi bewaarde oude houten huizen, historische maar niet-toeristische tempels, kunststudio’s, antiekgalerijen, goeie noedelbars, cafés, winkeltjes, kappers,… De belangrijkste verwezenlijking van de ‘Khlong Bang Luang’-gemeenschap is Baan Silapin (het kunsthuis), in een traditionele houten building van twee verdiepingen bij het kanaal en een chedi (schrijn) van meer dan 300 jaar. Je hebt hier tijdelijke tentoonstellingen, vooral van schilderijen, maar ook prints, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken. Niet te missen is de traditionele schaduwpoppenshow (normaal om 14u, tenzij op woensdag).

De rest van de namiddag is vrij.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Dag 3: Traditioneel Bangkok

Bezoekers zien Bangkok vooral als een enorme moderne metropool, met expresswegen, gigantische shoppingcentra, wolkenkrabbers,… Maar er is een andere, minder zichtbare, kant van deze stad, waar tradities van eeuwen geleden overleven. Je wordt opgehaald door je gids rond 7u om samen met hem/haar deze verborgen kant te ontdekken. Je komt voorbij de grote schommel bij de tempel Wat Suthat. In het gevangenispark, waar mensen massaal aan Tai Chi of lichaamsbeweging doen (mooi om te zien), kan je om 8u het volkslied meezingen samen met de stedelingen die plots allemaal stokstijf staan. Daarna kom je terecht in smalle straatjes, met houten huizen, geesteshuisjes en markten. Bij de stadspilaar zal je meer leren over eeuwenoud bijgeloof.

Je luncht (zeer lokaal en lekker) in een restaurantje aan de rivier (inbegrepen) vooraleer je het Grote Paleis bezoekt.
Het Grote Paleis, waarin de Tempel (Wat Phra Keow) van de Smaragden Boeddha is geïntegreerd, is een 'must' voor iedere bezoeker van Bangkok. Het gebouw, een mix van Thaise en Westerse architectuur, was eens de officiële woonplaats van de Koningen van Siam. Daarna bezoek je de wonderlijke amulettenmarkt. Dan keer je terug naar je hotel waar je verder nog wat kan relaxen.

Optioneel (mits supplement-op aanvraag) kan je vanavond een fietstocht doen door Bangkok ‘by night’.
Via Rachadamnoen Avenue rij je naar de Thammasat Universiteit. Je steekt de Chao Phraya-rivier over per ferry naar Thonburi. Langs straten en door steegjes rij je naar Wat Arun, de prachtig verlichte tempel op de Thonburi-oever. Vervolgens fiets je naar een andere tempel, Wat Rakang. Je fietst langs het water en rijdt voorbij de oude Portugese Santa-Cruzkerk naar de bloemenmarkt van Pak Khlong Talat, die net op dit uur bijzonder actief en kleurrijk is. Je zet je fiets even aan de kant en geniet van het schouwspel. Je fietst verder naar een quasi verlaten Wat Po. Tenslotte fiets je terug naar het startpunt via Sanam Luang (het grote plein aan het Paleis) en de avondmarkten.

Overnachting in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook in één van de volgende hotels overnachten: een kleinschalig hotel aan de rivier, een modern hotel aan de rivier, een trendy hotel, een design wolkenkrabber, een luxe wolkenkrabber of een legendarisch luxehotel aan de rivier.

Extra optie: je kan hier een excursie inlassen (2dagen/2nachten extra) naar Kanchanaburi en de River Kwai. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 4: Naar Chiang Mai

In de loop van de dag word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Chiang Mai. Bij aankomst in Chiang Mai wachten je gids en chauffeur je op en brengen ze je naar je hotel. Rest van de dag vrij.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol boutiquehotel, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 5: Chiang Mai - markten en tempels

Vroeg in de ochtend (rond 6u30) vertrek je naar de markt aan de Chiang Mai Poort, een traditionele versmarkt waar je groenten, fruit, fruitshakes, kruiden, gekookte kip, vis, snoepjes, koffie en andere producten vindt. Onze gids laat je enkele typisch Thaise snacks proeven. Op dit moment doen de monniken ook hun aalmoezentocht! Je keert dan terug naar je hotel om te ontbijten. Na het ontbijt neem je een 'songtaew' (openbaar vervoer) naar de gigantische Warorot Markt in de buurt van de rivier. Je vindt hier alles: kleurrijke bloemen, zijde, hoeden, kralen, traditionele kleren voor de bergvolkeren en alles wat je je kan inbeelden dat eetbaar of niet eetbaar is. Kort samengevat: alle geuren en kleuren! Van de markt gaat het naar de Thapae Poort, één van de oorspronkelijke stadspoorten, waar je verder rijdt per 'Samlor', een soort riksha. Tijdens deze rit kan je stoppen aan de mooie tempels Chiang Man, Chedi Luang en Phra Sing, en deze bezoeken. Een lokale lunch is inbegrepen. Bij de laatste tempel, Wat Suandok, kan je een babbeltje slaan met een Engelssprekende monnik. Dan keer je terug naar je hotel om wat te rusten, te zwemmen, of de stad te verkennen op eigen houtje.

Om 17u word je opgehaald aan je hotel en rij je naar de tempel Wat Prathat Doi Suthep. Het is tijd voor je dagelijkse fitnessmoment, want je beklimt de 300 trappen naar de tempel (tenzij je de kabelbaan verkiest). In de tempel nemen we deel aan een ‘blessing’-ceremonie. Je hebt ook nog de tijd om te genieten van het mooie uitzicht.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol boutiquehotel, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel

Dag 6: Chiang Mai à la carte

Vandaag heb je de keuze uit de volgende activiteiten (telkens lunch inbegrepen):

 1. Fietstocht buiten de stad (halve dag)

  Je volgt de Ping Rivier stroomafwaarts naar het zuiden: geniet van een zacht briesje en de mooie uitzichten. Je stopt bij het McKean Rehabilitatiecentrum, een voormalige leprakolonie, gesticht door Dr. James McKean in 1908. Het centrum is omringd door gigantische bomen. Je rijdt verder zuidwaarts, nog dieper in het ‘echte platteland'. Je komt langs verschillende fruitgaarden en leert het plattelandsleven kennen terwijl je langs de dorpjes fietst. Je luncht in een lokaal huis. Je bezoekt ook de ruïnes van Wiang Kum Kam, de vroegere hoofdstad van het Lanna-Koninkrijk, voor we terugrijden naar Chiang Mai.
  Je kan er ook voor opteren een volle dag te fietsen. Contacteer ons voor meer informatie.

 2. Een dag bij een Lanna-familie inclusief kookles (mits supplement)

  Je wordt ontvangen in het traditionele huis van een lokale Lanna-familie. Zoals vroegere generaties hebben zij hun huis met teakhout gebouwd. Je komt meer te weten over hun cultuur, gewoonten en de architectuur van een Lannahuis. Je gastheer zal met trots zijn oude foto’s bovenhalen, en zal vertellen over hun familietradities. Je gaat vandaag ook meekoken met de familie. De nadruk ligt op authentieke Noord-Thaise smaken en recepten, die erg verschillen van de recepten die je aanleert in commerciële kooklessen. Voor het koken ga je ingrediënten selecteren in de immense tuin. Je zal heel veel bijleren over planten en kruiden. Dit is een goede manier om een Thaise familie te leren kennen, vooral omdat je op het einde samen met hen van de zelfgemaakte gerechten geniet.
  Opmerking voor de chefs-in-spe: je kan - zonder meerkost - in plaats van het koken bij de Lanna-familie ook opteren voor een kookcursus gegeven door een Thaise chef. Je leert dan meer speciale Noord-Thaise gerechten maken.

 3. Een dag in het gezelschap van olifanten, zonder de dieren te berijden (mits supplement)

  De expert-gidsen vertellen je persoonlijke verhalen over hoe zij olifanten hebben gered van de dood. Je leert bij over de problemen waar olifanten mee kampen in Zuidoost-Azië en hoe het park bijdraagt aan oplossingen voor de met uitsterven bedreigde soort. Je kan de olifanten voederen vanaf een platform. Na de lunch ga je de olifanten wassen. Je gaat naar de rivier in het gezelschap van een gids. Deze leert je hoe het baden in zijn werk gaat, en dan begin je er zelf aan. Daarna keer je terug naar Chiang Mai.
  Opmerking: wie vandaag niet kiest voor optie 3 kan ook morgen nog gedurende 2u op een diervriendelijke manier met een olifant omgaan.

Overnachting in een eenvoudig familiehotel in Chiang Mai of mits supplement in een boutiquehotel in de stad, een stijlvol boutiquehotel, een stijlvol hotel aan de rivier, een prachtig designhotel, een luxueus hotel in het groen, een luxueus hotel aan de rivier of een stijlvol top-luxe hotel.

Dag 7: Chiang Mai – Mae Chan

Vandaag rij je in de richting van de bergen ten noorden van Chiang Mai. De volgende dagen verken je een gebied waar verschillende bergvolkeren thuis zijn, zoals de Hmong, de Lisu, de Karen en de Akha.

Optioneel – mits supplement – kan je vandaag gedurende 2u op een diervriendelijke manier met een olifant omgaan. Na de kennismaking geef je hem een bad. Daarna maak je er een wandelingetje mee. In dit geval vertrek je om 7u in Chiang Mai.

Daarna rij je door naar Thaton. Je luncht in een mooie omgeving (inbegrepen). Vervolgens maak je een mooie rit bergopwaarts naar de top van de berg Doi Mae Salong. In deze streek hebben veel bergvolkeren hun stek, zoals de Yao en de Akha.

Het stadje Mae Salong, ook bekend als Santikhiri, ligt boven op de berg. Hier kregen in 1949, na de Chinese burgeroorlog, soldaten van de anticommunistische Kuomintang asiel, in ruil voor steun aan het Thaise leger. Ze stichtten hier een Chinees dorp en leefden een tijd van de opiumproductie. Nu is die vervangen door een meer verantwoorde landbouw en theeproductie. Het dorp heeft een duidelijk Chinees cachet. In de omgeving geniet je van prachtige landschappen met theeplantages die je onderweg bezoekt.

Na het bezoek aan Santikhiri rij je naar een mooi verblijf temidden van de rijstvelden in Mae Chan. Overnachting in een prachtig hotel in de rijstvelden in Mae Chan.

Dag 8: Mae Chan – Chiang Sean

In de ochtend kan je kiezen tussen twee opties:

 1. Langer in het mooie hotel in Mae Chan blijven (relaxen, zwemmen, genieten van het uitzicht en de kamer...).
 2. Een bezoek aan de botanische tuinen van Mae Fah Luang op de Doi Tung berg (entreegelden zelf te betalen), waarbij je ook een mooi project bezoekt van de Koninklijke Familie rond duurzame ontwikkeling voor de bergvolkeren.

Dan rij je verder naar de 'Gouden Driehoek', waar de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samen komen. Je luncht vlakbij de rivier (inbegrepen). Je bezoekt het heel interessante museum ‘Hall of Opium’ (op maandag gesloten). Alleen al de inkomhal zal je verbazen! Dan rij je door naar je hotel aan de Mekongrivier.
Overnachting in een hotel aan de Mekongrivier.

Dag 9: Van Chiang Sean naar Myanmar - Inlemeer

Na het ontbijt rij je naar de grensstad Mae Sa, waar je afscheid neemt van je gids en Thailand zal verlaten. Na de formaliteiten steek je de grens over naar Tachileik in Myanmar, van waar je naar de luchthaven wordt gebracht voor je vlucht naar Heho bij het Inlemeer. Bij aankomst in de luchthaven van Heho word je naar je hotel bij het Inlemeer gebracht. Rest van de dag vrij.

Overnachting in een charmant boutiquehotel in Nyaung Shwe of (mits supplement) in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 10: een dag op het Inlemeer

Na het ontbijt start je verkenning van het Inlemeer. Het Inlemeer is een groot natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha leven al vele eeuwen in het water, in dorpen op palen. Met een privémotorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer met onder andere de drijvende plantages. Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Je drinkt onderweg een theetje bij de lokale bevolking. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Je bezoekt (indien geopend en in de buurt) één van die kleurrijke markten, waar vooral Shan en Pa O mensen van de omgeving naartoe komen. Je bezoekt ook de ruïnes van de pagodes van Indeïn (indien gewenst want het is er altijd druk). Omdat die deels zijn overgroeid met vegetatie, lijken ze op een 'pagodewoud'. Je legt (indien gewenst) ook aan bij een fabriek waar ze de typisch Birmese cheroot sigaren maken. Andere bezienswaardigheden: een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water en (indien gewenst) een weverij en een zilveratelier. Een lokale lunch is inbegrepen. Je kan vandaag ook een stukje wandelen aan het meer. Bespreek dit met je gids.

Optioneel - mits supplement - kan je de verkenning van het meer combineren met een kookcursus in een huis op het meer. ’s Morgens vaar je naar één van de paalwoningen op het Inlemeer. Een Intha-vrouw verwelkomt je in de paalwoning en zal vandaag haar traditionele Shan-recepten met je delen. Ze leert je eenvoudige, smakelijke lokale gerechten bereiden. Vooraf ga je, in het gezelschap van je gids, op één van de lokale markten ingrediënten kopen (indien geopend en in de buurt). Onder de deskundige leiding van de vrouw des huizes ga je dan zelf de gerechten bereiden, met oog voor de juiste dosering van ingrediënten en kruiden. Op het menu staan: Shan-pompoensoep, rijsttaart, noedels, in bananenbladeren gestoomde vis, groentencurry, tomatensalade met pindanoten… Natuurlijk eindigt de cursus met de door jou zelf bereide smakelijke lunch (inbegrepen). Je krijgt ook nog wat documentatie en andere hulpmiddelen mee om je nieuwe kunsten thuis te kunnen demonstreren.

Optioneel (mits supplement) kan je vandaag ook Kajakken langs Intha-dorpen op het meer.

Je wordt opgehaald aan je hotel en per motorboot naar Phaw Khone gebracht: het startpunt van de kajaktocht en tevens een weeffabriek. Daar begint een leuk avontuur waarbij je met een lichte kajak op het meer tussen dorpjes peddelt. Per kajak kunnen maximum 2 mensen mee. Onderweg geniet je van de mooie natuur, de landschappen, de drijvende tuinen…Je stapt af en toe uit om een lokaal Intha-dorp te bezoeken. Je stopt onder andere in een dorp, waar je meer leert over de lokale levensstijl en landbouwproducten. Daarna hou je halt bij een Intha-huis waar een lunch voor je klaar staat (inbegrepen). De rest van de dag is een motorboot met chauffeur beschikbaar voor nog andere bezoeken langs het meer.

Overnachting in een charmant boutiquehotel in Nyaung Shwe of (mits supplement) in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 11: Inlemeer - kennismaking met het Pa O-volk

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je een daguitstap naar het Pa O-volk. Dit is één van de bergvolkeren in de Shan staat. Je kan de Pa O herkennen aan hun donkerblauwe kleding met oranje tulband. Na een ritje met paard en kar (of een boottochtje als je logeert op het meer) maak je een trektocht (ongeveer 3u bergop) naar een Pa O dorp in de heuvels. Je wordt er gastvrij onthaald, praat er met de monniken, bezoekt een lokale school en probeert even de lokale klederdracht uit (grappig fotomoment). Je krijgt een typische en heel smakelijke Pa O lunch (inbegrepen). Daarna daal je af langs de heuvels en langs plantages (van gember, look of kurkuma), waarbij je mooie uitzichten hebt over het meer (2 à 3 u wandelen). Je keert per boot terug naar je hotel, waar je tegen de avond aankomt.

Overnachting in een charmant boutiquehotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 12: naar het tempelrijk van Bagan

In de namiddag komt je gids je afhalen om je naar de luchthaven te brengen voor je vlucht naar Bagan. Bij aankomst in Nyaung U (Bagan) brengen je gids en chauffeur je naar je hotel.

Tip: je kan op één van de dagen die je in Bagan doorbrengt een bezoek brengen aan de indrukwekkende alleenstaande berg Popa waarop volgens de Myanmarezen de 'nats' (geesten) verblijven. Een Birmese Olympusberg dus. Op de berg bevindt zich ook een klooster. Ideaal in het laagseizoen, want heel druk in het hoogseizoen. Contacteer ons voor meer informatie.

Overnachting in een gezellig hotel of een kleinschalig hotel in Bagan of - mits supplement - een zeer comfortabel hotel, een strak boutiquehotel of een luxehotel met zicht op de tempels.

Dag 13: Een volle dag tussen de tempels van Bagan

Je verkent vandaag met je gids het met prachtige tempels bezaaide Bagan. Je beklimt de Buledi pagode vanwaar je een overzicht hebt over het ganse gebied. Van hieruit start een fascinerende rit langs de tempels die al honderden jaren deze regio domineren. Shwezigon, Ananda, Dhammayangyi, Sulamani, Thatbyinnyu...: ze zullen allemaal een eigen indruk nalaten. Je bezoekt onderweg ook een lokaal huis, waar ze je zullen tonen hoe het traditionele 'lakwerk' wordt gemaakt. Een lunch is inbegrepen. In de late namiddag ga je per paard en kar naar de Pyathada pagode voor de zonsondergang met een drankje. Een magisch moment dat je deelt met mensen uit de hele wereld. Onderweg stop je langs verschillende tempels die langzaamaan door het licht oranje kleuren. Je kan deze tour (mits supplement) ook per fiets doen.

Overnachting in een gezellig hotel of een kleinschalig hotel in Bagan of - mits supplement - een zeer comfortabel hotel, een strak boutiquehotel of een luxehotel met zicht op de tempels.

Optioneel, mits supplement kan je lunch vervangen worden door volgende lunch: de laatste Koning van Bagan was bekend om zijn enorme eetlust. Voor hem moest elke maaltijd minimum 300 verschillende schotels bevatten! Je krijgt een maaltijd (inbegrepen) die de vroegere Koning waarschijnlijk zou hebben geapprecieerd (alhoewel er maar 30 schotels worden opgediend).

Dag 14: Activiteit naar keuze in Bagan

Vandaag heb je de keuze tussen 2 activiteiten:

 1. Markten en een verborgen grottempel

  Een mooie trip als je wil kennis maken met het plattelandsleven in de buurt van Bagan. Je rijdt per auto naar de 12de-eeuwse en weinig bezochte grottempel van Kyauk Gu Ohnmin. In Pakkoku bezoek je een fabriek waar slippers van een hoge kwaliteit met de hand worden vervaardigd (je kan er ook kopen), alsook een fabriek waar de beroemde lokale dekens worden gemaakt. Op een markt leer hoe je de typische Thanaka, het witte poeder dat Birmezen op het gezicht smeren, wordt gemaakt. Je kan het zelf eens uitproberen. Op de markt kan je snacks kopen. Je gids zal je informeren over het aanbod. Je bezoekt ook een traditionele 'apotheek' waar ze Birmese kruiden en medicijnen verkopen. Je maakt een rit op een typische ‘trishaw’. Rond de middag volgt een aangename boottrip van 2u op de rivier, terwijl je geniet van je lunch (inbegrepen). Je bezoekt ook nog een dorp in de 'droge zone' en een atelier van lakwerk.

 2. Picknick bij verborgen tempels en zonsondergang op de rivier

  Deze optie is voor de levensgenieters. In de voormiddag ga je naar de tempels van Minnanthu. Dit is een bijzonder aangename tour, omwille van de mooie, rustige omgeving en het feit dat de tempels quasi verlaten zijn. De gids brengt je met de auto naar dit bijna vergeten stuk Bagan, waar je zal genieten van een heerlijke picknick lunch (inbegrepen) in een prachtige historische omgeving. Ervoor of erna bezoek je twee of drie oude en weinig bezochte tempels. Daarna kan je zelf beslissen of je nog meer van Bagan wil bezoeken voor 18u of even wil uitrusten of gaan zwemmen in je hotel. Voor de schemering stap je op je privéboot en hopelijk maak je een prachtige zonsondergang mee, terwijl je gids wijn en snacks serveert (inbegrepen).

Overnachting in een gezellig hotel of een kleinschalig hotel (zonder supplement). Mits supplement kan je ook overnachten in een zeer comfortabel hotel, een strak boutiquehotel of een luxehotel met zicht op de tempels.

Dag 15: van Bagan naar Yangon

Vrije dag in Bagan tot wanneer je naar de luchthaven wordt gebracht voor je vlucht naar Yangon. Je kan op eigen houtje (per fiets, met paard en kar of te voet) nog wat van het tempellandschap genieten, of wat uitrusten aan het zwembad.

Bij aankomst in Yangon ontmoet je je gids en chauffeur die je naar je hotel brengen. De rest van de dag is vrij in Yangon.
Je kan ook de wandeling 'koloniaal Yangon' van dag 17 al op deze dag doen, in functie van de vluchten. In dat geval vlieg je vroeger naar Yangon.
Overnachting in Yangon in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutique hotel in een gerestaureerde villa.

Dag 16: Alledaags en spiritueel Yangon

Na het ontbijt vertrek je met je gids en chauffeur naar het treinstation. Daar neem je met je gids de stadstrein. Je zal vanuit de trein het alledaagse leven in de buitenwijken aanschouwen. Daarna rij je een heuvel op, naar een afgelegen klooster. Meer dan 1000 monniken en leerling-monniken (van verschillende plaatsen over de hele wereld) leven hier. Hierna keer je terug naar Yangon. Je luncht (inbegrepen) in een restaurant waar eten geserveerd wordt uit alle streken van Myanmar. Daarna ga je samen met je gids naar de prachtige gouden Shwedagon pagode. Daar onderga je een traditionele ‘blessing'-ceremonie voor een lang en gelukkig leven. Drie boeddhistische monniken reciteren gedurende 20 minuten boeddhistische verzen en chanten. Je bezoekt ook een waarzegger die je wat meer inzicht geeft in de traditionele Birmaanse gebruiken.

Overnachting in Yangon in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een luxehotel in de stad, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutique hotel in een gerestaureerde villa.

Mits supplement kan je de indrukwekkende Shwedagon pagode bezoeken wanneer hij volop verlicht is en er weinig bezoekers zijn. Er wordt dan voor jou speciaal een ceremonie georganiseerd- de Mee Htun Bwe, waarbij offers worden gebracht aan de Boeddha, met het oog op wijsheid en verlichting. Je helpt mee met het aansteken van 1000 olielampjes op het platform van de Pagode. Een prachtig schouwspel ook voor de mensen ginds.

Dag 17: Koloniaal Yangon en einde van je reis in Myanmar

Je doet vandaag een tour door de oude stad. In Yangon heb je nog veel koloniale gebouwen. Je vindt er één van de meest indrukwekkende collecties van religieuze en seculiere gebouwen uit de late 19de, begin 20ste eeuw in Azië. Je wandelt in een rustig tempo rond in de straatjes en krijgt uitleg van je gids over de geschiedenis van de gebouwen. Het is alsof je een reis terug in de tijd maakt. Op het einde van de tour krijg je een drankje aangeboden in Gekko, een gezellige cocktailbar in het oude gebouw van Sofaer&Co op Merchant street. Je bezoekt nadien ook het Aung San museum (indien geopend) en het mausoleum van zijn vrouw.

Mits supplement kan je kennismaken met een afstammeling van de laatste Koning van Myanmar, Thipau. Hij beantwoordt al je vragen over de vroegere koningen: de werking van het Koningshuis, de invloed ervan, familiekwesties en oude koninkrijken. Het is een boeiende geschiedenisles, gegeven door een gentleman die nog steeds betrokken is in de Myanmarese politiek! U Sow Win heeft heel wat meegemaakt en vertelt verhalen uit eerste hand die je zullen verwonderen of choqueren. Hij weigerde bijvoorbeeld aan de zijlijn te staan toen zijn land geplaagd werd door politieke problemen.

Mits supplement kan je ook kennis maken met een belangrijk figuur in de Yangonese kunstwereld. Hij heeft zijn eigen galerij en heeft ook een goed overzicht over de kunstscene in het algemeen, waarover hij je met veel kennis van zaken zal vertellen.

Een auto en een gids zijn beschikbaar tot en met je transfer naar de luchthaven.

Dag 18: Aankomst thuis/einde van de reis

Tip! Je kan je reis verlengen met een strandvakantie in Myanmar of in Thailand. Contacteer ons voor meer info.

[Prijzen geldig tot 31 oktober 2019]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.995 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.690 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 2.495 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in een wagen met privéchauffeur en waar vermeld met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele accommodaties incl. ontbijt.
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma.
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten naar Bangkok en vlucht van Yangon naar huis (Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Fooien, persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Meerprijs indien je andere accommodaties kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).

Strandverlenging in Myanmar of Thailand

Contacteer ons voor meer informatie

2 extra dagen/nachten Kanchanaburi

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 495 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 360 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 315 p.p. met 6 personen
 • Kinderen: op aanvraag

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum voor Myanmar nodig!
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor informatie omtrent inentingen en malaria.

Opmerking!

 • Sommige accommodaties vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in het hoogseizoen. Deze zijn niet meegerekend.
 • Prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers of eventuele wijziging van brandstoftoeslagen van nationale-en internationale vluchten.
 • Prijzen van binnenlandse vluchten zijn berekend op de goedkoopste boekingsklasse. De prijs kan dus stijgen bij effectieve boeking.
 • Regenseizoen: tijdens het regenseizoen kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan mits enige flexibiliteit.
 • Bij extreme weersomstandigheden (bvb. hevige regenval) kan een excursie worden afgelast. In dit geval zal je (indien mogelijk) een alternatief worden aangeboden. We kunnen geen excursies terugbetalen in dat geval.

Extra optie: Kanchanaburi en de River Kwai

Dag 4: Naar de River Kwai (Kanchanaburi)

Na een vroeg ontbijt rij je naar een speciale markt die elke dag op de treinsporen wordt opgesteld. Als de trein aankomt, moeten de marktkramers alles snel weghalen, om het daarna weer terug te plaatsen. Dit is een uniek schouwspel! Je rijdt dan verder naar Kanchanaburi. Onderweg stap je even over op de trein naar Nam Tok, die rijdt over de zogenaamde 'Death Railway'. Deze spoorweg werd tijdens WO II door krijgsgevangenen onder dwang aangelegd en heeft vele mensenlevens geëist. Je luncht onderweg (inbegrepen). Dan neem je een 'longtail'-boot en vaar je over de Kwai Noi rivier langs mooie jungle-landschappen naar je luxueuze drijvende hotel. Daar heb je de rest van de dag vrij om te genieten van de mooie omgeving.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachtig in een luxe drijvend hotel

Dag 5: Machtige watervallen en Kanchanaburi-stad

Deze morgen rij je naar de machtige Erawan watervallen, waar je een paar uur kan doorbrengen: wandelen tot aan de top en/of zwemmen in het heldere water op één van de vele niveaus met natuurlijke zwembaden. Je luncht ter plaatse (inbegrepen). Daarna ga je door naar Kanchanaburi. Je bezoekt er de bekende 'Bridge over the river Kwai', het oorlogskerkhof en het interessante museum gewijd aan de beruchte Thailand-Birma-spoorweg.

Overnachting in een kleinschalig trendy hotelletje aan de rivier.

Je vertrekt de dag nadien naar Bangkok en neemt daar de vlucht naar Chiang Mai, die in het basisprogramma is voorzien op dag 4.