Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Gambia

Gambia is een eilandje dat zijn naam dankt aan de Gambia Rivier. Gambia is omsloten door Senegal, maar heeft toch een eigenheid. De officiële taal is hier Engels, in Senegal is dat Frans. Gambia is vooral bekend om Europese toeristen die overwinteren en genieten van de stranden en de warme zon. In Basse en Georgetown kan je restanten van het koloniale verleden bezoeken. Verderop in de Gambia Rivier ligt Baboon Island. Gek genoeg zijn het geen bavianen, maar wel chimpansees die je hier gemakkelijk kan spotten vanaf een boot. Ook nijlpaarden steken af en toe de kop boven water. Met Jalan kan je  hier overnachten in een echte safaritent, zodat je volop kan genieten van deze prachtige omgeving met de geluiden van de jungle.

Reizen naar Gambia

Covid-19
We bevinden ons in een ongeziene situatie waardoor onderstaande info aangaande reisdocumenten enz. kan wijzigen.  Wij volgen de situatie op de voet en staan in nauw contact met onze mensen ter plaatse. Je kan ons steeds mailen als je vragen hebt. We helpen je graag verder.

Voor alle vragen in verband met het coronavirus verwijzen wij ook naar www.info-coronavirus.be/nl/ en naar www.diplomatie.belgium.be/nl.

Reisdocumenten

Voor Belgen is een internationaal paspoort (reispas) niet verplicht, een geldige elektronische identiteitskaart is voldoende, ook voor kinderen. Deze moet nog 6 maanden geldig zijn op dag van de terugreis. Meer info op http://www.gambiaembassy.be en www.diplomatie.be.

F.D. Rooseveltlaan,126, 1050 Elsene - Tel: + 32 (02) 640.10.49 - Fax: +32 (02) 646.32.77

Een visum is niet nodig tenzij je langer dan drie maanden in Gambia wil blijven.

Gezondheid, Inentingen

Als je Gambia binnen komt vanuit een land met gele koorts dan moet je een bewijs hebben van vaccinatie tegen gele koorts.Preventie tegen malaria is ook aangewezen, zij het niet verplicht.

Jalan heeft geen medische bevoegdheid.Voor concreter medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts, het Tropisch Instituut in Antwerpen (tel +32 (0)3 247.64.02 of www.itg.be) of (voor Nederland) het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (www.lcr.nl). Doe dit zeker een aantal weken voor je vertrek.

Taal

De officiële taal is het Engels. Maar de belangrijkste taal voor de Gambianen is Mandinka. Het Wolof (belangrijkste taal in Senegal) wordt ook vaak gesproken, en zelfs het Frans.

Tijdsverschil

Onze winter - 1u
Onze zomer - 2u

Betaalmiddelen

De munteenheid is de Dalasi (1 euro = 47 D). Gelieve je bank of wisselkantoor te consulteren om de laatste wisselkoers te kennen. Geld kan gewisseld worden bij officiële wisselkantoren en banken. Die wisselkantoren moeten een zogenaamde forex licentie hebben, die zichtbaar moet uithangen. Ook geld wisselen aan hotel recepties is toegestaan. Je kan ook met de Senegalese franc betalen (CFA).

Telefoon/Gsm/Internet

Er zijn vier netwerkverdelers voor mobiele telefonie: Gamtel (www.gamtel.gm), Africell (www.africell.gm), Q-CELL (www.qcell.gm) en Comium (www.comium.gm). De aanschaf van een lokale simkaart (als je bvb. dataverkeer wil) kost ongeveer 50 Dalasi.
De meeste hotels bieden internetfaciliteiten aan en de betere hotels beschikken over WiFi. Er zijn meerdere internetcafés aanwezig aan de kust en de betere restaurants bieden gratis WiFi aan hun klanten.

Klimaat

- november-mei: droog - minima 17-20°/maxima 31-35°
- juni-oktober: regenperiode - minima 22-24°/maxima 32-34°
De regenperiode gaat gepaard met hoge luchtvochtigheid. In het droog seizoen is er soms 'Harmattan wind' met droge stoffige lucht vanuit de Sahara.

Eten en drinken

Aan heel de internationale Gambiaanse kust kan je alle soorten eten krijgen die je maar wenst. Maar je kan ook de traditionele Gambiaanse keuken uittesten. Deze wordt, net als in Senegal, gedomineerd door gerechten op basis van pinda's, rijst, couscous, kip en vis.

In combinatie met Senegal

Jalan organiseert geen strandvakanties zonder meer, maar biedt Gambia voornamelijk aan in combinatie met (een rondreis in) Senegal. Zo wordt 'baboon island' (een locatie om chimpansees te spotten) bijvoorbeeld opgenomen in de reis die naar het verre oosten van Senegal leidt. Een verblijf aan de Gambiaanse kust kan ook een afsluiter zijn van een reis door Senegal.
Maar ook in Gambia passen we onze Jalan-filosofie toe: het land beleven op jouw tempo, contact met de bevolking, authenticiteit, kleinschalige accomodatie,...

Extra voor onze klanten

Wij geven iedereen een uitgebreid draaiboek mee, met de 'dag per dag' beschrijving van de reis, tips voor restaurants enz. Alles persoonlijk door ons uitgetest!

 

← Naar het overzicht van de bestemmingen