Een blik op de geestelijke gezondheidszorg in Myanmar

Een blik op de geestelijke gezondheidszorg in Myanmar

Het coronavirus laat zijn littekens overal in de wereld na. Wereldwijd tast Covid-19 niet alleen het fysieke welzijn, maar ook het mentale welzijn aan. Net zoals bij ons in België is dit jammer genoeg ook in Myanmar het geval.

 

Praten met een psychotherapeut in Myanmar

twee mensen die tegenover elkaar aan tafel zitten met een gesloten boek tussen hen

Een land bezoeken met Jalan betekent het land écht leren kennen. Jalan regelt daarom een ontmoeting met een lokale expert in psychotherapie. Paula van Jalan kent hem al lang en bewondert zijn inzichten en doorzettingsvermogen om de mensen te helpen. Hij zal met jou praten over wat zijn organisatie betekent voor de mentale gezondheid in Myanmar. Tijdens je reis in Yangon, de grootste stad van Myanmar, ga je 50 minuten het gesprek aan met deze expert.

Onze specialist biedt gespecialiseerde psychologische steun aan individuen, koppels, families en zelfs aan groepen. Zijn vakgebied uit zich in het behandelen van patiënten met angstgevoelens, depressies en relatieproblemen. En met succes: zijn inspanningen helpen zijn patiënten omgaan met communicatieproblemen, wat leidt tot een verbeterde intimiteit, connectie, zelfbegrip en halen ze op die manier meer voldoening uit hun relaties. Bovendien is hij één van de eerste overzees getrainde therapeuten in Myanmar die in de Birmese taal werkt. Hij begrijpt de culturele context van de Birmese samenleving en gewoontes als geen ander.

Persoonlijke vrijheid in Myanmar

Hij gelooft dat een goede samenwerking tussen patiënt en therapeut ervoor kan zorgen dat patiënten zelfbewuster worden en persoonlijke vrijheid creëren. Onze expert hanteert het principe dat het begrijpen van iemands eigen emotionele reis kan leiden tot een nieuw niveau van zelfvertrouwen. Op die manier kunnen patiënten beter omgaan met de uitdagingen van het leven.

Inzicht krijgen in de mentale gezondheid van de bevolking maakt reizen waardevoller.  Dat is waar Jalan voor staat: waardevol reizen en een land écht leren kennen.

 

Bekijk hier onze reizen naar Myanmar.