Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisdocumenten

Internationale reispas verplicht, ook voor kinderen. Deze moet nog 6 maanden geldig zijn op dag van terugkeer naar huis en moet een lege pagina bevatten voor een visastempel.

Je hebt een visum nodig. Dit geeft recht op een verblijf van 30 dagen. Je kan dit op voorhand verkrijgen bij de ambassade van Laos in Brussel, maar het kan ook worden aangekocht bij aankomst in de luchthaven of bij iedere grensovergang. De kost is 30 USD per persoon. Je krijgt op je vlucht van aankomst een formulier om je persoonlijke gegevens in te vullen. Bij elk formulier voeg je een pasfoto (3 op 2,5 cm). Breng voor all zekerheid twee pasfoto's mee per persoon.

Ambassade België en Nederland: Brabançonnelaan 19-21, 1000 Brussel - Tel. +32 (0)2/740 09 50 - http://www.ambalao.be

Gezondheid / inentingen

Jalan/Atlas Reizen heeft geen medische bevoegdheid. Voor concreet medisch advies verwijzen we naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (www.itg.be). In Nederland vind je info bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (www.lcr.nl).
We raden sowieso aan degelijke muggenspray mee te brengen (op basis van DEET - niet in de handbagage op het vliegtuig meenemen).

Taal

De officiële taal van het land is het Laotiaans, sterk verwant met het Thais. Verder kan je jezelf met Engels en/of Frans redden in de grotere plaatsen.

Tijdverschil

In Laos is het in de winter 6 uur later dan in België/Nederland en 5 uur later in de zomer.

Betaalmiddelen

De munteenheid van het land is de Kip. Daarnaast worden Amerikaanse Dollars en Thaise Bath* vrijwel overal geaccepteerd. In sommige hotels en restaurants kan met creditcard betaald worden, al is het handig en aangeraden om dollars op zak te hebben.
*indien geen beschadigde biljetten.

Telefoon/GSM/Internet

Internationale telefoons vanuit Laos zijn duur. Afhankelijk van je provider kan je met je GSM bellen naar België/Nederland. Raadpleeg hiervoor je provider voor meer informatie. In grotere plaatsen zijn tegenwoordig internetcafés, waar je voor een klein bedrag kan surfen en/of mailen, en WiFi komt ook op. Hou er wel rekening mee dat verbindingen heel traag kunnen zijn en redelijk vaak uitvallen. Communicatie met het thuisfront is dus niet altijd vanzelfsprekend.

Klimaat

Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober en het droge seizoen van november tot en met april. De temperaturen kunnen sterk variëren als gevolg van hoogteverschillen.

Eten en drinken

Zoals overal in Zuidoost-Azië is ook in Laos rijst de basis van de meeste gerechten, met name kleefrijst. Alhoewel de Laotiaanse keuken sterk gelijkt op de Thaise, biedt ze ook een aantal specifieke gerechten. Probeer zeker eens laap, gehakt vlees met verse munt, koriander, citroensap en andere kruiden, of papajasalade (een pittige salade van halfrijpe papaya's). De nationale drank van het land is de lao-lao, een sterke rijstdrank. Beer Lao is een lekker biertje. Water van de kraan is niet drinkbaar.

Voltage

Het voltage is bijna overal 230 volt. Op de meeste plaatsen zal je de stekker zoals wij die kennen, kunnen gebruiken. Wel raden we je aan een universele stekker mee te nemen. Houd er rekening mee dat de elektriciteit af en toe kan uitvallen. Voorzie daarom een zaklamp.

Respectvol reizen

Het fotograferen van militaire gebouwen, militairen en politiemensen is verboden. Bij tempelbezoek, doe steeds je schoenen uit en bedek knieën en schouders. Wijs nooit met je voeten in de richting van een Boeddhabeeld en poseer niet voor een foto met je rug naar de Boeddha. Raak nooit het hoofd aan van een persoon of een Boeddhabeeld. Mensen begroeten doe je best zoals de Laotianen zelf, met gevouwen handen en een lichte buiging  i.p.v. een handdruk. 

Voor wie?

Voor iedereen, jong, oud, vrienden, koppels, honeymooners en ook zeer geschikt voor families met kinderen!

Wat maakt deze reizen zo bijzonder?

 • Deskundig advies
  uitgebreide informatie en persoonlijke service van een gespecialiseerde reisconsulent die het land kent als geen ander!
 • Ervaren, uitgezochte lokale gidsen...
  ... met een niet te evenaren kennis van het land en het volk. De gidsen spreken Engels.
 • Op maat
  Je vindt een aantal goed uitgebalanceerde reisprogramma's op deze site. Deze kunnen in overleg worden aangepast aan jouw wensen, bvb. een dagje langer op een plaats waar je in het bijzonder naar uitkijkt, een ander hotel, combineren van verschillende reisprogramma's enz...
 • Op eigen tempo
  De verplaatsingen gebeuren uitsluitend per wagen met privéchauffeur. Zo kan je reizen op je eigen tempo. Onze filosofie is: haast je niet, neem de tijd om te genieten en alles in je op te nemen. Je beschikt steeds over voldoende vrije tijd om tot rust te komen, precies daar waar het nodig is, bijvoorbeeld op een plaats waar de kleine en grote kinderen graag een duik in het water nemen of waar je langer wil genieten van een prachtig landschap.
 • Laos beleven
  Originele uitstappen, die je het land doen 'beleven', exclusief voor onze gasten ontworpen, waar nodig aangepast aan gezinnen met kinderen. Betreden van minder toeristische paden, zonder de highlights over te slaan. Streven naar kleinschaligheid, op alle vlakken. Direct contact met de lokale bevolking.
 • Een sterke prijs-kwaliteitverhouding

Accommodatie

Waar mogelijk is er een keuze uit een aantal hotels. Deze werden getest en heel zorgvuldig geselecteerd. Wij geven de voorkeur aan kleinschaligheid en authenticiteit. Waar het kan is een zwembad aanwezig. Af en toe is de accommodatie (zeer) eenvoudig omdat er niets anders voorhanden is. Dan vermelden we het ook. Maar de sfeer is dan wel uiterst gezellig en sympathiek.

Maaltijden inbegrepen of niet

In de minder dicht bewoonde gebieden zijn vaak alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaal) inbegrepen in de prijs. In de steden, waar je een ruim aanbod hebt, is dat minder het geval: hier heb je zo de gelegenheid om zelf te kiezen.

Extra voor onze klanten

Wij geven iedereen een uitgebreid draaiboek mee, met de 'dag per dag' beschrijving van de reis, tips voor restaurants enz. Alles persoonlijk door ons uitgetest!