Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Cambodja

RONDREIS CAMBODJA

een gevarieerde rondreis doorheen heden en verleden
17 dagen/ 16 nachten

Deze reis laat je een heel gevarieerd Cambodja zien. Je komt aan in Siem Reap, waar je het onbeschrijflijke werelderfgoed van Angkor Wat exploreert. Na een bezoek aan het Tonlé Sap-meer trek je verder het traditionele platteland in en maak je kennis met de vriendelijke bewoners rond Battambang. Daarna bezoek je Phnom Penh, dat zijn oude status van 'parel van Indochina' snel aan het terugverdienen is. Je trekt verder naar het charmante retro-Kep , fietst in Koloniaal Kampot en sluit af aan een prachtig wit strand.  Verder heb je ook nog de mogelijkheid om de ongerepte natuur en gastvrije mensen van Chi Phat te ontdekken!

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Siem Reap.

Dag 2: Aankomst in Siem Reap

Welkom in Cambodja. Bij aankomst in de luchthaven moet je je visa kopen, tenzij je dat al hebt. Dan ga je door naar de aankomsthal. Daar ontmoet je je chauffeur die je naar je hotel zal brengen.
De rest van de dag ben je vrij: je kan relaxen in je hotel, zwemmen, een verkwikkende massage nemen of de stad verkennen.

Optioneel, (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je ook een voorstelling bijwonen van het circus ‘Phare Ponleu Selpak'. 's Avonds om 19u15 word je opgehaald aan je hotel. De voorstelling duurt een uur: van 20 tot 21u. Dit is geen gewoon circus. Het is één van de projecten van een Cambodjaanse NGO die werd gesticht in 1994 door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen bij de Thaise grens. Via de kunst wisten zij hun trauma’s te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen via onderwijs en professionele opleidingen in kunsten zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn heel gepassioneerd en getalenteerd. De show is echt de moeite waard en vermengt traditionele en eigentijdse elementen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 3: Zonsopgang bij Angkor Wat en bezoek van de belangrijkste tempels

Bereid je voor op een lange dag vandaag ,want je zal alle hoogtepunten van Angkor zien! Deze morgen vertrek je rond 5u om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat, de grootste tempel van de Angkor-site. Dit indrukwekkende bouwwerk, gebouwd als mausoleum voor Suryavarman II (die regeerde van 1112 tot 1152), zal geen enkele bezoeker onverschillig laten: niet alleen door de omvang en de elegante architectuur, maar ook door het raffinement van de ontelbare sculpturen. Je ontdekt één van de grootste creaties ooit van de mensheid. Na het bezoek word je naar een dorp in de omgeving gebracht, waar je kan zien hoe verse rijstnoedels worden gemaakt en je zelf een ontbijt met noedelsoep krijgt.
Na het ontbijt bezoek je het Bayon Informatiecentrum, dat deels door de UNESCO en deels door een Japanse NGO wordt gefinancierd en dient om bezoekers meer inzicht te geven in de monumenten van Angkor en de wijze waarop deze worden geconserveerd. Dan ga je naar de zuidelijke poort van het complex Angkor Thom, gebouwd door de grootste koning van Angkor, Jayavarman VII (die regeerde van 1181 tot 1201). Hoogtepunt is hier het majestueuze Bayon met de serene hoofden van de koning ingebouwd in de tempelmuren. In de omgeving daarvan vind je ook het Baphuon (de koninklijke tempel), de olifantenterrassen, de Suor Prat tempel, de Koninklijke omwalling en de Phimeanakas... Daarna neem je een lunch (inbegrepen) op de tempelsite.
Ten slotte bezoek je Ta Phrom. Deze iconische tempel is bekend omdat hij bijna volledig door de jungle in een wurggreep wordt gehouden! Zo moet heel Angkor eruit gezien hebben toen het werd ontdekt door Henri Mouhot. Indien gewenst, kan je nog wachten tot de zon ondergaat of je kan ook al terugkeren naar het hotel.

Opmerking: we kunnen ook gespecialiseerde rondleidingen organiseren met een archeoloog: contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 4: Fietsen en koken op het platteland

Je vertrekt deze morgen om 8u voor een fietstocht op het platteland. Je zal tijdens de rit kennis maken met de Cambodjaanse keuken bij een lokale familie. ‘s Ochtends ga je inkopen doen op de lokale markt, en je gaat daarna naar het huis van de familie. Samen met hen kook je de gerechten en daarna eet je ze op samen met het gastgezin. Dan fiets je verder langs rijstvelden en kleine dorpen. Als het je interesseert kan je een bezoekje brengen aan één van de traditionele huizen of aan de pagode. Na het fietsen kan je wat relaxen. Proef zeker eens van lokale dranken zoals suikerrietsap met ijs, de typische drank van het platteland.
In de namiddag ben je vrij om te genieten van het zwembad of om een wandeling te maken in Siem Reap. We geven voldoende tips in je draaiboek.

Opmerking: voor wie niet graag fietst: er zijn nog andere prachtige tempels en gebieden te bezoeken rondom Siem Reap. Contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 5: Naar Banteay Srei en het landmijnenmuseum

Optioneel (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je deze ochtend vroeg een speciale ervaring opdoen, waarbij je je aansluit bij een groep boeddhistische monniken om te ‘chanten’ en mediteren. Een gift voor de monniken is inbegrepen.

Na het ontbijt ga je vandaag Banteay Srei (de ‘Citadel van de Vrouwen’) bezoeken: een aanrader ! De tempel dateert van de 10de eeuw en is opgedragen aan Shiva. Je vindt er de mooiste bas-reliëfs van heel Angkor en de kleur van de zandsteen geeft de tempel een feeërieke roze kleur. Nadien ga je hier in de buurt het landmijnenmuseum bezoeken. Er zouden in heel de wereld nog 110 miljoen landmijnen verborgen zitten. Daarna keer je terug naar je hotel.

Je kan vandaag (mits supplement van 35 euro p.p.) ook nog naar het Tonlé Sap meer gaan.

Je bezoekt dan het dorp Mechrey op het Tonle Sap meer (‘het Grote Meer’). Het is één uur rijden naar het startpunt. Onderweg stop je bij Ampil Peam, een dorp dat tradities van eeuwen geleden onderhoudt. Daarna gaat het verder naar Mechrey, een kleine gemeenschap op het Tonle Sap meer. Je stapt in een typische lokale boot om de omgeving te verkennen. Je vaart onder andere door een overstroomd woud. Je gids geeft uitleg over de biodiversiteit in dit gebied en het economische belang van het meer voor duizenden bewoners. Tonle Sap is in feite meer en rivier tegelijk. De stroming verandert 2 keer per jaar van richting. Het meer is door de UNESCO uitgeroepen als ‘biosfeer’: een erkenning van het grote belang van het meer voor de omliggende ecosystemen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 6: Naar Battambang

Na het ontbijt rijd je met je chauffeur naar Battambang. Het is ongeveer 3 uur rijden. Onderweg kan je stoppen. Bij aankomst ga inchecken in je hotel.
De rest van de dag is vrij om te genieten van de omgeving, het zwembad...

Optioneel (mits supplement van 40 euro p.p.) kan je in de late namiddag (vertrek om 16u30) voor zonsondergang met gids en tuktuk een bezoek brengen aan de mooie Wat Bannan. Dit is een prachtige Khmer tempel uit de 10de eeuw, gelegen op een heuvel. Vanop de top van deze heuvel heb je een prachtig zicht op de omgeving.

Optioneel (mits supplement van 25 euro p.p.) en indien je deze nog niet zag in Siem Reap, kan je ook een voorstelling bijwonen van het circus ‘Phare Ponleu Selpak'. Dit is geen gewoon circus. Het is één van de projecten van een Cambodjaanse NGO die werd gesticht in 1994 door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen bij de Thaise grens. Via de kunst wisten zij hun trauma’s te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen via onderwijs en professionele opleidingen in kunsten zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn heel gepassioneerd en getalenteerd. De show is echt de moeite waard en vermengt traditionele en eigentijdse elementen.

Opmerking: deze show gaat enkel door op maandag en donderdag.

Overnachting in een mooi hotel in de natuur.of mits supplement in een koloniale villa in Battambang.

Dag 7: Op ontdekking in en rond Battambang

Om 8u word je opgehaald door je chauffeur/gids met een lokale tuktuk. Het is de ideale manier om Battambang te verkennen.
Je begint met een rit naar het dorp Kor. Onderweg zie je verschillende koloniale gebouwen. Daarna ga je naar Wat Samrong Knong, een tempel ter herinnering van de genocide (het was een gevangenis onder de Rode Khmer). Hier zal je getuige zijn van het chanten van de monniken en hen een aalmoes geven. De monniken zullen je zegenen met heilig water van de traditionele Jasmijnbloem, voor geluk en een goede gezondheid. De monniken zullen ook chanten voor de slachtoffers van de genocide. Daarna ga je wandelen langs de Stung Sangker rivier. Je bezoekt er typische Khmer-paalwoningen. Je luncht langs de rivier (inbegrepen). Dan rij je naar het noorden van de Provincie Battambang. Je bezoekt Wat Ek Phnom, een oude en weinig bezochte tempel die op 15 km van de stad ligt. Onderweg rij je langs kleine dorpjes en maak je kennis met lokale activiteiten zoals het maken van Korlan (kleefrijst in bamboe), vispasta, rijstpapier, bananenpapier…Je bezoekt ook een krokodillenboerderij. Vandaag ga je ook een ritje maken met de historische bamboetrein, door de Fransen gebouwd voor goederenvervoer. Jouw zitje wordt van de sporen gehaald als de tegenliggers met meer zijn. Leuk om eens te doen. Dan rij je naar het westen en bezoek je de plaats van de ‘Killing Caves’ (Phnom Sampov), gelegen op een heuvel. Daar vind je ook een mooie tempel. Je hebt hier een mooi uitzicht over de omgeving. In de ‘Killing Caves’ hebben de Rode Khmer onnoemelijke misdaden tegen de eigen bevolking gepleegd. De grotten zijn nu een herdenkingsplaats en worden ook door vleermuizen bezocht. Als je laat terugkeert, kan je de beestjes zien uitvliegen. Na deze gevarieerde dag keer je terug naar je hotel.

Overnachting in een mooi hotel in de natuur.of mits supplement in een koloniale villa in Battambang.

Dag 8: Van Battambang naar Phnom Penh

Deze ochtend word je per auto naar Phnom Penh gebracht. Het is ongeveer 6 uur rijden, stops niet inbegrepen. Onderweg stop je in Udong, vroeger de hoofdstad van Cambodja (van de 18de tot de 19de eeuw). Het complex omvat 3 heuvels met tempels en stupa’s en de uitzichten zijn prachtig. Bij aankomst in Phnom Penh word je naar je hotel gebracht. Je krijgt een picknick lunch mee.

Indien gewenst kan je vandaag ook met de lokale bus naar Phnom Penh. Je krijgt een picknick lunch mee voor op de bus. Het ongeveer 7u rijden. Er is dan een korting : contacteer ons voor meer info.

Optioneel (mits supplement van 45 euro p.p.) kan je deze avond een cruise maken bij zonsondergang. Je ontdekt de stad vanop de rivier waar heden en verleden elkaar ontmoeten. Om 16u30 word je opgehaald aan je hotel en naar het startpunt van de cruise gebracht. Je gids vertelt over de plaatsen waar je voorbijvaart. Je ziet de monumenten uit het verleden (tempels vooral) en de ‘landmarks’ van het heden (de wolkenkrabbers). Aan de ene kant het platteland, aan de andere de stad. Je ziet de drijvende huizen en markten, de vissers en de moestuintjes van de bewoners. Een mooie zonsondergang op het Tonle Sap-meer sluit deze cruise af.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 9: Geschiedenis en eten in Phnom Penh

Deze morgen om 8u start een speciale stadstour die je verschillende kanten van Phnom Penh leert kennen en tegelijk een foodie-tour is. Je start met een ontbijt (inbegrepen) van ‘streetfood’ op de markt ‘Pshar Kandal’, met onder andere gebakken noedels, rundsbarbecue met papayasalade, noedelsoep, snacks op basis van kokosnoot… Daarna wandel je naar de oude Franse buurt waar je nog mooie koloniale gebouwen vindt, met 'Belle Epoque' en 'Art Deco' elementen: het postkantoor, het oude Franse administratieve centrum… Dan gaat het naar de boeddhistische tempel Wat Phnom (uit 1373), het grootste religieuze gebouw van de stad, en vervolgens de Nationale Bibliotheek en het Raffles hotel uit 1929. Dit hotel was de uitvalsbasis voor journalisten in de oorlogsjaren (1970-1975), tot de Khmer Rouge de journalisten verdreef naar de Amerikaanse ambassade. In 1995 werd het opnieuw als hotel in gebruik genomen. Dan bezoek je het treinstation uit de koloniale tijd, dat sinds 1990 niet meer als station dienst doet. Daarna ga je naar de markt Pshar Thmey (‘grote markt’), een overdekt art deco gebouw uit 1937 van Louis Chauchon dat bij opening de grootste markt van Azië was. Hier kan je letterlijk alles vinden. Optioneel (mits opleg van 5 USD) kan je hier een waarzegger raadplegen. Je probeert nog wat snacks en proeft de nationale drank 'Teuk Ampil' (rietsuikersap met ijs). Dan wandel je naar de nieuwe Franse ambassade, gebouwd op dezelfde plaats als de oude, die door de Khmer Rouge was vernield toen ze de stad innamen. Een lunch in een leuk restaurant met een goed doel is inbegrepen.
In de namiddag leer je meer over de verschrikkelijke recente geschiedenis van Cambodja en hoe deze herdacht wordt. Je bezoekt Choeng Ek, de plaats van de 'Killing Fields' 17 km buiten de stad, en de gevangenis van Tuol Sleng. Deze gevangenis, in een school ondergebracht, toont je de terreur die het regime van de Khmer-Rouge zijn eigen bevolking aandeed. Een schokkende ervaring, maar een belangrijk deel van de geschiedenis van het Cambodjaanse volk.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 10: Fietsen naar het zijde-eiland Koh Dach

Phnom Penh ligt aan de oevers van het Tonle Sap meer, de Mekong en de Bassac rivier. Vandaag ga je een minder bekend deel van de Mekong ontdekken. Breng je camera, zonnebril, en zonnecrème mee en doe comfortabele kleren aan. Je verlaat Phnom Penh en gaat naar Koh Dach of het ‘Zijde-eiland ’. Je wordt om 07u30 per Remok opgehaald aan je hotel, van waar je fietst naar de pier, waar je een ferry neemt naar de eilanden van de Mekongrivier. Na het oversteken van de rivier neem je je fiets en rij je langs lokale gemeenschappen en rustige paden waar de mensen je hartelijk ontvangen. Je hebt onderweg de kans om mooie foto’s te maken! Een lokale lunch is inbegrepen. In de namiddag ben je terug in je hotel waar je nog wat vrije tijd hebt en kan genieten aan het zwembad van je hotel. We geven verder nog tips in je draaiboek.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 11: Van Phnom Penh naar Kep

Deze ochtend rij je naar het badplaatsje Kep. Op ongeveer 40km van Phnom Penh, bezoek je de tempel Phnom Tamao, gebouwd in de 11de eeuw in de tijd van Koning Soriyak Varman, en gewijd aan het Brahmanisme. De tempel, gebouwd in slib en bakstenen ligt op de Ta Mao berg, bij de gelijknamige Pagode. Je bezoekt de pagode en daarna het ‘Phnom Tamao Wildlife center’. Deze zoo is gebouwd in 1995 en heeft als doel het regenwoud en zijn bewoners te helpen beschermen. Het is de grootste zoo van het land. Sinds 2001 is het park de habitat van niet minder dan 1.200 dieren, waarvan vele van bedreigde soorten die vroeger ten prooi vielen aan de illegale dierenhandel. Nu vind je hier 102 geredde exemplaren zoals olifanten, tijgers, gibbons, Siamese krokodillen en Maleise zonneberen. Je bezoekt daarna ook de tempel Phnom Chisor – van waar je een prachtig zicht hebt op het platteland.
Daarna rij je naar je hotel in Kep.

Overnachting in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 12: Fietsen in Kampot

Vandaag ga je fietsen in Kampot. Rond 7u30 haalt je chauffeur je af aan je hotel en brengt hij je naar Kampot, waar je fietstocht start. Het slaperige stadje Kampot was vroeger het administratieve centrum van Zuid-Cambodja en je vindt er dan ook veel koloniale gebouwen. Je fietst onder leiding van een Engelssprekende gids. Je rijdt door rijstvelden, langs durian- en rambutanplantages terwijl de Olifantenbergen toekijken. Je stopt in lokale dorpen om een babbeltje te slaan met de mensen. Dan fiets je naar de stroomversnellingen van de Kampotrivier. Daar neem je een verfrissende duik in het water en geniet je daarna van een lunch (inbegrepen). Ten slotte word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in een charmant eco-hotel in Kep. Mits supplement kan je ook overnachten in een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 13: Van Kep naar Sihanoukville-Otres Beach

Vandaag heb je een rustige vrije voormiddag. Daarna ga je naar Sihanoukville. Het is ongeveer 2 uur rijden. We brengen je naar het leukste strand. Na aankomst in je hotel ben je vrij. Geniet van het strand, het zwembad en...Relax!

Overnachting in een trendy hotel aan Otres beach. Mits supplement kan je ook overnachten in een sfeervol hotelletje aan Otres Beach.

Alvorens naar Sihanoukville te gaan kan je 2 dagen/nachten doorbrengen in het ongerepte Chi Phat. Even weg van de bewoonde wereld! Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 14: Vrije dag in Otres Beach

Optioneel (mits supplement van 35 euro p.p.) kan je het eiland Koh Rong Samloem bezoeken. Je privé tuk-tuk chauffeur brengt je naar de pier voor je uitstap naar Koh Rong Samloen. De speedboot vertrekt om 9u30 en keert terug om 15u30 (het is ongeveer 45 minuten varen in beide richtingen). Geniet van het mooie eiland met zijn prachtige stranden, mangroves en tropisch woud.

Overnachting in een trendy hotel aan Otres beach. Mits supplement kan je ook overnachten in een sfeervol hotelletje aan Otres Beach.

Dag 15: Vrije dag in Otres Beach

Overnachting in een trendy hotel aan Otres beach. Mits supplement kan je ook overnachten in een sfeervol hotelletje aan Otres Beach.

Dag 16: Vertrek uit Cambodja

Ontbijt (inbegrepen). Vrije voormiddag. Terugrit naar Phnom Penh en aansluitend intercontinentale vlucht naar huis.

De prijzen komen binnenkort online.

Het ongerepte Chi Phat

Dag 13: Van Kep naar Chi Phat

Deze morgen brengt een chauffeur je naar Andong Teuk, een klein dorp aan de Stoeng Prat Rivier. De rit duurt ongeveer 2 uur. In Andong stap je in een lokale boot die je naar het dorp Chi Phat brengt. Het is 2 uur varen. Onderweg kan je vogels en apen spotten.

Aangekomen in Chi Phat krijg je een lunch, waarna je je moet registreren in het hoofdkwartier van het project CBET. Dit project zet de lokale mensen aan om het woud te beschermen, waardoor ze een inkomen verwerven. Daarna check je in in je guesthouse en ontmoet je je gastheren. Vervolgens kan je kiezen voor een gemakkelijke wandeling van 2 km naar de stroomversnellingen van Chhay Chrey. Hier kan je zwemmen en genieten van het landschap. Een uur later word je (indien gewenst) opgehaald door een mototaxi en naar ‘Bold Mountain’ gebracht (3 km verder) waar je geniet van een prachtige zonsondergang. Daarna keer je terug naar Chi Pat. Het avondmaal wordt geserveerd in het kantoor van CBET. Bespreek vandaag de activiteiten voor morgen. Je gids zal je met plezier alles uitleggen.

Overnachting in een eenvoudig verblijf in Chi Phat.

Dag 14: Een dagje in Chi Phat

Vandaag kan je hier zelf wat relaxen of deelnemen aan verschillende activiteiten. We sommen hier een aantal dingen op die je kan doen, maar ter plaatse zijn er nog meer. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Ze zijn niet inbegrepen en ter plaatse (cash in USD) te betalen, maar zijn heel budgetvriendelijk: tussen 10 USD en 35 USD (prijzen onder voorbehoud) per persoon per activiteit. We geven hieronder enkele voorbeelden.

  1. Je kan een trekking doen naar een bergdorp: Dit is een gemakkelijke wandeling. Je bezoekt een dorp in de bergen, zwemt in watervallen en bezoekt een oude begraafplaats. Het dorp Loom Stream heeft bananenplantages die soms door wilde olifanten worden bezocht. Je bezoekt een 500 jaar oude begraafplaats en de ‘kruiken’ waarin de overledenen zijn begraven. Aan de waterval Betel Nut lunch je (inbegrepen) en kan je zwemmen. Op de terugweg kan je kiezen om naar het uitzichtpunt ‘Bold Mountain’ te gaan, of ook naar de hoge waterval of de stroomversnellingen van Bodhi Tree.
  2. Je kan per boot vogels gaan observeren: Je komt dicht bij adelaars, neushoornvogels en heel wat ander gevogelte. Neem de uitzichten en de geluiden van het woud en het wild in je op. De bootsman voert je over het kalme water terwijl je geniet van het tropische woud in de Cardamom bergen en trekt je aandacht als je langs zeldzame vogels drijft, apen ziet en misschien een glimp opvangt van de grootste troep van wilde Aziatische olifanten in Zuidoost-Azië. Wanneer de bootsman de motor afzet en je verder vaart in een roeiboot kan je nog meer genieten van deze aangename cruise op de Chi Pat Rivier: je kan nog beter de geluiden van de jungle horen en de flora en fauna observeren. Er is veel kans dat je zilveren langoers, makaken, neushoornvogels, ijsvogels en drongovogels ziet.
  3. Je kan een fietstocht van 42km maken naar een mysterieuze oude 'kruiken'-site: Onderweg zie je veel stroomversnellingen, rij je door de jungle, en kan je apen en zeldzame vogels tegen komen. Je luncht (inbegrepen) aan de rivier in de buurt van de ‘kruiken-site. Daarna keer je terug naar Chi Pat. Onderweg bezoek je Teuk Vet (de slingerende rivier), een waterval, O’spott (‘Drakenvisrivier’), een vleermuizengrot en nog meer watervallen. Het is een prachtige uitstap, ideaal voor mensen die wat mountainbike-ervaring hebben.
  4. Je kan kajakken in Prek Chi Phat: Je vertrekt na je ontbijt naar Prek Chi Phat. Onderweg kan je de markt van Chi Phat bezoeken. Dan ga je kajakken. Onderweg zie je veel vogels en kleine nederzettingen langs de rivier. Geniet van de kalme rivier. Onderweg stop je op een strandje waar je kan relaxen. Wanneer je aankomt, staat je lunch klaar. Geniet van je lunch, lees of zwem. In de late namiddag kajak je terug naar Chi Phat, maar je kan ook te voet gaan.

  5. Je kan een cruise met zonsondergang, sterren en vuurvliegjes meemaken: In deze uitstap geniet je van de rivier in de schemering en de nacht. Je stapt in een motor-sampan en leert onderweg over vuurvliegjes en de sterren terwijl de zon ondergaat en de reigers naar huis terugkeren. De sterren zijn goed zichtbaar in deze schaars verlichte omgeving. Je zal er zeker enkele kunnen benoemen. Eten en drinken zijn niet inbegrepen, maar je kan het meebrengen op de boot en ook een flesje wijn meenemen, ideaal op deze romantische avond!

  6. Je kan 's nachts op kreeft gaan vissen: Na het avondmaal ga je op kreeft vissen. Je wordt met een boot naar Stung Prat gebracht, waar je een andere boot neemt om naar het visgebied te varen. ‘s Nachts is het water kalm en zie je vuurvliegjes op de oevers. Je bootsman en een expert in kreeftvissen vangen de kreeften met speren. Probeer het zelf ook eens. De dorpelingen in deze buurt leven voor een deel van de kreeftenvangst.

Overnachting in een eenvoudig verblijf in Chi Phat.

Dag 15: Chi Phat - Sihanoukville

Na het ontbijt zeg je vaarwel aan de lokale gids en vertrek je naar Sihanoukville met de wagen. Je zal het gevoel hebben dat je even helemaal bent weggeweest van de bewoonde wereld.

Je komt aan in Sihanoukville op dag 15 in plaats van op dag 13. Je reis duurt in dit geval 2 dagen langer.