Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuwsbrief December 2021

22 dec 2021

 

Hey reiziger,

Naast Tanzania, ben ik ondertussen ook al Senegal grondig gaan bezoeken. Het was zoals steeds een hartelijk weerzien met mijn gidsen, het voelde weer als thuiskomen. Eindelijk konden we onze verhalen opnieuw live delen, naar elkaar luisteren en hoop koesteren voor de toekomst. We gingen samen aan de slag en hebben tal van bestaande en nieuwe accommodaties en activiteiten onder de loep genomen.

 

De reisprogramma’s zijn grondig herwerkt en goed aangepast aan de huidige covid-maatregelen. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat het nu erg veilig is om te reizen in Tanzania. Het merendeel van het toerismepersoneel is er gevaccineerd, en in de verblijfplaatsen die ik uitkoos, volgen ze erg goed de coronamaatregelen op. No need to worry! Tanzania is volledig klaar om iedereen opnieuw te ontvangen.

 

Paula met 3 Senegalezen aan het poseren in de woestijn

 

COVID-gewijs voelde ik me erg veilig omdat iedereen die in toerisme werkt die ik tegenkwam gevaccineerd is met een dubbele dosis. Verder is er overal de mogelijkheid om in openlucht te zitten en zijn de plekken die ik bezocht niet uitermate toeristisch, dus afstand houden, was en is zeker geen probleem. Op het moment dat deze nieuwsbrief geschreven wordt, is bij aankomst in Senegal enkel een geldige COVID-Safe Pass nodig.

Waarom reizen naar Senegal?

 

verblijf in Bandafassi prachtige zonsopgang aan het strand, vanuit het zwembad

 

Na amper 5u30 vliegen zit je al in een totaal andere wereld!
Eens aangekomen in Senegal, voel je meteen de warmte. Ideaal om onze koude  donkere winter even achter je te laten en te genieten van de zon, blauwe lucht en véél licht.
Hetgene wat de reis naar Senegal wel écht bijzonder de moeite maakt, zijn de Senegalezen zelf. Ze zijn steeds zo warm, vriendelijk en enthousiast: hun joie de vivre is echt aanstekelijk en je wordt er zelf ook oprecht gelukkig van.

 

terras aan de brede Gambiarivier slaapkamer in de nieuwe accommodatie

 

Hoewel ik al talloze keren in Senegal geweest ben, blijft dit land me verrassen. De meeste accommodaties waar ik verblijf zijn kleine sfeervolle kampementen, maar er zijn hier ook wel opties te vinden voor degenen die wat meer luxe willen. Mijn grootste ontdekking tijdens deze reis was een prachtig nieuw verblijf dat de lange reis ernaartoe wel echt waard is. Het verblijf is gelegen in het natuurpark Niokolo Koba en ligt aan de oever van de Gambiarivier. Iets wat ik heel speciaal vind aan deze plek is dat ze erg veel respect hebben voor natuurbehoud en het welzijn van de dieren. De combinatie van die mooie mentaliteit, de natuurrijke omgeving en hun oog voor detail zorgt voor een unieke ervaring die luxueus aanvoelt, maar waar de warme Senegalese sfeer zeker niet verloren gaat. Ik ben zo blij dat ik deze plek ontdekt heb!

 

zelfgemaakte gebakjes Paula op de katoenplantage

 

Zoals gewoonlijk focussen we bij Jalan niet op de ultratoeristische plekken, maar nemen we je mee naar locaties waar je de echte Senegalese sfeer kan opsnuiven. Uiteraard bezoeken we wel nog steeds de plaatsen die de moeite waard zijn. Zo kan je op één week tijd de Sahelwoestijn, de koloniale steden, het Lac Rose, de groene mangroves en de blauwe zee zien. Met al deze variatie is het onmogelijk om je te vervelen!

Heb je al zin gekregen in een reis naar Senegal? De vernieuwde reisprogramma’s staan nu online en wij staan te popelen om je reis te boeken!

Op onze Facebookpagina deelde ik al heel wat leuke dingen en ook op onze Instagram staat er een vaste story van Senegal bij de “highlights”, voor mocht je iets gemist hebben. Het is natuurlijk één ding om een foto op je scherm te bekijken, maar iets helemaal anders om het zelf te beleven.

Toch nog niet overtuigd? Misschien kan deze blogpost je wel overhalen. En bekijk zeker ook eens onze volledig herwerkte reisprogramma's!

 

Tanzania

Eerder dit jaar hebben we ook Tanzania volledig herwerkt.
Klik hier om deze reizen te bekijken.

 

giraffen in Tanzania

 

Prettige feestdagen!

We naderen ook het einde van 2021, een jaar dat voor ons allen heel hectisch is geweest. Ook in de toerismesector was het niet altijd even makkelijk, maar langzaamaan zien we hier en daar toch terug een deurtje opengaan, en dat geeft ons hoop voor een 2022 vol nieuwe kansen. Mijn team en ik wensen jullie alvast fijne feesten en een gelukkig nieuwjaar!

 

Warme en feestelijke groetjes,
Paula, Belina en Karel-Brecht

Jalan: reizen op maat voor de meerwaardezoeker.

 


Bekijk hier het volledige aanbod van Jalan!

Blijf je graag op de hoogte van onze reisprogramma's en nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze
nieuwsbrief via deze link of volg ons op Instagram of Facebook.

 

instagram facebook

 

← Naar het overzicht van de nieuwsberichten