Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Jalan werkte mee aan 'Last Days' in Indonesië.

5 sep 2018

Lieve Blancquaert komt voor de derde keer met een verrassende serie naar buiten en ook deze keer kreeg Jalan het genoegen om te mogen meewerken aan dit mooie project. Na Birth Day en Wedding Day, maakt Lieve de cirkel rond met haar nieuwe serie Last Days, waarin ze vertelt hoe mensen van over de hele wereld ouder worden en afscheid nemen.

 

Aflevering 2 over Sulawesi, Indonesië: Dinsdag 11 september op één.
Het land van de levende doden.

Dood betekent vaak vergeten, maar niet bij de Torajastam op het Indonesische eiland Sulawesi. Daar leven ze samen met hun doden. Lieve kan het amper geloven en reist naar de andere kant van de wereld om de unieke dodencultuur van de Toraja’s van dichtbij mee te maken.

Lieve bezoekt verschillende families met een dode in huis. De Toraja’s praten met hun doden en koken voor hen.  Ook van Lieve wordt hetzelfde verwacht.  Ze ontmoet een overleden opa en oma die al jaren bij hun familie inwonen, en wordt uitgenodigd op een ritueel waarbij de Toraja’s hun doden terug opgraven, schoonmaken en aankleden.  Pas wanneer één van de skeletten een gsm krijgt om te bellen, weet ze niet of ze moet lachen of huilen.

← Naar het overzicht van de nieuwsberichten